کد خبر: 1254786
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۰
اتوبوس جهادی دندانپزشکی به مناطق محروم سفر می‌کند
تجهیزات تخصصی اتوبوس سفیر لبخند شامل سه یونیت مبله و متعلقات، سه‌دستگاه جرم‌گیری، دو دستگاه اتوکلاو، دو دستگاه کولرگازی و یک دستگاه تصویربرداری دندان است که برای طراحی، بازسازی و تجهیز آن ۳۰میلیارد‌ریال از محل مسئولیت اجتماعی از سوی شرکت نفت آفتاب هزینه شده است
محمد‌رضا هادیلو

جوان آنلاین: خدمات‌رسانی گروه‌های جهادی به مناطق محروم و خانواده‌های کم برخوردار در تمام استان‌های ایران از جمله برنامه‌ها و اقدامات ویژه بسیج سازندگی به شمار می‌آید که توانسته بخش زیادی از نیاز‌های این مناطق را مرتفع سازد. در این میان انجام برخی کار‌های منحصربه‌فرد علاوه بر اینکه خدمتی خاص و تأثیرگذار هستند، می‌توانند به عنوان الگویی به تمام مناطق دیگر معرفی شوند و مورد استفاده قرار گیرند. به حرکت درآمدن اتوبوس دندانپزشکی در روستا‌های استان هرمزگان از جمله همین کار‌های منحصربه‌فرد است. اتوبوسی که به نام سفیر لبخند، با تجهیزات کامل و پیشرفته به هموطنان نیازمند و کم‌برخوردار خدمات بهداشت و سلامت دهان و دندان ارائه می‌کند. 
 
چند ماه پیش بود که نخستین اتوبوس دندانپزشکی ایران در هرمزگان با نام «سفیر لبخند» عازم روستای پاسنگ ایسین بندرعباس شد تا در اردویی سه روزه به مردم و بیماران این منطقه خدمات‌رسانی کند. در همان زمان، مشاور پزشکی استاندار هرمزگان با اشاره به حرکت این اتوبوس گفت، این اقدام در قالب قرارگاه مردم و گردهمایی دندانپزشکان جهادی به روستای بنوبند وارد شده و اردویی سه روزه برگزار و خدمات ویژه‌ای ارائه کرده است. 
محمدرضا‌مهری ادامه داد: «اتوبوس سفیر لبخند اقدام منحصر به‌فرد قرارگاه‌های مردمی است که در سطح کشور نیز اتفاق بی‌نظیری به شمار می‌آید. این اتوبوس معادل سه مطب دندانپزشکی مجهز، امکانات مدرن و پیشرفته دارد و در هر منطقه‌ای که باشد می‌تواند خدمات گسترده و کاملی به هموطنان ارائه کند.»
وی توضیح داد: «در اردو‌های قبلی حمل و استقرار تجهیزات دندانپزشکی به مناطق محروم و دوردست هرمزگان از چند روز قبل انجام می‌شد، اما با ایده استاندار، اتوبوس اهدایی ستاد مبارزه با قاچاق کالا به این مهم اختصاص داده شد.»
مهری درخصوص آماده‌سازی این اتوبوس و تبدیل آن به سفیر لبخند هم گفت: «اتوبوس سفیر لبخند در اصل یک درمانگاه مجهز قابل حمل است که با مطالعه دقیق و طراحی تخصصی آماده‌سازی شده و سیستم‌های برق، آب، فاضلاب، کف‌سازی، نور و صدا در آن با بهترین متریال و متد، جانمایی و جاسازی شده است.»
این مسئول، تجهیزات تخصصی اتوبوس سفیر لبخند را شامل سه یونیت مبله و متعلقات، سه دستگاه جرم‌گیری، دو دستگاه اتوکلاو، دو دستگاه کولرگازی و یک دستگاه تصویربرداری دندان برشمرد که برای طراحی، بازسازی و تجهیز آن افزون‌بر ۳۰میلیارد‌ریال از محل مسئولیت اجتماعی به وسیله شرکت نفت آفتاب هزینه شده است. 

 دندانپزشکان جهادی 
به گفته هموطنانی که از خدمات اتوبوس دندانپزشکی استفاده کرده‌اند، سفیر لبخند را باید یکی از بهترین خدمات‌رسان‌ها در حوزه بهداشت و سلامت دهان‌و‌دندان در نظر بگیریم. 
مشاور پزشکی استاندار هرمزگان با اشاره به برگزاری گردهمایی دندانپزشکان جهادی در بندرعباس گفت: «به منظور گرامیداشت یاد و ادامه راه شهدای خدمت تصمیم داریم تا اتوبوس سفیر خدمت را به روستا‌های کم‌برخوردار برده و به هموطنان و خانواده‌هایی که بضاعت بالایی ندارند خدمات‌رسانی کنیم.»
مهری با اشاره به تأکید استاندار هرمزگان درخصوص تمرکز قرارگاه بر ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی در مناطق کم‌برخوردار، اظهار کرد: «اساس دستور استاندار هرمزگان برای تشکیل قرارگاه مردم، فعالیت در حوزه درمان به‌ویژه درمان‌های تخصصی به‌خاطر هزینه‌های بالای این خدمات و دسترسی نداشتن مردم مناطق کم‌برخوردار بوده که در هر گردهمایی علاوه بر دعوت از پزشکان جهادی تراز اول کشور، بهترین تجهیزات و امکانات نیز با حمایت کامل استاندار و از محل مسئولیت‌های اجتماعی صنایع تأمین می‌شود.»
وی درخصوص نیازسنجی، برنامه‌ریزی، بیماریابی و اجرای برنامه‌های قرارگاه مردم توضیح داد: «تمام خدمات پزشکی و دندانپزشکی این قرارگاه از تشخیص تا درمان و دارو برای مردم رایگان است و همکاران دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت درمان تأمین اجتماعی، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سپاه، دهیاران و بخشداران، صنایع و پالایشگاه‌ها در برنامه‌های پیش‌نیاز استقرار قرارگاه فعال می‌شوند؛ برای نمونه در روستای بنوبند بیش از ۸۰درصد جمعیت روستا تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستند و مشکلات دهان‌و‌دندان در بین گروه‌های مختلف سنی شایع است که به‌عنوان مقصد اردو‌های بعدی قرارگاه تعیین شده است.»
لازم به توضیح است، از اوایل سال ۱۴۰۰ بود که مردمی‌سازی به شکل ویژه‌ای در هرمزگان آغاز شد و از همان زمان قرارگاه مردم در حوزه درمان با امکانات بیمارستان مدیریت بحران استانداری کار خود را شروع کرد. این قرارگاه توانست ۴۹ اردو برگزار کند که بیش از ۲۷۰هزار خدمت پزشکی و دندانپزشکی در سراسر استان با اولویت روستا‌های دور، جزایر و محلات کم‌برخوردار به مردم ارائه کرد. 

 ستاره‌ای به نام قرارگاه مردم
وقتی مسئولان درپی تحقق وعده‌های دولت مردمی برآمدند، ستاره‌ای با نام قرارگاه مردم در استان هرمزگان متولد شده که درخشش در آسمان خدمت به ولی‌نعمتان را آغاز کرده است. 
دولت مردمی عنوانی بوده برای دولت سیزدهم که فقط در قالب یک نام باقی نمانده و توانست سرآغاز پیام‌های امیدبخشی به جامعه باشد. یکی از آن پیام‌ها در قالب قرارگاه مردم به قلب هموطنان زحمت به رخسار نشسته استان هرمزگان رخنه کرده است. 
هرمزگان سرشار از ظرفیت است. این پهنه برای رسیدن به توسعه پایدار، رنجور از ناملایمت‌های روزگار به دست دولت سیزدهم رسید تا در میان اقدامات خوبی که در آن دولت برای توسعه پایدار استان انجام شد، تشکیل قرارگاه مردم، تصمیمی مدبرانه و شایسته برای خدمت به مردم باشد. 
۱۲بهمن ۱۴۰۰ استاندار هرمزگان به عنوان نماینده عالی دولت سیزدهم قرارگاهی با عنوان «قرارگاه مردم» در شاخه‌های مختلف از جمله ارائه خدمات برای رفع مشکلات معیشتی، پزشکی و سازندگی تشکیل داد که قشر کم‌برخوردار شهر‌ها و روستا‌ها و همچنین خدمات‌گیرندگان کمیته امداد و بهزیستی مهم‌ترین جامعه هدف آن بود. 

 ۷۰هزار خدمت پزشکی
شاخه سلامت به عنوان یکی از موفق‌ترین بخش‌های قرارگاه مردم در همان سال اول تشکیل شد که به منظور پای کار آوردن امکانات درمانگاه ستاد بحران استانداری همچنین حضور جهادی پزشکان مجرب از سراسر کشور و همکاری سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف برنامه‌ریزی کرده بود. قرارگاهی که توانست همان موقع به بیش از ۷۰هزار‌نفر خدمات درمانی ارائه کند. 
مشاور امور پزشکی استاندار هرمزگان، در این رابطه گفت: «شاخه پزشکی قرارگاه مردم حدود ۴۰ اردو در نقاط مختلف استان برگزار کرد که در قالب خدمات تخصصی پزشکی با اولویت عدالت در دریافت خدمات، توانست در بخش‌های مختلف یاری رسان مردم باشد.»
به گفته مهری نزدیک به ۲۰۰ هزارنفر از خدمات پزشکی رایگان شاخه سلامت قرارگاه مردم بهره‌مند شده‌اند که بیش از ۵۰‌درصد این خدمات در حوزه دندانپزشکی به متقاضیان ارائه شده است.»
وی با بیان اینکه به صورت میانگین برای هر خدمت حدود ۱۰۰ هزارتومان هزینه شده است، افزود: «مردم در صورت دریافت خدمات پزشکی با هزینه آزاد حداقل باید ۱۵تا ۲۰برابر این میزان را پرداخت می‌کردند که با طرح ابتکاری قرارگاه مردم این میزان هزینه هرگز از جیب‌شان خارج نشد.»

 خدمت بدون هیچ چشم‌داشتی
بدون شک حضور پزشکان در این اردو‌های جهادی نقطه قوت موفقیت قرارگاه مردم در استان هرمزگان به شمار می‌آید. متخصصانی که از اقصی نقاط کشور پهناور ایران اسلامی بدون هیچ‌گونه چشم داشتی و به صورت ایثارگرانه در نقاط کمتر توسعه یافته این استان حاضر شده و کمک به هموطنان نیازمندشان را بر هر کار دیگری ترجیح دادند.
در همین رابطه مشاور امور پزشکی استاندار هرمزگان تأکید کرد: «قرارگاه مردم در کنار تحقق وعده‌های دولت مردمی، تجمیع خدمات اردو‌های جهادی با استفاده از امکانات دولتی را هدف قرار داده و در این راستا امکانات در اختیار استانداری از جمله مدیریت بحران به صورت ویژه مورد استفاده قرار گرفت.»
وی گفت: «۲۳گردهمایی برای خدمت‌رسانی و اردو‌های زیادی در جهت رفع مشکلات هموطنان به میزبانی نقاط مختلف از جمله محله‌های کمتر توسعه یافته بندرعباس، جاسک، میناب و جزایر ابوموسی، هرمز، قشم، کیش و بشاگرد در قالب خدماتی همچون دندانپزشکی، چشم‌پزشکی، قلب و عروق، زنان زایمان، نازایی و کودک برگزار شد که نتایج آن‌ها چشمگیر بود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار