سرویس ایران جوان آنلاین: چندسالی است که چراغ فعالیت یخچالسازی لرستان خاموش شده بود. واحد تولیدی بزرگی که میتوانست برای تعداد بسیاری از جوانان لرستانی فرصت اشتغالزایی ایجاد کند، اما به دلیل اشباع شدن بازار فروش با اجناس خارجی فرصتی برای خودنمایی این صنعت ملی وجود نداشت. از این رو این کارخانه تا مدتها تعطیل بود تا بلاخره با کمک ستاد اجرایی فرمان امامخمینی (ره) دوباره راهاندازی شد. کارخانهای که قرار است با تولیداتش به کمک مردم سیل زده بیاید و تولید ملی را رونق دهد.
شروع مشکلات یخچالسازی لرستان به بیش از یک دهه گذشته میرسد. زمانی که تولیدات کارخانه کاهش یافت و برای به روز رسانی تجهیزات با کمبود شدید اعتبارات مواجه شد. از طرفی هم به دلیل اشباع شدن بازار مصرف با کالاهای خارجی و رواج فرهنگ اشتباه استفاده از کالاهای غیرایرانی در بین مردم؛ این کارخانه نتوانست تولیداتش را به موقع به فروش برساند و منابع مالی مورد نیاز را برای ادامه فعالیت تأمین کند. همین شد که کمکم یخچالسازی لرستان از عرصه تولید کنار رفت و با مازاد نیرو مواجه شد و یکی یکی آنها را تعدیل کرد. تعدیل نیرویی که در نهایت به ایستادن چرخ تولید کارخانه منتهی شد. اما همچنان محل قرارگیری کارخانه به عنوان منطقهای خوب برای فعالیتهای صنعتی شناخته میشد. بنابر این طی چند سال اخیر بحث تغییر تولید در این واحد تولیدی بزرگ مطرح شد. قرار بود دوباره کارخانه فعال شود؛ اما اینبار به جای تولید یخچال دست به تولید لوله ورق گالوانیزه رنگی بزند. البته برای اجرای این طرح نیز میبایست سرمایهگذاران چینی ورود پیدا میکردند که آنها هم بعد از مدتی مشخص شد آمدنی نیستند. بنابر این این طرح هم برای احیای کارخانه شکست خورد و طی سالهای اخیر کارخانه تعطیل ماند؛ تا این سیل اخیر که در اغلب استانهای کشور به راه افتاد و خساراتی را به بارآورد؛ عزم مسئولان را جزم کرد تا دوباره این کارخانه مهم را به چرخه تولید برگردانند. در این بین ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) پیش قدم شد و با کمک مالی به کارخانه برای کمک به سیل زدگان چرخ تولید کارخانه را دوباره به حرکت درآورد.
فرصت اشتغالزایی برای بیش از ۳۰۰ نفر
گفتنی است که کارخانه یخچالسازی لرستان ظرفیت تولید بیش از ۳۰۰ دستگاه یخچال در روز را دارد و در آخرین ماههای فعالیت این کارخانه؛ تعداد یخچالهای تولیدی در روز به ۱۵۰ دستگاه کاهش یافته بود. یخچالهایی که در نبود بازاری برای فروش همگی در انبار کارخانه خاک میخورند و حالا قرار است این تولیدات ارزشمند ملی روانه خانههای مردم سیل زده شوند. در این رابطه رئیس سازمان صمت استان لرستان میگوید: «با عقد قرارداد خرید ۵ هزار دستگاه یخچال از این کارخانه برای سیل زدگان خط تولید کارخانه یخچالسازی لرستان دوباره راهاندازی شد.» محمدرضا صفیخانی همچنین ادامه میدهد: «بر اساس تفاهمنامه بین کارخانه یخچالسازی لرستان و ستاد اجرایی فرمان امام در صورت تأیید کیفیت محصولات تولید شده امکان خرید ۱۰ هزار دستگاه یخچال هم از این کارخانه وجود دارد.» بنابر این زمان زیادی نمیگذرد که نه تنها تولید کارخانه یخچالسازی لرستان دوباره رونق میگیرد؛ بلکه نیاز مردم خسارت دیده به یخچال نیز با استفاده از کالای با کیفیت و ارزانقیمتتر ملی به نسبت اجناس خارجی برطرف میشود. اتفاقی که میتواند با اشتغالزایی اولیه برای ۳۰۰ نفر در این واحد تولیدی هم تولید ملی را رونق دهند و هم روز به روز برای جوانان بیشتری اشتغالزایی کند. البته ادامه فعالیت این دست از کارخانهها به حمایت متولیان و عرضه باکیفیت محصول بستگی دارد. محصولاتی که میتوانند در آینده نه چندان دور کشور را از واردات کالاهای خارجی بینیاز کنند.