کد خبر: 728831
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
فرستاده سازمان ملل در امور سوريه كه براي حل بحران اين كشور به منطقه سفر كرده، ديروز با وزير خارجه ايران ديدار و گفت و گو كرد. به گفته اميرعبداللهيان، بررسي طرح چهار ماده‌اي ايران براي پايان دادن به درگيري‌ها در سوريه يكي از محورهاي اصلي اين ديدار است.
بحران سوريه در حالي وارد پنجمين سال خود شده است كه در اين مدت تلاش‌هاي ديپلماتيك بين‌المللي براي پايان دادن به جنگ داخلي در سوريه ناكام مانده است. اما در هفته‌هاي اخير بار ديگر تحركات ديپلماتيك براي يافتن راه حلي براي پايان دادن به بحران سوريه سرعت بيشتري گرفته است. استفان دي ميستورا، نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه كه در هفته‌هاي اخير به كشورهاي مصر، امارات و قطر سفر كرده بود در سفر دوره‌اي خود وارد تهران شد تا با مقامات كشورمان گفت و گو كند. دي ميستورا، روز سه شنبه پس از ورود به تهران با محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران ديدار و در خصوص آخرين تحولات سوريه و تلاش‌هاي سازمان ملل براي يافتن راه‌حل‌هاي سياسي حل بحران در آن كشور رايزني كرد. در اين ديدار ظريف ضمن تأكيد بر يافتن راه حل‌هاي سياسي براي حل بحران سوريه، حمايت از تروريست‌ها را ريشه اصلي ادامه بحران و افراطي‌گري در منطقه خواند كه منجر به بي‌ثباتي و فاجعه انساني در كشورهاي بحران زده شده است. نماينده سازمان ملل در امور سوريه هم در اين ديدار ضمن تأكيد بر نقش و اهميت ايران در منطقه گفت: «دنبال يك راه حل سياسي جديد براي بحران سوريه هستيم تا بتواند به حل و فصل مسالمت آميز و دموكراتيك اين بحران كمك كند كه در اين زمينه نقش جمهوري اسلامي ايران در كمك به اين روند بسيار سازنده و كمك كننده خواهد بود». ايران يكي از كشورهاي تأثيرگذار در حل بحران سوريه است كه مقامات سازمان ملل بارها به آن اشاره كرده‌اند. سخنگوي دبيركل سازمان ملل اوايل ماه جاري درباره سفر دي ميستورا به تهران گفته بود: «ايران به عنوان يك قدرت منطقه‌اي پرنفوذ، نقش كليدي براي برپايي مذاكرات سياسي نتيجه‌بخش ميان گروه‌هاي درگير در سوريه دارد.» حسين اميرعبداللهيان، معاون عربي و آفريقاي وزير امور خارجه ايران در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينكه استفان دي ميستورا به دعوت وي، به تهران آمده است، گفت: «بررسي راهكار سياسي در سوريه، بررسي طرح چهار ماده‌اي ايران براي حل بحران اين كشور، كمك به تقويت مبارزه با تروريسم و روند سياسي در سوريه از جمله اهداف سفر نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل متحد در امور سوريه به تهران است.» در اين طرح كه سال گذشته از سوي ايران مطرح شد، به واقعيات حل سياسي بحران سوريه اشاره شده و بر حاكميت، تماميت ارضي، استقلال و رأي مردم سوريه در ساز و كار دموكراتيك و انتخاباتي تأكيد شده است.
   مصالحه مسكو- واشنگتن؟!
هرچند اختلافات اساسي بين روسيه و امريكا بر سر حل بحران سوريه وجود دارد اما جان كري، وزير امور خارجه امريكا ابراز اميدواري كرد تقويت همكاري واشنگتن و مسكو در خصوص جنگ داخلي سوريه، اوضاع را در اين كشور بحران زده تغيير دهد. به گزارش خبرگزاري ايتارتاس، جان كري در مصاحبه‌اي كه روز سه شنبه از شبكه خبري العربيه پخش شد، اظهار داشت: «ما در خصوص دستيابي به مؤثرترين راهكار ممكن براي حل بحران سوريه، با روس‌ها در حال گفت‌وگو هستيم. من اخيراً در اين باره با ولاديمير پوتين و سرگئي لاوروف (رئيس‌جمهور و وزيرخارجه روسيه) صحبت كردم. اميدوارم بتوانيم با همكاري يكديگر به ايده‌هاي تازه‌اي براي پيشبرد مذاكرات دست پيدا كنيم.» جان كري همچنين درباره ماندن يا كناره‌گيري بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه از قدرت گفت: «من هيچ نقشي براي بشار اسد در آينده سوريه نمي‌بينم. نمي‌دانم چگونه مي‌توان خشونت‌ها را در شرايطي كه جنگجويان خارجي به سفر به سوريه ادامه مي‌دهند و بشار اسد در قدرت است، پايان داد. اسد مانند آهن ربايي است كه جنگجويان خارجي را جذب مي‌كند.» اظهارات كري درباره توافق با روسيه بر سر بحران سوريه درحالي است كه مسكو و واشنگتن درباره مسائل كليدي سوريه و در صدر آنها بشار اسد اختلاف نظر دارند. واشنگتن همچنان كناره‌گيري رئيس‌جمهور سوريه از قدرت را تضميني براي موفقيت هرگونه راه حل سياسي قلمداد مي‌كند، ولي مسكو هرچند مشكلي با كناره‌گيري تدريجي اسد از قدرت ندارد اما در حال حاضر وي و حكومتش را تنها شالوده احتمالي براي استقرار دولتي باثبات در اين كشور عنوان مي‌كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار