کد خبر: 1289816
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
پزشکیان: برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع مشکلات معیشتی مردم داریم
در فضای سیاسی و افکار عمومی کشور توافقی شکل گرفته است و آن اینکه همه اعم از مردم، سیاسیون، مسئولان و اندیشمندان معتقدند کارویژه اصلی دولت جدید بحث اقتصاد و بهبود معیشت مردم است
بهناز قاسمی

جوان آنلاین: در فضای سیاسی و افکار عمومی کشور توافقی شکل گرفته است و آن اینکه همه اعم از مردم، سیاسیون، مسئولان و اندیشمندان معتقدند کارویژه اصلی دولت جدید بحث اقتصاد و بهبود معیشت مردم است، از این رو دولت پزشکیان هم در همین فرکانس مشغول کار شده و به وضوح دریافته است که باید بهبود ملموسی را در اوضاع اقتصادی ایجاد کند؛ موضوعی که رئیس‌جمهور بعد از پایان تعطیلات نوروزی به آن اشاره کرد و گفت: «در حال ایجاد ساختاری هستیم که طی آن با کمک خیرین و مشارکت مردم کاری کنیم که هیچ فردی در ایران گرسنه نماند. حال اقتصادی مردم خوب نیست و باید امسال بیشتر از سال قبل در حوزه مولدسازی و بهره‌وری فعالیت کنیم.» عزم دولت برای حل مشکلات معیشتی مردم نشان می‌دهد دولت وفاق به مذاکره و ارتباط با امریکا دل نبسته و با کمک مردم می‌خواهد از مشکلات عبور کند. 
یکی از مسائلی که اقتصاد ایران در طول این سال‌ها با آن مواجه بوده، شرطی کردن تمام متغیر‌های اقتصادی بر اساس تحریم‌هاست. تحریم به نوبه خود به دلیل ایجاد محدودیت‌های اقتصادی، تجاری و مالی موجب بروز مشکلات اقتصادی می‌شود، اما اینکه دولت از اصلاحات ساختاری اقتصاد غافل شود و به حل مسائل ریشه‌ای و نهادی اقتصاد نپردازد، ربطی به تحریم ندارد و نشان از نبود عزم جدی در دولت برای توسعه اقتصادی کشور است. در سال‌های گذشته دولت تدبیر و امید با نگاه شرطی‌سازی اقتصاد، توسعه اقتصادی کشور را به خواست چند کشور گره زد. شرطی‌سازی اقتصاد و اتکا به سیاست‌های کشور‌های اروپایی و امریکا با توجه به تغییر سیاست‌های داخلی کشورها، مبنای استواری برای توسعه اقتصادی نیست و تجربه همه کشور‌های توسعه‌یافته نشان می‌دهد هرگاه رشد و توسعه خود را به تصمیم، اقدام یا سیاست‌های دیگر کشور‌ها مشروط کنید، سبب بی‌ثباتی اقتصادی و از بین رفتن امنیت سرمایه‌گذاری و شرطی شدن اقتصاد و فراهم نشدن فرصت برای بهره‌وری از استعداد‌ها و ظرفیت درونی کشور می‌شود. 
در این سال‌ها در قالب برجام، سیاست‌های اقتصادی به سمت شرطی شدن و گره خوردن اقتصاد به سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های دیگر کشور‌ها از جمله امریکا سوق داده شد و آسیب‌ها و هزینه‌های هنگفت اقتصادی بر کشور تحمیل کرد. فعالان و صادرکنندگان بخش صنعتی و تولیدی کشور بیش از آنکه از فشار تحریم‌های خارجی ناراضی باشند، از همکاری‌نکردن دستگاه‌های اجرایی و قوانین دست و پاگیر شکایت دارند. به عبارت دیگر، تولید‌کنندگان و فعالان اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی قائل به این هستند که تنها نیازمند تسهیل امور از طرف نهاد‌های داخلی و دولت هستند. 
 سال ۱۳۹۲ تفکری زمام دولت را به دست گرفت که اساس توسعه کشور را برون‌گرایی که به رشد اقتصادی منجر شود، می‌دانست. بر اساس همین تفکر، الگویی برای اقتصاد نوشته شد که بر پایه آن رشد اقتصادی ایران تنها از مسیر افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های خارجی حاصل می‌شد. این فرصت تا حدودی پس از برجام به وجود آمد، اما عدم‌فهم ضعف بنیادین اقتصاد ایران و بی‌توجهی به ظرفیت‌های داخلی، باعث شد برجام تنها مخدری برای اقتصاد باشد؛ مخدری که جسم ضعیف اقتصاد کشور را بی‌جان‌تر کرد. بدتر اینکه این اعتیاد در سال‌های بعد هم در دولت ادامه داشت و باعث شد اقتصاد به ورطه شرطی‌شدن کشیده شود. این اعتیاد به گونه‌ای بود که اقتصاد ایران مدام نیم‌نگاهی به سمت غرب داشت تا مشکلاتش را حل کند و تمام متغیر‌های اقتصادی کشور تابعی از کنش کشور‌های دیگر شده بود، به طوری که انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا به شکل بی‌سابقه‌ای اهمیتی ویژه در بین آحاد مختلف مردم کشورمان پیدا کرده بود، این در حالی بود که دولت می‌توانست با توانمند‌سازی اقتصاد ایران در کنار مذاکره، فضای عمومی را تغییر دهد و برجام را از تنها راه نجات تبدیل به سرعت‌دهنده حرکت در مسیر نجات کند، اما این مهم هیچ‌گاه دنبال نشد و دولتی که فلسفه حضورش همین مذاکره بود، هیچ‌گاه به سمت توانمند‌سازی داخلی نرفت. 


 رئیس‌جمهور: با کمک خیرین و مشارکت مردم کاری کنیم که هیچ فردی در ایران گرسنه نماند
رئیس‌جمهور که یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی‌اش بهبود معیشت مردم بود، پس از پایان تعطیلات نوروزی در دیدار عیدانه با مدیران وزارت اقتصاد از دغدغه‌های دولت در این بخش سخن گفت و افزود: دولت برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع مشکلات معیشتی مردم دارد، در حال ایجاد ساختاری هستیم که طی آن با کمک خیرین و مشارکت مردم کاری کنیم که هیچ فردی در ایران گرسنه نماند. با مسجدمحور و محله‌محورکردن برخی خدمات معیشتی می‌توان مشکلات را حل کرد. 
پزشکیان در بخشی از این دیدار عیدانه خطاب به مدیران وزارت اقتصاد و امور دارایی افزود: حال اقتصادی مردم خوب نیست و باید امسال بیشتر از سال قبل در حوزه مولدسازی و بهره‌وری فعالیت کنیم. کشور ما امکانات فراوانی دارد، در صورتی که در نگاه‌مان به مسائل و حل آنها تغییر ایجاد کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. اگر ما در داخل دعواهای‌مان را کنار بگذاریم و وحدت داشته باشیم، دشمن به ما طمع نخواهد کرد و مشکلات مردم را هم می‌توانیم حل کنیم. باید دست به دست هم دهیم و در کنار هم برای حل مشکلات مردم تلاش کنیم. 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه «سال خوب ساختنی است»، تأکید کرد: باید تصمیم بگیریم و سال‌مان را خوب بسازیم و لازمه این کار این است که فکرمان را تغییر دهیم. ما هیچ چیزی کمتر از همسایگان‌مان نداریم و باید مردم‌مان وضعیت‌شان از سایرین بهتر باشد. اظهارات اخیر رئیس‌جمهور نشان می‌دهد برخلاف دولت تدبیر، پزشکیان مشکلات اقتصادی و معیشت مردم را به امضای برجام یا هر نوع مذاکره با امریکا و اروپا گره نزده است بلکه با کمک مردم می‌خواهد از این چالش‌ها عبور کند، کمااینکه مردم نیز با حضور گسترده در راهپیمایی روز قدس و نماز عید سعید فطر وظیفه اجتماعی‌شان را انجام دادند و اکنون نوبت به دولت رسیده است که با تیم اقتصادی‌اش گره‌های معیشت مردم و بهبود فضای کسب‌وکار را باز کند. 
 تسهیل اعطای مجوز‌های کسب‌وکار 
یکی از راه‌هایی که به تحقق شعار امسال (سرمایه‌گذاری برای تولید) کمک می‌کند، بهبود فضای کسب‌وکار و تسهیل صدور مجوز‌هاست؛ موضوعی که در ماه‌های اخیر با روی کار آمدن دولت وفاق به فراموشی سپرده شده و اقدامات چشمگیری در این بخش صورت نگرفته است. قطعاً با تسهیل موارد فوق، سرمایه‌گذاری در تولید رشد چشمگیری خواهد کرد و در نهایت بر بهبود معیشت مردم نیز تأثیرگذار خواهد بود.
دولت وفاق به مذاکره و ارتباط با امریکا دل نبسته و با کمک مردم می‌خواهد از مشکلات عبور کند

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار