جوان آنلاین: سبد رضا نورانی رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در نشست خبری نقش انرژی هستهای در افزایش تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی گفت که انرژی هستهای در کاهش ۳۰درصد ضایعات کشاورزی موثر است و ضریب امنیت غذایی را بالا میبرد.
به گزارش فارس، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تاکید کرد که این فناوری با کاهش بیماری و آفات هم در افزایش تولید موثر است ضمن اینکه در اصلاح بذور و کاهش مصرف آب هم نقش مهمی ایفا میکند. به گفته نورانی امروزه مساله باقیمانده سموم شیمیایی دغدغه اصلی مردم شده که باعث بیماریهای گوارشی و ... میشود و مشکلات زیست محیطی هم ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه نظارتی بر مصرف سموم کشاورزی انجام نمیشود گفت که در منطقه شمال کشور از هورمون داوینچی برای درشت کردن کیوی استفاده میشود. رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تصریح کرد که سطح کشت محصولات ارگانیک در دنیا ۱۰۰ میلیون هکتار است و ۴.۵ میلیون هم کشاورزی ارگاگنیک دارند و ۱۸۸ کشور هم در دنیا با ترنول مالی ۱۳۶ میلیارد یورو تولید کننده هستند.
در این نشست انجمن ارگانیک ایران هم تفاهم نامه همکاری با سازمان انرژی هستهای برای همکاری در بخش کشاورزی امضاء کردند. امروز نشست پنج جانبه مشترک اتحادیه ملی محضولات کشاورزی ایران، انجمن ارگانیک ایرن، سازمان جفط نباتات ایران، مرکز فناوری و نورآوری رسا و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
انرژی هستهای به مزارع کشور میآید
نماینده سازمان انرژی هستهای گفت که روش جدید مقابله با افت توسط انرژی هستهای از سال جدید در کل کشور اجرا میشود. به گفته خدایاری با استفاده از انرژی هستهای در بخش کشاورزی در زمینههای مختلف اصلاح رقم مقاوم به بیماری و ... استفاده شده در تولید دام و حفاظت از خاک هم استفاده شایانی شده است.
وی افزود که انرژی هستهای در کنترل آفات انباری و غیر انباری هم بسیار استفاده میشود با روشهای پرتودهی در کنترل انواع بیماریها و نیز ضدعفونی بذر به کار گرفته میشود. به گفته خدایاری در روش جدید با انرژی هستهای حشرات را نابارور میکنیم و در سطح گسترده به مزارع میفرستیم که آفت را از بین میبرند این روش قرار است ابتدا به صورت پایلوت و بعد در کل کشور اجرا شود؛ که بر علیه افت مگس مدیترانهای که افت خسارتزای مرکبات است به کار گرفته خواهد شد.
وی افزود که سالانه ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید میشود که یک میلیون تن از بین میرود و انرژی هستهای میتواند جلوی فاسد شدن آنها را بگیرد به گفته این مسئول با استفاده از ا انرژی هستهای در دو محصول سیب زمینی و پیاز سالانه ۶ هزار میلیارد تومان میتوان صرفهجویی کرد.