جوان آنلاین: «هزینههای بالای انرژی و چشمانداز نامطمئن اقتصادی به بخش تولید در آلمان ضربه سنگینی زده است» این را خبرگزاری آلمان در تشریح دلایل رکود اقتصاد این کشور گزارش داده است. بر اساس دادههای امروز سه شنبه اداره آمار دولت فدرال آلمان، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۴، ۰.۲ درصد کاهش یافت.
به گزارش فارس، این دومین سال متوالی انقباض اقتصادی در آلمان و طولانیترین رکود اقتصادی برای بزرگترین اقتصاد اروپا در بیش از ۲۰ سال گذشته است. دولت آلمان و اقتصاددانان برجسته انتظار دارند در بهترین حالت اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۵ رشد حداقلی داشته باشد.
صادرات ضعیف و کاهش تولید در بخشهای خودرو و ماشینآلات آلمان تا پایان سال ۲۰۲۴ اقتصاد آلمان را منقبض کرد. هزینههای بالای انرژی به بخش تولید در آلمان آسیب زده، تقاضا در چین و سایر بازارهای صادراتی کلیدی ضعیف است و اقتصاد آلمان با مشکلات ساختاری عمیقی از جمله کمبود نیروی کار ماهر روبروست. اروپاییها به دنبال تحریم نفت و گاز روسیه به دلیل جنگ اوکراین هزینه بیشتری برای انرژی خود میپردازند، اما واقعیت، اما آن است که روسیه یکی از مهمترین تامین کنندگان انرژی برای اروپاست.
تهدید دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای اعمال تعرفه بر واردات به آمریکا نیز بر اضطراب صادرکنندگان آلمانی افزوده است. در ماه دسامبر، بانک مرکزی آلمان پیشبینی رشد اقتصادی سال ۲۰۲۵ را نیز از ۱.۱ درصد به تنها ۰.۲ درصد کاهش داد.
اداره آمار فدرال آلمان امروز سه شنبه با تایید تخمینهای اولیه قبلی خود اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی آلمان در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، ۰.۲ درصد نسبت به سه ماهه سوم کاهش یافته است. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴، تولید ناخالص داخلی آلمان ۰.۱ درصد به صورت سه ماهه رشد کرد.
این اداره در بیانیهای اعلام کرد در حالی که دولت و مصرف کنندگان در آلمان پول بیشتری در پایان سال خرج کردند، صادرات نسبت به سه ماهه قبل به شدت یعنی ۲.۲ درصد کاهش یافت و صادرات در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ کاهش شدیدتری را ثبت کرد. علاوه بر این، سرمایه گذاری آلمان در تجهیزات - به ویژه ماشین آلات، لوازم خانگی و وسایل نقلیه - برای پنجمین سه ماهه متوالی کاهش یافت، در حالی که سرمایه گذاری در ساخت و ساز به لطف هوای معتدل در این کشور رشد کرد.
رکود اقتصادی همچنین بر صنعت آلمان تأثیر گذاشته و در بخش صنعت، تولیدات برای هفتمین سه ماهه متوالی ۰.۶ درصد کاهش یافت. آماردانان گزارش دادند که تولید آلمان در بخشهای خودرو و ماشینآلات به شدت کاهش یافته و تولید اقتصادی دوباره در بخش ساختوساز با مشکل مواجه شده است.
این ارقام نشان دهنده فشار بر دولت آینده آلمان برای تحریک سریع دوباره اقتصاد است در حالی که انجمنهای تجاری و اقتصادی خواستار کاهش قیمت انرژی و مالیات و همچنین کاهش بوروکراسی هستند. همچنین از جمله دلایل رکود اقتصادی آلمان، افزایش رقابت خارج از کشور، افزایش هزینههای انرژی، نرخ بهره بالاتر و چشم انداز نامشخص اقتصاد آلمان است که در سال ۲۰۲۴ برای دومین سال متوالی با انقباض مواجه شد.