کد خبر: 1283367
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با حسنعلی اخلاقی، نماینده مجلس

جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است مهم‌ترین دستاورد کاهش ممیزمحوری و حرکت به سمت داده‌محوری و افزایش حسابرسی سیستمی، بهبود محیط کسب‌وکار و کاهش سلیقه‌گرایی در دریافت مالیات است که به پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد و افزایش سرمایه‌گذاری مولد منجر خواهد شد و حسابرسی سیستمی و هوشمند گامی بزرگ به سمت تحول عدالت‌محور در نظام مالیاتی خواهد شد. 
حسنعلی اخلاقی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «جوان» در خصوص حسابرسی هوشمند بیش از ۷۰‌درصد اظهارنامه اشخاص حقوقی و بیش از ۸۰‌درصد اظهارنامه اشخاص حقیقی به صورت سیستمی در سال جاری تصریح کرد: هر چقدر از حسابرسی دستی فاصله بگیریم و به سمت حسابرسی‌های هوشمند و سیستمی برویم، برای‌مان منفعت دارد. روند‌های دستی امکان بروز خطای انسانی را بالا می‌برد و سرعت امور را کاهش می‌دهد. 
وی ادامه داد: در همه جای دنیا استفاده از سیستم‌ها برای اداره کشور رواج یافته است و از ظرفیت‌های هوشمندسازی امور بهره می‌برند، در کشور ما نیز این امر باید مدنظر باشد. هر چقدر نقش کارشناسان و افراد در امور کاهش پیدا کند، به موازات آن شاهد سلطه ضوابط و معیار‌های قانونی بر کار‌ها هستیم که از اهمیت بالایی برخوردار است. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی‌شدن امور و ضابطه‌مند‌شدن بیش از پیش نظام مالیاتی کشور به افزایش اعتماد مؤدیان به نظام مالیاتی و روند‌های مالیات‌ستانی می‌انجامد. وقتی مردم ببینند مالیات آنها بر اساس شاخص‌های قانونی و داده‌های موجود مشخص شده است، اعتماد بیشتری به نظام مالیاتی کشور پیدا می‌کنند و این روند‌ها به افزایش ارتباط‌گیری مؤدیان با سازمان امور مالیاتی می‌انجامد. 
اخلاقی گفت: صرفه‌جویی در نیروی انسانی نیز از دیگر مزیت‌های سیستمی‌شدن امور است. وقتی امور به صورت هوشمند و با استفاده از سیستم صورت بگیرد، سازمان امور مالیاتی می‌تواند از نیرو‌های خود در جا‌های دیگر و به منظور رسیدگی به اموری مانند مقابله با فرار مالیاتی استفاده کند، بنابراین انرژی نیروی انسانی در جای بهتری به کار گرفته می‌شود. 
وی ادامه داد: سیستمی شدن امور مالیاتی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. هر چقدر به سمت هوشمندسازی امور برویم، بیشتر از مزیت‌های این روند بهره می‌بریم. سیستمی‌شدن امور در نهایت باعث می‌شود از گستردگی ادارات امور مالیاتی کشور فاصله بگیریم. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دخالت کارشناسان و ممیزان مالیاتی در تعیین مالیات مؤدیان اغلب نارضایتی‌هایی را در پی دارد. می‌بینیم که در برخی موارد اعمال سلیقه‌های شخصی صورت می‌گیرد که موردپسند مؤدیان نیست. با استفاده از سیستم‌ها می‌توانیم از این امور جلوگیری کنیم. 
اخلاقی گفت: رسیدگی دستی به اظهارنامه‌های مالیاتی بعضاً زمینه را برای برخی ارتباط‌گیری‌ها و سوءاستفاده‌ها فراهم می‌کرد. به موازات سیستمی و هوشمندسازی امور از این مباحث فاصله می‌گیریم. تمامی این روند‌ها در نهایت به نفع کسانی است که مرتباً مالیات می‌پردازند، اما کسانی که فرار مالیاتی دارند، بر اثر سیستمی‌شدن امور زیر چتر مالیات‌ستانی قرار می‌گیرند. 
این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دستاورد کاهش ممیزمحوری و حرکت به سمت داده‌محوری و افزایش حسابرسی سیستمی، بهبود محیط کسب‌وکار و کاهش سلیقه‌گرایی در دریافت مالیات است که به پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد و افزایش سرمایه‌گذاری مولد و حسابرسی سیستمی و هوشمند گامی بزرگ به سمت تحول عدالت‌محور در نظام مالیاتی منجر خواهد شد. وی در خصوص تحقق اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم و استقرار نظام جامع داده‌های مالیاتی کشور طی سال جاری خاطرنشان کرد: به طور کلی، سیستمی‌شدن امور در تمامی زمینه‌ها برای‌مان منفعت دارد و باید به این سمت و سو حرکت کنیم. دنیا به سمت استفاده از ظرفیت‌های الکترونیک در حرکت است و نباید از این روند عقب بمانیم. همه شهروندان می‌دانند که مالیات یکی از منابع درآمدی پایدار دولت است و باید اداره کشور از این محل صورت بگیرد. اما برخی گلایه‌ها را در زمینه نحوه دریافت مالیات شاهد هستیم که با سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور از این مسائل اجتناب می‌شود.

برچسب ها: مجلس ، مالیات ، عدالت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار