کد خبر: 1281091
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
معاون اول رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران:
برپایی این نمایشگاه فرصتی مناسب برای وزرای دولت چهاردهم است که اقدامات خوب انجام شده در راستای خوداتکایی ملی و امنیت غذایی در بخش‌های مختلف را ببینند

جوان آنلاین: راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران در همه بخش‌ها به ویژه حوزه دفاعی شفاف، با ثبات و دائمی است و خودکفایی کشور در حوزه دفاعی را به صورت جدی دنبال می‌کنیم که البته به دنبال جنگ نیستیم، اما از کشور دفاع خواهیم کرد و تجهیزات موردنیاز کشور را تأمین می‌کنیم. 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، دکتر محمدرضا عارف روز گذشته در بازدید از نمایشگاه توسعه همکاری‌های دفاعی- ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح که در حیاط دولت برپاشده است، با توضیحات مسئولان مرتبط در جریان آخرین دستاورد‌های این وزارتخانه در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، سلامت و تجهیزات پزشکی، حمل و نقل، برق، انرژی‌های پاک، ذخیره‌سازها، عمران، معدن و مواد، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوشمندسازی و هوش مصنوعی و امنیت غذایی قرار گرفت. 
معاون اول رئیس‌جمهور در حاشیه بازدید از نمایشگاه توسعه همکاری‌های دفاعی – ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و در جمع خبرنگاران با قدردانی از وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح برای برپایی نمایشگاه توسعه همکاری‌های دفاعی - ملی این وزارتخانه گفت: برپایی این نمایشگاه فرصتی مناسب برای وزرای دولت چهاردهم است که اقدامات خوب انجام شده در راستای خوداتکایی ملی و امنیت غذایی در بخش‌های مختلف را ببینند. در این نمایشگاه دستاورد‌های ارزشمند کشور و این وزارتخانه در بخش‌های صنعتی، ارتباطات، هوش مصنوعی، امنیت غذایی و صنعت نفت نشان داده شده است. وی افزود: اقدامات ارزشمند این وزارتخانه در بخش‌های صنایع و امنیت غذایی به ویژه رها شدن از وابستگی به روغن وجود دارد که باید این خودکفایی‌ها و مسیر در سایر زمینه‌ها دنبال شود تا به خوداتکایی در همه بخش‌ها برسیم. 

 خودکفایی دفاعی را با جدیت دنبال می‌کنیم
دکتر عارف در پاسخ به سؤالی درخصوص اظهارات رئیس‌جمهور امریکا نسبت به کشور تأکید کرد: راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران در همه بخش‌ها به ویژه حوزه دفاعی شفاف، با ثبات و دائمی است و خودکفایی کشور در حوزه دفاعی را به صورت جدی دنبال می‌کنیم که البته به دنبال جنگ نیستیم، اما از کشور دفاع خواهیم کرد و تجهیزات موردنیاز کشور را تأمین می‌کنیم. وی در خصوص فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان با تأکید بر اینکه معتقدیم نه تنها جمهوری اسلامی ایران بلکه همه کشور‌ها باید از فناوری صلح آمیز هسته‌ای در همه امور حداکثر استفاده را داشته باشند، تصریح کرد: در زمینه ساخت سلاح هسته‌ای فتوایی داریم که در اسلام و به ویژه مذهب شیعه حرف نهایی است که استفاده از فعالیت‌های غیرصلح آمیز هسته‌ای حرام است و در این مسیر راهبرد کشورمان مشخص است و اگر رئیس‌جمهور امریکا اعتقاد دارد که ایران وارد فضای ساخت سلاح هسته‌ای شده است باید بداند که این فتوا راهبرد دائمی جمهوری اسلامی ایران است. 

 استفاده صلح آمیز هسته‌ای اولویت کشور است
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای همانند فعالیت‌های دیگر کشور از جمله «فناوری‌های های‌تک» از اولویت‌های کشور است و در چارچوب این فناوری‌ها از جمله فناوری هسته‌ای نیاز‌های کشور را تأمین خواهیم کرد. عارف درباره احتمال دیدار رؤسای جمهور ایران و امریکا خاطرنشان کرد: دیدار دو انسان نمی‌توان گفت که غیرممکن است که انجام شود، اما امروز در دستور کار جمهوری اسلامی ایران این دیدار و مذاکره نیست. 

 دیپلماسی همسایگی اولویت دولت است
دکتر عارف در پاسخ به سؤالی درخصوص افزایش تجارت بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران گفت: تقویت و گسترش روابط با همه کشور‌های همسایه، منطقه، کشور‌های مسلمان و علاقه‌مند به برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران از راهبرد‌ها و اولویت‌های دیپلماسی اقتصادی دولت است. وی با اشاره به عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید کرد: اوراسیا در حوزه تمدنی مشترک است و ویژگی‌های فرهنگی، تاریخی و نزدیکی جغرافیایی ایجاب می‌کند که اولویت توسعه همکاری‌ها با کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا در دستور کار قرار گیرد و امیدواریم به زودی عضویت دائم ایران در این اتحادیه نهایی شود. معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: پس از امضا و تصویب موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اوراسیا، این موافقت‌نامه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و با رفع ایرادات شورای نگهبان قانون تجارت آزاد ایران و اوراسیا اجرایی خواهد شد. دکتر عارف همچنین ساخت کریدور‌های «شمال – جنوب» و «شرق – غرب» و همچنین با تکمیل و راه‌اندازی خطوط ریلی همانند خط «بصره – شلمچه» و «چابهار – زاهدان» زمینه‌های همکاری تجاری و توسعه بین کشور‌های منطقه ایجاد خواهد شد. 

 وزارت خارجه مسئول مذاکرات هسته‌ای است
عارف درباره شائبه حضور یکی از مقام‌های سیاسی کشور (علی شمخانی) به عنوان مسئول تیم مذاکره جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: تصمیمات درباره سیاست خارجی و مسائل حساس کشور با شورای عالی امنیت ملی است که باید به تأیید و تصویب مقام معظم رهبری نیز برسد و وزارت خارجه مسئول مذاکرات هسته‌ای است که کارگروه‌ها و کمیته‌ها در این زمینه در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه و دولت تشکیل می‌شود که در این راستا همه دست اندرکاران سیاست کشور می‌توانند کمک کنند. معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به سؤالی درباره خصوصی‌سازی یکی از شرکت‌های خودروسازی اعلام کرد: خصوصی‌سازی راهبرد دولت و تکلیف قانونی است، اما باید خصوصی‌سازی در چارچوب اشتغال‌زایی و ارتقا و حفظ تولید انجام شود. دکتر عارف درخصوص تابعیت و حضور فرزندان مقامات در بدنه دستگاه‌های دولتی و وزارتخانه‌ها تصریح کرد: قانون را باید همه دولتمردان و آحاد ملت اجرا کنند.

نمای نزدیک
 وعده وزیر دفاع از رونمایی سامانه‌های جدید دفاعی
 امیر سرتیپ نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در حاشیه نمایشگاه وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در حیاط دولت به خبرنگاران افزود: بند ب ماده ۱۰۲ قانون هفتم تأکید کرده که وزارت دفاع باید همکاری دفاع ملی داشته باشد یعنی دانش ذخیره شده در وزارت دفاع و در صنایع وزارت دفاع که فناوری پیچیده و تولیدات بسیار هایتیکی است به بخش ملی سر ریز شده و در صنایع دیگر مانند صنعت نفت، خودرو، هوایی، دریایی و بقیه مسائل به کار گرفته شود. 
وزیر دفاع در ادامه با اشاره به حضور هیئت دولت، رئیس‌جمهور، معاون اول رئیس‌جمهور و وزرای دولت در این نمایشگاه گفت: ما هم اکنون با بیش از ۷ هزار شرکت خصوصی و بیش از ۱۳۰۰ شرکت دانش بنیان همکاری داریم. ما پارک‌های فناوری را تشکیل دادیم، پردیس‌ها را ایجاد کردیم و امیدواریم این همکاری ما با بخش دانشگاهی و بخش خصوصی برای تولید این سامانه‌های ارائه شده در نمایشگاه، توسعه پیدا کند. 
نصیرزاده در ادامه افزود: هر فناوری که در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شده در حال تولید است و هیچ کدام طرح نیست و بخش زیادی از این قطعات هم صادر می‌شود. وزیر دفاع در پاسخ به این سؤال که آیا قرار است در روز‌های آینده یک رونمایی داشته باشید، گفت: الان حدود یک ماه است که نیرو‌های مسلح رزمایش‌های سلسله‌واری را برگزار می‌کنند. این رزمایش‌ها احتمالاً تا نیمه اسفند ماه ادامه پیدا خواهد کرد و در طول این رزمایش سامانه‌های جدید رونمایی خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار