کد خبر: 1281086
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
وضعیت شاخص بورس زیر ذره بین تحلیلگران
قیمت طلا و ارز دائماً تمایل به افزایش دارد، اما رفتار الاکلنگی در بازار سرمایه پیامی متفاوت از بورس نسبت به بازار‌های رقیب مخابره می‌کند، هر چند دلار به عنوان مؤلفه‌ای مهم برای بورس محسوب می‌شود، اما عجیب آنکه بازار سرمایه بیش از آنکه به رشد دلار واکنش نشان دهد، به ریزش آن حساس است!
سعیده زمانی

جوان آنلاین: آن سوی تالار شیشه‌ای، قیمت‌ها در بازار دلار، طلا و سکه حوالی قله تاریخی سیر می‌کنند، اما در بازار شیشه‌ای خیابان حافظ مسائلی همچنان مانع تصمیم‌گیری جدی اهالی بازار سهام شده است. 
 
قیمت طلا و ارز دائماً تمایل به افزایش دارد، اما رفتار الاکلنگی در بازار سرمایه پیامی متفاوت از بورس نسبت به بازار‌های رقیب مخابره می‌کند، هر چند دلار به عنوان مؤلفه‌ای مهم برای بورس محسوب می‌شود، اما عجیب آنکه بازار سرمایه بیش از آنکه به رشد دلار واکنش نشان دهد، به ریزش آن حساس است!
در هر صورت مهم‌ترین دلیل این مسئله ریشه در نگرانی و تردید سهامداران دارد؛ نگرانی‌هایی که بیراه نیست و ناشی از برخی متغیر‌های اقتصادی و البته ابهامات بین‌المللی است. این مسائل باعث شد تا از ۲۲ دی ماه شاخص فقط شش روز مثبت باشد، اما در سه روز اخیر این شرایط تغییر کرده و ورق در بازار سرمایه برگشته است. به نظر می‌رسد بورس تهران بعد از قهری چندروزه تصمیم به آشتی گرفته باشد؛ تصمیمی که در صورت تداوم می‌تواند شاخص را به جایگاه حمایتی مناسب هدایت کند. 

 ورود یک‌همت پول حقیقی‌ها
در معاملات دیروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۳‌هزارو۹۳۱ واحد افزایش یافت و به رقم ۲‌میلیون‌و۸۰۴‌هزارو۴۲۷ واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۷ هزارو۸۲۶ واحد افزایش داشت و در عدد ۸۷۸‌هزارو۱۱۷ واحد ایستاد. در چهارمین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۲۶۸ عدد و سهام منفی ۶۹ عدد بود. به طور کلی بازار ۸۶/۰‌درصد افزایش داشت. روز سه‌شنبه حدود ۳۶۳‌هزار فقره معامله به ارزش ۸ هزارو۴۱۸‌میلیارد تومان در بازار سهام انجام و یک‌همت نقدینگی وارد بورس شد. 
کارشناسان معتقدند در صورتی که بازار به بالای ۲‌میلیون‌و۸۵۰‌هزار واحد برسد، روند صعودی آغاز خواهد شد، اما در غیر‌این صورت و با شکسته‌شدن محدوده حمایتی، بازار موقتاً افت خواهد کرد، بنابراین در حال حاضر در یک محدوده میانه قرار داریم و باید منتظر ماند و دید بازار از کدام سمت خارج خواهد شد. 

 عقب‌ماندگی بورس از دلار و احتمال جبران!
معمولاً و بر اساس تجربیاتی که طی چند سال‌گذشته تکرار شده، همزمان با گران شدن دلار، بورس نیز با یک اختلاف چند ماهه شروع به رشد می‌کند. 
بر این اساس کارشناسان نسبت به رشد بورس امیدوارند. واقعیت آن است که روند هر ساله بورس نیز تقریباً الگوی مشابهی از خود نشان می‌دهد. 
در سال‌های اخیر معمولاً بین آبان تا دی ماه افزایش رخ می‌دهد و پس از آن، بازار در بهمن ماه مقداری راکد می‌شود، با این حال معمولاً از اواخر بهمن ماه مجدداً رشد بازار آغاز شده و این رشد تا حدود اردیبهشت ماه ادامه پیدا می‌کند. 
برای امسال نیز نظر اکثر کارشناسان بازار سرمایه این است که شاخص بورس از نیمه دوم بهمن ماه و به خصوص از اسفند روندی صعودی خواهد یافت. 
واقعیت آن است که با توجه به رشد نرخ دلار بورس عقب‌ماندگی قابل توجهی داشته است. 
ارزش دلاری بازار در حال حاضر با نرخ موجود حدود ۱۲۰‌میلیارد دلار است که نشان دهنده عقب ماندگی بورس از رشد دلار است. این عقب ماندگی ممکن است به محض ثبات وضعیت دلار به بورس منتقل و رشد جدیدی در بازار آغاز شود. 

 فرصت سازمان بورس  برای جذب نقدینگی‌های سرگردان
هاتف سیدی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت این روز‌های بورس به «جوان» گفت: بازار سرمایه پس از رشد آبان ماه نیاز به استراحت داشت و اصلاحات هفته‌های اخیر نیز اصلاح زمانی بوده تا اصلاحات قیمتی، بنابراین این مسئله در کنار ابهامات فضای بین‌الملل باعث شد ترمز بورس کشیده شود. 
وی با اشاره به برخی موانع از جمله توقف دو ماهه نماد‌های پتروشیمی گفت: این گونه تصمیمات نظم بازار را برهم زده است. باتوجه به خروج سنگین پول از صندوق‌ها که در معاملات روز سه‌شنبه به هزارو ۱۰۰‌میلیارد تومان رسید، انتظار می‌رود سیاستگذار از این فرصت برای جذب نقدینگی‌های سرگردان در بازار استفاده کند. سیدی با بیان اینکه بی‌نظمی‌ها باعث شده است اعتبار شاخص کل کاهش یابد، افزود: توقف‌ها به کلیت بازار آزار می‌رساند و انتظار می‌رود مدیریت سازمان بورس به این موضوعات توجه ویژه‌ای داشته باشد. 

 رونق بزرگان
در روز‌های اخیر سهامداران نماد‌های بزرگ‌تر بازار بازدهی بیشتری را تجربه کرده‌اند. عامل اصلی این موضوع به بازگشایی نماد‌های پتروشیمی برمی گردد. بازگشایی این نماد‌ها فشار مثبت به شاخص کل تزریق کرد و همین موضوع عاملی شد تا سرمایه‌گذاران به سوی نماد‌های شاخص‌ساز هدایت شوند. اتفاق قابل توجه معاملات در روز گذشته بازگشت صندوق‌های اهرمی به مدار سبز پس از یک دوره نزول است. 
در ساعات پایانی روز دوشنبه تقاضا در صندوق‌های اهرمی افزایشی شد و در جریان معاملات دیروز صندوق‌های اهرمی با فشار تقاضا از سوی سهامداران همراه شدند. 
در جریان معاملات دیروز، نماد «خودرو» به جهت برگزاری مجمع روز چهارشنبه بسته است. از منظر فعالان این مجمع مهم‌ترین مجمع شرکت ایران‌خودرو است چراکه می‌تواند تکلیف واگذاری آن را به بخش خصوصی مشخص کند. 
بر این اساس تعیین تکلیف مجمع و واگذاری سهام ایران‌خودرو هم یکی دیگر از پالس‌های مثبتی بود که دیروز به بازار سرمایه مخابره شد. 
در این خصوص سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای واگذاری سهام ایران‌خودرو در نشست خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد: این دولت و دولت‌های قبلی برای کاهش تصدی‌گری برنامه دارند و هر چه تصدی‌گری دولت‌ها کمتر و امور اجرایی شرکت‌ها به بخش خصوصی واگذار شود، کار‌ها بهتر پیش خواهد رفت و به رقابتی‌شدن بنگاه‌ها و انتقال کار به اهلش منجر خواهد شد. در مورد ایران‌خودرو هم همین رویکرد وجود دارد و دولت علاقه‌مند است عملکرد این شرکت به بهترین نحو ممکن باشد، به همین دلیل در راستای افزایش شفافیت و بهبود واگذاری، تصمیمات لازم اتخاذ شده است. 
وی همچنین گفت: در روز‌های آینده هم خبر بسیار خوب و امیدآفرینی در حوزه نفت برای مردم از سوی وزیر نفت اعلام خواهد شد، ضمن اینکه پیوستن ایران به دو معاهده پالرمو و سی‌اف‌تی و ورود به فهرست سفید FATF هم به خروج بانک‌ها از تحریم و پایان زمینگیری، اثبات نبود پولشویی و عدم‌همکاری سازمان‌یافته با تروریسم، برقراری ارتباط مالی با کشور‌های دوست منجر خواهد شد و این لوایح در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت قرار دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار