جوان آنلاین: کانال تلگرامی «زومیت» خبر داد: بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، بارها از عملکرد ضعیف مایکروسافت درزمینهگوشیهای هوشمند و سیستمعاملهای موبایل بهعنوان بزرگترین اشتباه خود یاد کرده، بهطوریکه به گفته او، این اشتباه بالغبر ۴۰۰میلیارد دلار برای مایکروسافت هزینه داشته است. اظهارات گیتس در حالی مطرح میشود که مایکروسافت با سیستمعامل ویندوز، سلطهای بیچونوچرا بر دنیای کامپیوترهای شخصی دارد و ارزش سهام آن به ۳تریلیون دلار میرسد، اما سؤالی که برای بسیاری مطرح میشود این است که چطور مایکروسافت در رقابت سیستمعامل کامپیوتر بسیار موفق بود، اما در رقابت سیستمعامل موبایلی، شکست خورد؟
داستان از جایی شروع میشود که اپل در ژوئن ۲۰۰۷ با معرفی آیفون، انقلابی در دنیای موبایل به پا کرد. اندکی بعد، در سپتامبر ۲۰۰۸، دستگاههای مبتنیبر سیستمعامل اندروید نیز به بازار عرضه شدند. در این میان، مایکروسافت با تأخیری قابلتوجه، در اکتبر ۲۰۱۰، سیستمعامل ویندوز فون۷ را معرفی کرد. همین تأخیر، ضربهای مهلک به مایکروسافت وارد کرد. در آن زمان، بازار سیستمعاملهای موبایل تقریباً با اندروید و iOS تسخیر شده بود.
گیتس اعتقاد دارد همین تأخیر، سرنوشت مایکروسافت در بازار موبایل را رقم زد. او معتقد است در دنیای نرمافزار، بهویژه در بخش پلتفرمها، بازارها بهصورت «برنده همهچیز را میبرد» عمل میکنند. بهعبارتدیگر، اگر شما با نصف یا حتی ۹۰درصد از تعداد برنامههای رقیب، وارد بازار شوید، محکوم به شکست هستید. ریچ ماینر، یکی از بنیانگذاران اندروید، در واکنش به اظهارات گیتس، نوشته است: «از دلایل اصلی شکلگیری اندروید، جلوگیری از تسلط مایکروسافت بر بازار موبایل، مشابه آنچه در بازار کامپیوترهای شخصی اتفاق افتاد، بود.» او میگوید سلطه مایکروسافت در بازار کامپیوترهای شخصی، نوآوری را سرکوب میکرد و اندروید با مدل متنباز خود، بهعنوان جایگزینی برای اکوسیستمهای انحصاری، از جمله مایکروسافت و اپل، پا به عرصه گذاشت.