کد خبر: 1276217
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
حقوق کارکنان تا سقف ۲۴‌میلیون تومان در ماه معاف از مالیات شد
هادی قوامی، نماینده مجلس: متأسفانه طی سال‌های اخیر که تورم بالایی داشتیم، حقوق‌بگیران آسیب بسیار جدی دیدند. در این شرایط، حمایت از آنها به لحاظ مالیاتی ضرورت بالایی داشت. نیاز است از این اقشار حمایت‌های گسترده‌ای به عمل آید و اقدماتی در دستور کار قرار دهیم که معیشت آنان آسیب نبیند
حسام کمالی
جوان آنلاین: افزایش ۱۰۰‌درصدی معافیت‌های مالیاتی هدفمند بخش حقوق‌بگیران در کنار افزایش میزان معافیت مالیاتی مشاغل خرد تا ۲۰۰‌میلیون تومان در سال، کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴ برای ارتقای تولید، تحریک رشد اقتصادی و تشویق سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش تولیدی اقتصاد مورد نیاز تحرک اقتصادی بود و فعالان اقتصادی پیگیر آن بودند که محقق شد و به باور فعالان اقتصادی، جذابیت تولید را افزایش خواهد داد و با تأیید این مصوبه در شورای نگهبان از ابتدای سال‌۱۴۰۴، شاهد اجرایی‌شدن این حمایت‌های ویژه مالیاتی خواهیم بود و کاهش مالیات بر تولید در بودجه ۱۴۰۴ می‌تواند به بهبود رقابت‌پذیری محصولات ایرانی در بازار جهانی کمک کند و با کاهش هزینه‌های تولید، کسب‌وکار‌ها می‌توانند کالا‌ها و خدمات را با قیمت پایین‌تری تولید کنند و در بازار جهانی رقابتی‌تر شوند. این موضوع می‌تواند به افزایش صادرات و ورود ارز خارجی و رشد و توسعه اقتصادی کمک کند. 
 
مالیات به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی دولت‌ها می‌تواند در قالب یک ابزار در راستای ایجاد عدالت اجتماعی نیز عمل کند. 
مالیات فقط به این لحاظ که یکی از منابع درآمدی دولت است، مطرح نیست بلکه ابزاری برای ایجاد عدالت اجتماعی در کشور نیز به شمار می‌رود. 
پیشبرد پروژه‌های عمرانی و ارائه خدمات عمومی همگی از طریق درآمد‌های مالیاتی میسر است. 
به منظور رسیدگی به چالش‌های پیش‌روی تولید از جمله تورم و تحریم و همچنین رشد اقتصادی کشور، اجرای سیاست‌هایی که باعث ارتقای تولید و تشویق سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش تولیدی اقتصاد می‌شود، برای دولت بسیار مهم است. 
یکی از مؤثرترین راه‌ها برای ارتقای تولید و تحریک رشد اقتصادی کاهش مالیات بر تولید است. 
مالیات بر تولید بر اساس سطح تولید یا بازده از مشاغل اخذ می‌شود. با کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴، هزینه‌های تولید برای بنگاه‌ها کاهش خواهد یافت و سودآوری آنها افزایش می‌یابد. 
این موضوع به نوبه خود، مشاغل را تشویق می‌کند سطح تولید خود را افزایش دهند و در فناوری‌ها و تجهیزات جدید سرمایه‌گذاری کنند و به بهره‌وری بیشتر و رشد اقتصادی منجر شود. 
علاوه بر این، کاهش مالیات بر تولید می‌تواند کسب‌وکار‌ها را به گسترش فعالیت‌های خود و ایجاد مشاغل بیشتر تشویق کند که به تحریک رشد اقتصادی و کاهش بیکاری کمک می‌کند. 
دولت با ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر و سرمایه‌گذاری در بخش مولد اقتصاد، می‌تواند فضای اقتصادی پویاتر و رقابتی‌تری ایجاد کند که هم سرمایه‌گذاری داخلی و هم خارجی را جذب کند. 
کاهش مالیات بر تولید علاوه بر ارتقای تولید و رشد اقتصادی می‌تواند به کارایی بیشتر در اقتصاد نیز منجر شود. 
زمانی که کسب‌وکار‌ها بتوانند هزینه‌های تولید خود را کاهش دهند، می‌توانند این پس‌انداز‌ها را در قالب قیمت‌های پایین‌تر به مصرف‌کنندگان منتقل کنند که این امر باعث افزایش قدرت خرید مصرف‌کننده و تحریک تقاضا در اقتصاد می‌شود. این افزایش تقاضا می‌تواند باعث رشد بیشتر اقتصادی و ایجاد چرخه مثبت رشد و سرمایه‌گذاری در اقتصاد شود. 
با کاهش هزینه‌های تولید، کسب و کار‌ها قادر خواهند بود سطح تولید خود را افزایش دهند، در فناوری‌های جدید سرمایه‌گذاری و شغل بیشتری ایجاد کنند و رقابت‌پذیری خود را در بازار جهانی بهبود بخشند. 
این امر به اقتصاد پویاتر و رقابتی‌تر منجر می‌شود که هم به نفع کسب و کار‌ها و هم برای مصرف‌کنندگان خواهد بود و در نهایت به شکوفایی و توسعه کلی اقتصاد ایران کمک می‌کند. 
 
 اثرگذاری مستقیم کاهش مالیات تولید بر افزایش رشد اقتصادی کشور
هادی قوامی، نماینده مجلس شورای اسلامی در ارتباط با افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران به میزان ۱۰۰‌درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به «جوان» گفت: از سال‌۹۷ تاکنون متوسط تورم در کشور به حدود ۴۰‌درصد رسیده، اما دولت نتوانسته است بیشتر از ۲۰‌درصد به افزایش حقوق کارمندان مبادرت کند. این شرایط آسیب‌بسیار جدی به حقوق‌بگیران زده است، به ویژه کسانی که حداقلی‌بگیر هستند بیشترین ضربه را از تورم سال‌های اخیر متحمل شده‌اند. در مجلس تلاش کردیم با افزایش ۱۰۰‌درصدی سقف معافیت مالیاتی کمکی به حقوق‌بگیران کنیم و از کاهش بیش از پیش دریافتی آنها جلوگیری به عمل بیاوریم. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، در مجلس تلاش کردیم رشد حقوق کسانی که دریافتی پایینی دارند، بیشتر باشد. افزایش سقف معافیت مالیاتی در کنار بالا بردن حقوق حداقلی‌بگیران می‌تواند کمک خوبی به این اقشار باشد. دولت باید به صورت همزمان تلاش کند به کاهش هزینه‌ها و افزایش منابع درآمدی افراد بپردازد. در این شرایط، تمرکز بر مقابله با فرار مالیاتی ضرورت دارد. به این ترتیب، به جای اینکه فشار مالیاتی بر حقوق‌بگیران و بخش تولید اعمال شود، به سمت پردرآمد‌ها و فراریان مالیاتی متمرکز می‌شود. 
وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تلاش کردیم از یک طرف به حمایت از اقشار آسیب‌پذیر بپردازیم و از طرف دیگر، بر مالیات‌ستانی از کسانی که فرار مالیاتی دارند، متمرکز شویم. متأسفانه طی سال‌های اخیر که تورم بالایی داشته‌ایم، حقوق‌بگیران آسیب بسیار جدی دیده‌اند. در این شرایط، حمایت از آنها به لحاظ مالیاتی ضرورت بالایی داشت. نیاز است از این اقشار حمایت‌های گسترده‌ای به عمل بیاید و اقدماتی در دستور کار قرار دهیم که معیشت آنان آسیب نبیند. 
قوامی گفت: مشکلاتی همچون قطعی گاز و برق به بخش تولید صدمه زده است. هزینه‌های بالا نیز از دیگر مشکلات حوزه تولید به شمار می‌رود. در این شرایط، حمایت از تولید نیز ضرورت دارد، به همین دلیل کاهش ۵‌درصدی مالیات تولید را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم تا توانسته باشیم کمکی به این بخش بکنیم. حفظ اشتغال و افزایش تولید در گرو به اجرای گذاشتن سیاست‌های حمایتی است، در غیر این صورت تولید نمی‌تواند به حیاتش ادامه دهد. بر کسی پوشیده نیست که تولید چه اهمیتی در اقتصاد ملی دارد. هر چقدر از این بخش حمایت به عمل آوریم، به نفع کشور است. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: طرح نشان‌دار‌کردن مالیات که سازمان امور مالیاتی طی سال‌جاری به اجرا گذاشت، نتایج مثبتی داشت، به همین دلیل در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم این طرح طی سال آتی هم ادامه پیدا کند. در مجلس بررسی‌های دقیق و همه‌جانبه‌ای در خصوص موضوعات مختلف مطروحه در بودجه انجام شد. در بخش مالیات نیز مصوبات خوبی به لحاظ حمایت از اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر و بخش تولید داشتیم. وصول درآمد‌های مالیاتی دولت اهمیت دارد، اما باید مراقبت کنیم که بر مالیات‌ستانی از فراریان مالیاتی متمرکز شویم و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در دستور کار باشد. حمایت از تولید نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و زمینه را برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی فراهم می‌کند. 
 
 تأثیر مستقیم کاهش ۵‌درصدی مالیات تولید بر رشد سرمایه‌گذاری و رقابت‌پذیری بخش مولد اقتصاد
یعقوب رضازاده، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با اهمیت کاهش مالیات تولید به «جوان» گفت: یکی از اقدامات مهم در بودجه ۱۴۰۴، توجه ویژه به تولید و حمایت‌های مالیاتی از مشاغل خرد بوده است که زمینه‌ساز رشد بخش مولد اقتصاد کشور و همچنین اثرگذاری مثبت در زمینه سرمایه‌گذاری در تولید خواهد شد. 
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به رویکرد مثبت و مهم در نظر گرفته شده در زمینه حمایت‌های مالیاتی در راستای حمایت از بخش حقوق‌بگیران و همچنین مشاغل خرد گفت: یکی از مصوبات مهم در زمینه بودجه که به تأیید شورای نگهبان نیز رسیده است، مسئله مربوط به افزایش ۱۰۰‌درصدی معافیت مالیاتی بخش حقوق‌بگیران و همچنین بخش مربوط به مشاغل است که موجب شده است معافیت مالیاتی این بخش به میزان سه برابر تورم فعلی اقتصاد شود و این افزایش معافیت‌ها، کمک بزرگی به کارکنان خواهد کرد. 
وی ادامه داد: از این پس، حقوق کارکنان اگر زیر ۲۴‌میلیون تومان در ماه باشد، نیازی به پرداخت هیچ مالیاتی نیست و تا سقف ۲۴‌میلیون تومان در ماه معافیت کامل مالیاتی مشمول بخش حقوق‌بگیران خواهد شد و این به معنای کمک ویژه دولت و مجلس به مردم در زمینه کاهش فشار مالیاتی در این بخش و حمایت از معیشت افراد است. 
رضازاده با اشاره به اثرگذاری مهم کاهش ۵‌درصدی مالیات تولید در زمینه تحقق رشد سرمایه‌گذاری و رقابت‌پذیری بخش مولد اقتصاد خاطرنشان کرد: تولید نیز یکی از بخش‌های مهم و حیاتی در اقتصاد کشور است. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تلاش کردیم از طریق کاهش ۵‌درصدی مالیات تولید به حمایت از این بخش بپردازیم. با کاهش مالیات تولید، شاهد افزایش سودآوری و جذابیت تولید هستیم و در کنار این موضوع، افزایش درآمد قابل تصرف تولید نیز اثر مستقیمی بر افزایش رشد سرمایه‌گذاری و همچنین رقابت‌پذیری تولید در بازار‌های مختلف داخلی و خارجی خواهد داشت. 
وی ادامه داد: ناگفته پیداست تولید موتور محرک اقتصاد کشور است و باید حمایت از آن با جدیت در دستور کار باشد. کاستن از مالیات این بخش می‌تواند به جذابیت این حوزه اضافه و آن را در مقابل بخش‌های مخرب تقویت کند. حمایت از بخش تولید به لحاظ مالیاتی در واقع به معنی حمایت از اشتغال‌آفرینی در کشور است. تولید بستر مناسبی برای مقابله با بیکاری است و هر چقدر به رونق این بخش بپردازیم، در واقع به افزایش رشد اقتصادی و کاهش بیکاری کمک کرده‌ایم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار