کد خبر: 1276165
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۰
سخنان اخیر ترامپ علیه مهاجران، افراطی‌ترین زبانی که قابل کاربرد است و رویکرد او که امریکا را در تسخیر مهاجران نشان دهد، بازدارندگی در برابر گروه‌های تروریستی همچون داعش را کاهش خواهد داد
سجاد مرادی کلارده
جوان آنلاین: حوادث تروریستی در امریکا طی دو هفته اخیر باعث شد تا بار دیگر موضوع مهاجران در صدر اخبار امریکا قرار بگیرد. در اولین روز سال نو میلادی راننده یک کامیون در شهر نیواورلئان در ایالت لوئیزیانا ده‌ها نفر را زیر گرفت و سپس اقدام به تیراندازی کرد که به کشته شدن ۱۵ تن و زخمی شدن چند ده نفر شد. مقامات امنیتی این را یک حمله تروریستی خواندند و اف‌بی‌آی اعلام کرد که مهاجم شمس‌الدین جبار، متولد امریکا و اهل تگزاس بوده است. یک روز بعد از این حادثه، یک خودرو سایبرتراک تسلا مقابل هتل دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب امریکا در لاس‌وگاس منفجر شد و در پی آن یک نفر کشته و چند نفر زخمی شدند. به نظر می‌رسد وقوع این حوادث بیش از هر چیز، بهانه به دست ترامپ می‌دهد که سیاست‌های ضدمهاجرتی خود را اجرا کند.
 
 ویژگی‌های سیاست‌های مهاجرتی ترامپ
مهاجرت در انتخابات ریاست جمهوری اخیر امریکا در کانون توجه قرار داشت و ۷۶ درصد از جمهوریخواهان این موضوع را به عنوان اولویت اصلی رئیس‌جمهور توصیف کردند. ترامپ در یک‌سال گذشته قول تغییرات اساسی در سیاست مهاجرتی امریکا از سرکوب مهاجرتی گسترده تا پایان‌دادن به شهروندی با حق تولد و احیای سیاست‌های مرزی گذشته را وعده داده است. اخراج دسته جمعی، ویژگی اصلی سیاست مهاجرتی ترامپ عنوان شده است. اخراج مهاجران در دوره اول ریاست ترامپ نسبت به دوره قبل افزایش یافت. ترامپ برای حرکت در این مسیر احتمالاً تقویت گارد ملی و سایر نهاد‌های مجری قوانین ضدمهاجرتی و دستگیری مهاجران در اماکنی مانند مدارس، کلیسا‌ها و بیمارستان‌ها را دنبال کند. این رویکرد، چهار تا پنج میلیون نفری را که در سال‌های گذشته با اخطار حضور در دادگاه مهاجرت روبه‌رو شده‌اند و درخواست پناهندگی داده‌اند با مشکل مواجه می‌کند. 
محدودکردن جریان‌های مرزی پناهندگان سیاست احتمالی دیگر ترامپ خواهد بود. در ژانویه ۲۰۱۹ ترامپ و اوبرادور رئیس‌جمهور سابق مکزیک پروتکل‌های حمایت از مهاجران معروف به برنامه «در مکزیک بمانید» را تصویب کردند. ذیل این برنامه بیش از ۷۰ هزار پناهنده شامل کودکان و افراد دارای معلولیت و بیماری به مکزیک فرستاده شدند. این سیاست مستلزم همکاری با مکزیک و حمایت قضایی است، اما این احتمال وجود دارد که ترامپ با دولت مکزیک به مشکل برخورد کند. اوبرادور در قبال ترامپ رویکرد سیاسی و بده‌بستانی داشت، اما شینباوم رئیس‌جمهوری کنونی و چپگرای مکزیک رویکرد مردمی را دنبال می‌کند. ویژگی سوم سیاست مهاجرتی ترامپ، تضعیف حمایت‌های بشردوستانه در ارتباط با مهاجران است. امریکا در دوره بایدن برنامه‌های حمایتی را برای مهاجران کوبایی، هائیتی، ونزوئلایی و اوکراینی دنبال می‌کرد که تا دسامبر ۲۰۲۳ منجر به آزادی مشروط ۵۰۰ هزار مهاجر شد. دیگر برنامه حمایتی برای مهاجران موسوم به «وضعیت حفاظت شده موقت» بود که از مهاجران کشور‌های مواجه با مشکلات زیست‌محیطی و درگیری نظامی در برابر اخراج محافظت می‌کرد. حدود ۸۵۰ هزار مهاجر در امریکا ذیل این برنامه زندگی می‌کنند، این در حالی است که طبق پروژه ۲۰۲۵ که قبلاً از سوی بنیاد هریتج (The Heritage Foundation) به عنوان نقشه راه دولت آینده ترامپ ارائه شد، برنامه مذکور لغو می‌شود که نتیجه آن اخراج و از دست رفتن مجوز اشتغال مهاجران خواهد بود. همچنین برخی معتقدند ترامپ برنامه موسوم به «اقدام معوق برای ورود به دوران کودکی» (DACA) از مهاجرانی که در کودکی وارد امریکا شده‌اند، محافظت می‌کند را نیز لغو کند. در این بین، مهاجران از کشور‌های اسلامی از مهم‌ترین گروه‌های جمعیتی هستند که احتمالاً از سیاست‌های ترامپ متأثر خواهند شد. ترامپ در یک سخنرانی انتخاباتی در سپتامبر ۲۰۲۴ وعده داده بود که ممنوعیت سفر افراد برخی از کشور‌های مسلمان را بازگرداند. طبق داده‌های شورای حمایت از روابط امریکایی - اسلامی در جولای ۲۰۲۴ خشونت علیه مسلمانان در نیمه اول سال ۲۰۲۴. م ۷۰درصد افزایش یافته است. 
 
 تلاش ترامپ برای ایجاد هراس از مهاجران
ترامپ بعد از حوادث اخیر در پیامی که از در پلتفرم Truth Social منتشر کرد، نوشت: «کشور ما فاجعه است، مایه خنده و مسخره کل جهان! این اتفاقی است که وقتی مرز‌ها باز است، رهبری ناکارآمد و ضعیفی وجود دارد و عملاً رهبری وجود ندارد، بروز می‌کند. وزارت دادگستری، پلیس فدرال امریکا و دولت دموکرات و دادستان‌ها کاری نکرده‌اند. آنها فاسد و نالایق هستند و به جای تمرکز بر حفاظت از امریکایی‌ها در برابر خشونتی که از داخل و خارج به همه ابعاد دولت و ملت ما نفوذ کرده است، وقت خود را با اقدامات غیرقانونی در حمله به من و مخالفان سیاسی‌شان هدر می‌دهند. دموکرات‌ها باید به خاطر آنچه برای کشور ما رخ می‌دهد، شرمنده باشند. سازمان اطلاعات مرکزی امریکا باید تا قبل از اینکه بیشتر دیر شود، دخالت کند. امریکا در حال فروپاشی است، فرسایش خشونت‌آمیزی در امنیت، امنیت ملی و دموکراسی در سراسر کشور ما در حال وقوع است.» در مورد این اظهارات ترامپ ذکر چند نکته قابل توجه است. 
نخست، برخی از کارشناسان معتقدند که این رویکرد ترامپ به مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه امریکا افزایش افراط‌گرایی را در پی خواهد داشت. گاردین در گزارشی که در سوم ژانویه منتشر شد، نظرات برخی از کارشناسان را در مورد رویکرد ترامپ بررسی کرده است. هایدی بیریچ یکی از بنیانگذاران پروژه جهانی علیه افراط‌گرای معتقد است که سخنان اخیر ترامپ «افراطی‌ترین زبانی است که می‌توانید علیه مهاجران داشته باشید.» برایان لوین، استاد بازنشسته دانشگاه ایالتی کالیفرنیا و بنیانگذار مرکز مطالعه افراط‌گرایی نیز می‌گوید اظهارات ترامپ در پی رویداد‌های خشونت‌آمیز قبلی به طور مداوم به افزایش جرائم ناشی از نفرت دامن زده است. 
دوم، از نظر لوبن اظهارات رؤسای جمهور و دیگر رهبران سیاسی امریکا خشونت را در بین مردم افزایش می‌دهد. حملات نئواورلئان زمانی اتفاق افتاد که ترامپ قبل از آن پیشنهاد ممنوعیت ورود مسلمانان به امریکا را به عنوان پاسخ به آنچه تروریسم رادیکال و اسلام‌گرا خوانده بود، داشت. همچنین از آنجا که در خودرو عامل حمله نئواورلئان پرچم داعش پیدا شد، احتمال می‌رود نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان نیز افزایش پیدا کند. این موضوع مسبوق به سابقه بوده است. پس از حمله یک تیم اسلامگرای افراطی که به کشتن ۱۴ نفر در سن برناردینو کالیفرنیا در دسامبر ۲۰۱۵ منجر شد، ترامپ چندین سخنرانی در در کارولینای شمالی انجام داد. بعد از این سخنرانی‌ها افراط‌گرایی علیه مسلمانان ۲۰ درصد افزایش یافت. 
سوم، برخی از کارشناسان معتقدند که رویکرد ترامپ در وقایع اخیر که سعی دارد امریکا را در تسخیر مهاجران نشان دهد، بازدارندگی امریکا در برابر گروه‌های تروریستی همچون داعش را کاهش خواهد داد. سیاست‌امنیت ملی در امریکا در سال‌های اخیر به ویژه بر راستگرایان افراطی تمرکز دارد، این در حالی است که افراط‌گرایانی همچون داعش همچنان یک تهدید بالقوه برای امریکا محسوب می‌شوند. 
چهارم، براساس تحقیقات اخیر بنیاد ملی سیاست امریکا، کارگران مهاجر تنها منبع رشد نیروی کار اقتصادی در این کشور پس از سال ۲۰۵۰ خواهند بود. طبق این تحقیقات رشد اقتصادی و استاندارد زندگی در امریکا بدون ورود کارگران مهاجر به نیروی کار ایالات‌متحده ضعیف باقی خواهد ماند. داده‌های بنیاد مذکور نشان داده است که طی سال‌های ۲۰۱۹- ۲۰۲۴. م، تنها ۴۷۹ هزار کارگر متولد امریکا به نیروی کار اضافه شدند، این در حالی است که این آمار برای کارگران مهاجر ۶/۳ میلیون نفر است. این به آن معنا است که کارگران مهاجر مسئول ۸۸ درصد از رشد نیروی کار در امریکا از سال ۲۰۱۹ هستند. در مجموع گرچه رویکرد ترامپ درباره مهاجران شاید چندان به واقعیت نزدیک نیست، اما برقراری ارتباط بین مهاجران و اقدامات افراطی ابزاری اعمال سیاست‌های جدید در این مورد را فراهم می‌کند.
برچسب ها: ترامپ ، مهاجران ، تروریست
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار