جوان آنلاین: اولین نمایشگاه رویداد ملی «الفتای مقاومت» ۱۲ دیماه در تالار هنر کرمان برگزار شد؛ نمایشگاهی مملو از آثار معلمان و فعالان تربیتی. آنها از سراسر کشور دور هم جمع شدند تا برای تربیت هزاران حاجقاسم از نسل جدید همافزایی کنند و همقسم شوند. این افراد با وجود تلاشهای دشمن برای خاموش کردن فکر و اراده مقاومت، عزم خود را جزم کردند تا ایدههای ناب خود را حول محور مقاومت به اجرا برسانند، به همین مناسبت مجموعه کارهای تربیتی این معلمان در نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شد تا تبدیل به الگویی انسانساز شود.
در رویداد الفتای مقاومت ۶ هزارو۳۰۰اثر بدیع و نو با محوریت مقاومت از سراسر کشور جمعآوری و ۵۰ اثر بهعنوان اثر برگزیده به نمایش گذاشته شد. روایتگران این نمایشگاه نیز معلمانی بودند که خالق این ایدهها در مدرسه هستند، از جمله این آثار میتوان به «نبرد برای فردا دبیرستان متوسطه اول سیرت فاطمی سیرجان»، «پلههای مقاومت دبستان نجمیه سبزوار»، «رؤیای فلسطین آزاد دبستان فرهنگ امام خمینی تربت حیدریه» و «پردهخوانی منطقه ما مدارس کرمان» اشاره کرد.
حضوری گرم و پرشور
از همان روز اول افتتاحیه یعنی ۱۲ دی ماه، بازدید گرمی از نمایشگاه الفتای مقاومت شد. زن و مرد، پیر و جوان و حتی کودکان از شهرها و روستاهای مختلف کشور میهمان این نمایشگاه بودند. یکی از معلمانی که در این نمایشگاه حاضر شد، نظر خود را اینگونه بیان کرد: «نمایشگاه خوبی بود، کلی ایده گرفتم. دستمریزاد به همه همکارانم که در این نمایشگاه حاضر شدند و تجربیاتشان را در اختیار ما قرار دادند.»
یکی دیگر از معلمان نیز که به این نمایشگاه آمده بود به نقش مهم برگزاری این رویداد در آگاهیبخشی به معلمان و دانشآموزان اشاره کرد و گفت: «این رویداد، تجربیات و ایدههایی دارد که شاید بسیاری از معلمان و دانشآموزان در جریان آن نباشند، حال با حضور در اینجا، هر کسی به تبیین و آگاهی میرسد که میتواند آن را در روستا یا شهر خود به نمایش بگذارد. آن وقت دانشآموزان از طریق بازی، انیمیشن یا اردو، بهتر و بیشتر با فرهنگ مقاومت آشنا میشوند.» دانشجومعلمان استانهای مختلف هم بودند؛ آنها که میشد از نگاهشان، علاقه و دغدغهشان در این حوزه را فهمید؛ نگاههای جویندهای که آمدند تا پای درس تجربهها بنشینند. بدون شک هر کدام خودشان ایدهها و حرفهای بسیاری برای گفتن داشتند.
کمی آن طرفتر پسربچهای حدوداً پنج ساله حضور داشت که با ذوق و شوق از نمایشگاه بازدید میکرد و داستانها و طرحهای ارائه شده را میدید، او با قد و قواره کوچک، اما دل بزرگش، یک پیام مهم برای بچههای فلسطین داشت و گفت: «آرزو میکنم هر چه زودتر بچههای فلسطینی و لبنانی از دست اسرائیل آزاد شوند.»
دانشآموز نوجوان ما امروز خودش فعال است
برخی از مسئولان هم آمدند. حجتالاسلام محمدحسین پورثانی، معاونت فرهنگی و پرورشی وزارت آموزشوپرورش در نمایشگاه الفتای مقاومت حضور یافت و گفت: «یکی از چالشهای حوزه پرورشی، تلفیقنشدن مسائل پرورشی با کتاب و مباحث درسی است. در این نمایشگاه، اما دیدیم که آثار بسیار خوبی از معلمان در سراسر کشور مشاهده شد که ناظر بر کلاس درس و ارتباط با مسائل پرورشی است.» او ادامه داد: «اعتقاد ما این است که مدل تحولی در آموزشوپرورش از بالا به پایین نیست و باید از کف مدرسه اتفاق بیفتد. به نظر من این نمایشگاه را میشود به عنوان نقطه عطفی در فعالیتهای حوزه مقاومت وزارت آموزشوپرورش تلقی کرد.» حجتالاسلام پورثانی با بیان اینکه «یکی از مواردی که در آموزشوپرورش دنبال میکنیم، ایجاد موج برای یک جریان فرهنگی در کشور است»، اظهار داشت: «بعضی مواقع میگوییم که میخواهیم به فلسطین یا لبنان کمک کنیم، اما این کمک کردن تنها کمک مالی نیست و شامل اقدامات دیگری نیز میشود. این فکر و این جریانی که راه افتاده را ببینید، غرفهای در این نمایشگاه از سوی دانشآموزان اداره میشود، یعنی دانشآموز نوجوان ما امروز خودش فعال است و این کار بزرگی است.»
نقش مهم معلمان
در این نمایشگاه، رضا رضایی، مدیرکل آموزشوپرورش استان کرمان نیز حضور داشت. او نظر خود را در رابطه با این نمایشگاه این گونه بیان کرد: «وقتی که مردم مظلوم فلسطین و لبنان مورد قتل، غارت، اذیت و آزار استعمارگران قرار گرفتند، تنها جایی که به کمک آنها شتافت، ایران بود. الحمدلله این کار انقلاب اسلامی ایران باعث بیداری مردم و شکلگیری محور مقاومت شد که امروز پرچم آن با هدایت و فداکاری سردار سلیمانی، شهید نازنین کرمانی برافراشته شد.» او با بیان اینکه ما وظیفه داریم دانشآموزان را با محور مقاومت و اهداف آن آشنا کنیم، گفت: «برگزاری چنین رویدادهایی موجب بیداری دانشآموزان و معلمان خواهد شد. بدون شک معلمان میتوانند نقش مهمی در این زمینه ایفا و در کلاسهای درس، فرهنگ مقاومت را به خوبی برای دانشآموزان تشریح کنند.»
همچنین طاهره زحمتکش، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزشوپرورش استان کرمان نیز با حضور در این نمایشگاه گفت: «همان قدر که ما به آموزش اهمیت میدهیم، قطعاً باید برای تربیت نیز اهمیت قائل شویم، خصوصاً در جامعهای که بچههای ما دارند زندگی میکنند و مباحث سیاسی بسیار پررنگ است.» او ادامه داد: «این نمایشگاه فرصت خوبی در اختیار معلمان سراسر کشور قرار داد تا ایده بگیرند و تجربه کسب کنند و آن را در مدارس و کلاس درس خود پیاده سازند.»
قله هویتساز ملی مردم ایران
سجاد صدیقی، رئیس سازمان بسیج فرهنگیان نیز با حضور در این نمایشگاه گفت: «در جریان حرکت تاریخی ملت ایران بعضی از روزها و مناسبتها، قلههای تاریخساز هویتساز ملی ماست. روز شهادت حاجقاسم عزیز که قلبهای مردم ایران متعلق به او بود، روزی است که اگرچه تلخی آن همچنان به کام مردم ایران هست، اما آنچه موضوعیت دارد خط تکامل و مبارزهای است که ملت ایران برای استقلال، شرف و هویت خودش برداشتهاند، بنابراین این روز، برخلاف آنچه دشمن به دنبال خاموش کردن نگاه، فکر و اراده شهید حاجقاسم سلیمانی است باید تبدیل به قله هویتساز ملی مردم ایران شود.» او ادامه داد: «یکی از نکات خوبی که در ایده دوستان خلق شد، این است که بتوانیم مجموعه حرکتها و موقعیتهای تربیتی مدرسه و کلاس درس را خلق کنیم تا ناظر به آنچه امروز در بطن صحنه مقاومت و در اوج مبارزه مردم مظلوم فلسطین و بقیه جریان مقاومت با اسرائیل وجود دارد، سهم جامعه معلمی در این مسیر به خوبی ادا شود، بنابراین الفتای مقاومت شکل گرفت تا روایتی از حرکت جامعه معلمان عزیز نسبت به ادای دین در این مسیر به نمایش گذاشته شود.» صدیقی اظهار داشت: «رویداد الفتای مقاومت یک فرصت است؛ فرصت هماندیشی و همعهدی برای آنچه به عنوان تربیت نسل حاجقاسمی شعار کردیم و امروز قسمتی از آن به ظهور نشسته است. بدون شک باید امتداد و استمرار هرچه بیشتر توسعه آن در همه مراکز و همه عرصههای تعلیم و تربیت بیش از پیش نمایان شود.» به گزارش «جوان» نمایشگاه الفتای مقاومت از ۱۲دی ماه کار خود را آغاز کرد و روز گذشته نیز اختتامیهاش برگزار شد. این رویداد دو سال است در سطح ملی برگزار میشود و گردآوری بانک تجربیات تحولآفرین معلمان و مدیران مدارس کشور از اهداف آن بوده است.