جوان آنلاین: کانال تلگرامی «زومیت» خبر داد: گروهی از زمینتختگرایان در تلاش برای پایاندادن به معمای شکل زمین به جنوبیترین سرزمین جنوبگان سفر کردند. البته این معما از خیلی سال پیش بهلطف اخترشناسان یونان باستان، عصر طلایی اسلام و سایر دانشمندان حل شده، اما برخی از افراد شکاک هنوز قانع نشدهاند که زمین کروی است.
سفر اخیر بخشی از پروژهای به نام «آزمایش نهایی» بود که به امید پایاندادن به بحث در مورد شکل زمین، از سوی ویل دافی، کشیش اهل کلرادوی امریکا برگزار شد. او سفری اکتشافی را ترتیب داد که در آن چهار نفر از طرفداران نظریه زمینتخت و چهار نفر از طرفداران نظریه زمینکروی به جنوبگان برده شدند تا پدیده «خورشید نیمهشب» این قاره را مشاهده کنند.
خورشید نیمهشب یکی از شواهدی است که کرویبودن زمین را ثابت میکند، زیرا وقوع چنین رویدادی فقط روی کرهای کجشده و چرخان امکانپذیر است. در واقع، انحراف محوری سیاره درطول تابستان موجب میشود که قطب جنوب به مدت ۲۴ ساعت بهطور مداوم رو به خورشید قرار گیرد. وقوع خورشید نیمهشب در صفحهای مسطح مانند زمین تخت، غیرممکن خواهد بود.
زمین تختگرایان اغلب ادعا میکنند که معاهده جنوبگان در سال ۱۹۵۹ بهمنظور جلوگیری از بازدید غیرنظامیان از جنوبیترین قاره زمین و پنهانکردن شکل واقعی سیاره زمین امضا شد. با این حال، دافی میخواست یکبار برای همیشه نشان دهد که این باور درست نیست.
البته بعید است اغلب زمینتختگرایان با نتیجه آزمایش نهایی قانع شوند. آنها احتمالاً همچنان فکر میکنند این پروژه نیز سناریویی پیچیده برای فریفتن باورمندان به این نظریه است. با این حال، دستکم یکی از ماجراجویانی که به قطب جنوب سفر کرد، وجود خورشید ۲۴ ساعته در این مکان را پذیرفت. جران کامپانلا، زمین تختگرای مشهور در ویدئویی که از سفرشان در یوتیوب منتشر شده است، گفت: «گاهی اوقات شما در زندگی اشتباه میکنید. من فکر میکردم خورشید ۲۴ ساعته وجود ندارد. متوجه هستم که صرفاً به خاطر گفتن این حرف، به من انگ مزدور خواهند زد، اما میدانید چیست؟ اگر صادقبودن بهمعنی مزدور بودن است، اشکالی ندارد. من فهمیدهام اشتباه میکردم. همین!»
اگر از جمله باورمندان به زمین تخت هستید و وسوسه شدهاید که از جنوبگان بازدید کنید، باید خود را برای هزینههای کلان این سفر آماده کنید. بلیت پرواز مسافران قطب جنوب ۳۱/ ۴۹۵ دلار قیمت دارد، سپس از آنجا روشهای رایگان زیادی برای اثبات کرویبودن زمین از نزدیک وجود دارد.