جوان آنلاین: یک نماینده مجلس با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۴ میتواند به یک تحول در بخش مالیات و درآمدزایی منجر شود، میگوید: باید مالیات را بهگونهای تنظیم کنیم که به تولید کمک کند و در نهایت به جهش تولید منتهی شود. رشد ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی حقوقبگیران و مشاغل خاص در کنار کاهش مالیات تولید در بودجه، در راستای کاهش فشار مالیاتی به مردم و تمرکز بر فراریان مالیاتی بزرگ و دانهدرشتهاست.
عبدالوحید فیاضی، نماینده مجلس شورای اسلامی مالیات را بهعنوان یک منبع درآمد برای کشور میداند و به «جوان» میگوید: مالیات یکی از منابع اساسی درآمدی برای هر کشوری بهحساب میآید و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما نکته کلیدی این است که باید مالیات را بهصورت هدفمندی تنظیم کنیم. هدف ما باید این باشد که مالیات به زندگی طبقات پایین آسیب نرساند. این خود میتواند بهعنوان یک جهتگیری مثبت در برنامهریزی بودجه لحاظ شود.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از تولید کشور میافزاید: در شرایط کنونی که کشور با چالشهای اقتصادی متعددی مواجه است، از اهمیت بالایی برخوردار است که ما مالیات را بهگونهای تنظیم کنیم که به تولید کمک کند و در نهایت به جهش تولید منتهی شود. اگر مالیات سنگینی بر مشاغل خرد و تولید اعمال شود، در واقع میتواند فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کند و این در حالی است که صنایع کشور در حال رشد و توسعه هستند.
فیاضی ادامه میدهد: با کاهش فشار مالیاتی بر تولید، زمینه را برای تقویت و راهاندازی واحدهای تولیدی و توسعه سرمایهگذاری مولد در کشور فراهم خواهیم کرد.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به نقاط قوت لایحه بودجه ۱۴۰۴ در حوزه مالیاتی کشور تصریح میکند: بودجه ۱۴۰۴ به این دلیل حائز اهمیت است که میتواند به یک تحول در بخش مالیات و درآمدزایی منجر شود. مالیات یکی از مواردی است که مردم بهطور معمول در پرداخت آن انگیزه دارند، به شرطی که بدانند مالیاتشان کجا هزینه میشود.
وی میگوید: اگر مردم احساس کنند پرداخت مالیاتشان به بهبود زیرساختها، خدمات عمومی و شرایط زندگی آنها کمک میکند، با رغبت بیشتری به پرداخت مالیات اقدام خواهند کرد. این موضوع میتواند نهتنها درآمد مالیاتی را افزایش دهد، بلکه رضایتمندی اجتماعی و در نتیجه سرمایه اجتماعی را نیز تقویت کند.
فیاضی تأکید میکند: یکی از بهترین راهها برای افزایش درآمد مالیاتی، ایجاد و پایبندی به قوانین شفاف و منطقی است که هم سرمایه اقتصادی را افزایش دهد و هم به تقویت سرمایه اجتماعی کمک کند. این رویکرد میتواند به نفع کل جامعه، بهویژه طبقات آسیبپذیر باشد. ما باید مالیات را بهگونهای تنظیم کنیم که به تولید کمک کند و در نهایت به جهش تولید منتهی شود. رشد ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی حقوقبگیران و مشاغل خاص در کنار کاهش مالیات تولید در بودجه، در راستای کاهش فشار مالیاتی به مردم و تمرکز بر فراریان مالیاتی بزرگ و دانهدرشتهاست.
وی ادامه میدهد: مالیات از دانهدرشتها و فرارهای مالیاتی، معمولاً بهمنظور کاهش نابرابریهای اجتماعی و تأمین منابع مالی برای خدمات عمومی مانند بهداشت، آموزش و زیرساختها وضع میشود، بنابراین تمرکز بر فراریان مالیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شرایطی که معافیت مالیاتی حقوق بگیران و مشاغل خرد کاهش یافته است، میتواند در راستای حمایت از بخش مولد اقتصاد نقش تأثیرگذاری داشته باشد.