کد خبر: 1204983
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰
صندوق‌های اعتبار خرد محلی و روستایی یکی از منابع تأمین سرمایه و اعتبار مورد نیاز برای روستاییان و تولیدکنندگان روستایی به شمار می‌روند. در حال حاضر برنامه توسعه جوامع محلی از طریق ایجاد صندوق‌های اعتبارات خرد روستایی در کشور‌های کمتر توسعه یافته جنوب شرق آسیا به اجرا درآمده و رویکرد موفقی داشته است.
حوریه ملکی

جوان آنلاین: هدف از توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی، ایجاد اشتغال پایدار، کاهش فقر، افزایش درآمد، بهبود معیشت، افزایش رفاه و ارتقای کیفیت استاندارد‌های زندگی زنان و خانوار‌های آنان است. برنامه‌های صندوق‌های اعتبارات خرد به عنوان رویکردی توانمندساز در دو دهه اخیر مورد توجه بسیاری از کشور‌های در حال توسعه، از جمله ایران قرار گرفته است.

صندوق‌های اعتبار خرد محلی و روستایی یکی از منابع تأمین سرمایه و اعتبار مورد نیاز برای روستاییان و تولیدکنندگان روستایی به شمار می‌روند. در حال حاضر برنامه توسعه جوامع محلی از طریق ایجاد صندوق‌های اعتبارات خرد روستایی در کشور‌های کمتر توسعه یافته جنوب شرق آسیا به اجرا درآمده و رویکرد موفقی داشته است.
اجرای این طرح در روستا‌های ایران، روشی کارا و مؤثر برای افزایش اشتغال و درآمد خانوار‌های روستایی و گروه‌های نیازمند است.
بر اساس آمار‌ها تعداد صندوق‌های خرد محلی در چند سال گذشته به شدت افزایش یافته است، در حالی که تا سال ۱۳۹۶ جمعاً ۶۰۰ صندوق خرد محلی در کشور وجود داشت و در برنامه ششم توسعه نیز ایجاد ۶ هزار صندوق خرد پیش‌بینی شده بود، اواسط سال گذشته مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اعلام کرده بود تعداد صندوق‌های خرد محلی تاکنون ۵هزار و۲۰۰ صندوق بوده است و با هدفگذاری صورت گرفته و مشارکت تمامی دستگاه‌هایی که در این زمینه همکاری می‌کنند، مثل بنیاد برکت، بسیج سازندگی، جهاد کشاورزی، بهزیستی و سایر دستگاه‌ها، تعداد صندوق‌ها تا پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۰ هزار صندوق افزایش خواهد یافت.
افزایش دسترسی زنان روستایی به تسهیلات اعتباری، توانمندسازی و توجه به زنان روستایی کم درآمد، تجمیع پس‌انداز‌های غیر مولد روستاییان، بهبود سطح معیشت و درآمد خانوار‌های روستایی و عشایری و افزایش سطح مهارت و اشتغال روستاییان از جمله اهداف صندوق‌های اعتبارات خرد روستایی به شمار می‌آیند. اردبیل از جمله استان‌هایی است که با راه‌اندازی صندوق‌های کوچک توانسته است دست به اقدامات بزرگی بزند.
به گفته مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اردبیل، حمایت و توانمندسازی ۸۴۰ نفر از بانوان روستایی اردبیل طی هشت ماهه گذشته سال‌جاری با راه‌اندازی صندوق‌های خرد محلی صورت گرفته است.
طهماسب فرهنگ با تأکید بر اینکه صندوق کارآفرینی امید استان اردبیل برای حمایت از بانوان روستایی، طرح صندوق خرد محلی را راه‌اندازی کرده است که در قالب آن تسهیلات و خدمات ویژه‌ای ارائه می‌شود، می‌گوید: «در حال حاضر تعداد ۴۶۴ صندوق خرد محلی با مشارکت صندوق کارآفرینی امید استان اردبیل برای بانوان روستایی در حال فعالیت است. طرح صندوق‌های خرد محلی از جمله طرح‌های استراتژیک محور صندوق کارآفرینی امید است.»

توانمندسازی زنان با درآمد ثابت
توانمندسازی جوامع زنان روستایی و ایجاد اشتغال و کسب درآمد، کمک معیشتی برای جوامع محلی است؛ اتفاقی که می‌توان نتایج دوره‌های آموزشی برگزار شده در سطح استان‌ها در سال‌های قبل برای راه‌اندازی و ایجاد صندوق‌های خرد محلی را امروز مشاهده کرد. از آنجا که ماهیت صندوق‌های خرد محلی، توسعه‌ای بوده و علاوه بر تأمین منابع مالی سایر خدمات توانمند‌سازی اقتصادی را نیز ارائه می‌کند، استفاده از این ابزار نقش مهمی در رفع نیازمندی‌های مالی مردم و توسعه مشاغل خرد به ویژه در روستا‌ها و مناطق محروم دارد. در همین راستا مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اردبیل با بیان اینکه این صندوق تاکنون تعداد ۴۶۴صندوق خرد محلی با حمایت مالی ۴۲ میلیارد تومان در سطح استان ایجاد کرده است که از این محل برای ۸۴۰ نفر اشتغال ثابت فراهم و منجر به کسب درآمد برای روستاییان شده است، می‌گوید: «هدف نهایی این صندوق‌ها توانمندسازی و ایجاد اشتغال جوامع زنان روستایی، مشارکت در پس‌انداز، ایجاد شرایط و بستر کسب و کار و خوداشتغالی زنان در روستاها، تأمین شرایط ضمانت جمعی در زمان دریافت تسهیلات و اخذ تسهیلات برای طرح‌های خوداشتغالی زنان روستایی است.»
فرهنگ ادامه می‌دهد: «به منظور توانمندسازی بیشتر و اشتغال جدید در صندوق‌های خرد محلی «طرح تارا» در دستور کار صندوق کارآفرینی امید استان اردبیل قرار دارد و ارکان صندوق‌های خرد محلی با مراجعه به دفاتر صندوق کارآفرینی امید در شهرستان‌های تابعه و افتتاح حساب طرح تارا می‌توانند از تسهیلات حمایتی این صندوق بهره‌مند شوند.»
در کنار تمام اهدافی که برای صندوق‌های خرد محلی تعریف شده است، مهم‌ترین خصوصیت این صندوق‌ها ارائه محصولات مورد نیاز بازار است. در استان‌ها و مناطقی که صندوق‌های خرد محلی با حمایت صندوق کارآفرینی امید ایجاد شده، هزاران محصول تولید و به بازار‌های روستایی و شهری و مراکز استان‌ها عرضه شده است. در حال حاضر استان فارس با بیشترین صندوق خرد محلی یکی از استان‌های موفق در زمینه راه‌اندازی این صندوق‌ها بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار