ما در راستاي چشمانداز تبديل شهر تهران به عنوان يك شهر جهاني و فعال در حوزه ديپلماسي عمومي، اولويت را در حوزه ارتباطات بينالمللي بر همكاري و همراهي در قاره آسيا گذاشتهايم چراكه قاره آسيا در قرن بيست و يكم از بعد سياسي، اقتصادي و فرهنگي حرف اول را خواهد زد و مبناي توسعه نيز شهرها هستند.
به گزارش «جوان»، محمدباقر قاليباف شهردار تهران كه به منظور شركت در مجمع جهاني شهرداران آسيايي به شهر هايكو سفر كرده است، پيش از ترك اين شهر طي سخناني در جمع خبرنگاران گفت: هرچند در قاره آسيا از بعد فرهنگي و اقتصادي با فرهنگهاي زيادي روبهرو هستيم اما اين فرهنگها بسيار اصيل و به هم نزديك هستند. بنابراين براي توسعه شهرها بهتر است پيش از آنكه در مجامع جهاني با هم همكاري كنيم، در شهرهاي آسيايي با يكديگر ارتباط بهتري داشته باشيم.
وي يادآور شد: در سال 2008 پيشنهاد تأسيس مجمع جهاني شهرداران از طرف تهران مطرح شد كه اين پيشنهاد مورد استقبال ساير شهرها قرار گرفت. بدون شك اين نشستها باعث افزايش تعاملات دوجانبه، چندجانبه و ايجاد پيوندهايي در مسير اقتصادي و فرهنگي خواهد شد و به تبع آن در حوزه ديپلماسي عمومي نيز بسيار مؤثر است چراكه شهرها در اين مجامع از تجربيات يكديگر استفاده ميكنند. محمدباقر قاليباف با اشاره به پيشنهاد مطرح شده براي ايجاد صندوقي به منظور توسعه شهرهاي آسيايي تأكيد كرد: اين صندوق ميتواند كمك خوبي در همكاريهاي اقتصادي داشته و در جريان كمك به شهرهايي كه از امكان و ظرفيت كمتري براي توسعه برخوردار هستند، مؤثر باشد. شهردار تهران در ادامه بر ضرورت همكاري نزديك شهرهاي آسيايي به منظور انتقال تجربيات و همچنين كمك شهرها به يكديگر براي توسعه تأكيد كرد. وي گفت: چالشهاي شهرهاي آسيا به يكديگر شبيه است، همچنان كه فرصتهاي اين شهرها داراي مشابهت است و طبيعتاً شهرها بيشترين اثر را در حوزه توسعه خواهند داشت. قاليباف در پاسخ به سؤال ديگري درباره ميزان تحقق اهداف مدنظر مجمع شهرداران آسيايي گفت: بدون شك براي تحقق اهداف نهادهاي فراملي و قارهاي نياز به گذشت زمان است اما اين مجمع در سه دوره گذشته كاملاً مؤثر بوده و ساير شهرها را به خود جلب كرده است، به نحوي كه شهرهاي مهمي تاكنون توانستهاند در اين اجلاس مشاركت تأثيرگذاري داشته باشند.