جوان آنلاین: رئیس سازمان فضایی ایران گفت: علاوه بر بهرهبرداری از مرحله نخست پایگاه فضایی چابهار، پیشبینی ما این است که امسال حداقل پنج تا شش پرتاب داخلی و دو پرتاب خارجی داشته باشیم.
حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران افزود: توسعه زیرساختهای فضایی با همان شدت و حدت سالهای گذشته امسال هم ادامه دارد؛ مرحله نخست پایگاه فضایی چابهار باید به پایان برسد و ساخت مرحله دوم آغاز شود. حسن سالاریه گفت: در حوزه ماهواره هم چندین پرتاب خواهیم داشت. یکسری از پرتابها از سال گذشته به امسال موکول شد و پرتابهای بینالمللی هم داریم. پرتاب ظفر، ماهوراه پایا و ناهید ۲ در شش ماه نخست امسال انجام میشود و زمان پرتاب برخی هم مشخص و قطعی شدهاست. رئیس سازمان فضایی ایران گفت: پرتابهایی از سیمرغ هم بهار امسال داریم که پرتابگر سوخت مایع ماست و به دنبال تثبیت این پرتابگر و تثبیت صنعت ساخت ماهواره هستیم. پرتاب ذوالجناح را هم در برنامه داریم که از پرتابگرهای ترکیبی یا هیبریدی (سوخت جامد و مایع) محسوب میشود. سالاریه افزود: پیش بینی ما این است حداقل پنج تا شش پرتاب داخلی در سال ۱۴۰۴ داشته باشیم و دو پرتاب خارجی هم خواهیم داشت.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: درباره دستیابی به مدار ژئو هم دو اتفاق مهم باید امسال بیفتد که یکی پرتاب نمونه دوم بلوک انتقال مداری سامان یک است که برای انتقال در مدار در ارتفاع بالا کاربرد دارد و دیگری پرتاب سیمرغ بهینه است.
سالاریه افزود: سامان یک کاری از پژوهشگاه فضایی و سیمرغ بهینه از سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع است و این دو پرتاب در واقع گام بزرگ عملی برای رسیدن به مدار بالا یا ژئو محسوب میشود. با پرتاب سیمرغ بهینه نقطه مداری ۳۶ هزار کیلومتر را هم لمس خواهیم کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: نمونه آزمایشی منظومه شهید سلیمانی و نمونههای اصلی منظومه در نیمه دوم امسال از پایگاه فضایی چابهار پرتاب میشود. پرتابهای خصوصی هم داریم که ماهواره نمونه دوم کوثر یک، نمونهای از آن است که گام بزرگ برای تثبیت فعالیتهای بخش خصوصی محسوب میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: بسیاری از تجهیزات و زیرشبکههای ساخت بخش خصوصی در صنعت ماهواره به تثبیت رسیده و عملکرد آن کاملاً مورد تأیید است.