سومين روز از مذاكرات ايران و1+5 در ژنو آغاز شده است اما هنوز توافقي صورت نگرفته است. پس از ملاقات صبح امروز محمد جواد ظريف و كاترين اشتونT دو طرف به منظور مشورت مذاکرات را متوقف و ادامه آن را به بعد موکول کردند. مهمترين موضوع مورد اختلاف طرفين اين بار نحوه به رسميت شناخته شدن حق غني سازي ايران است.
بي بي سي در اين باره اعلام كرد: «غنیسازی اورانیوم یکی از مهمترین موارد اختلاف و عامل اصلي ناکامی مذاکرات است.»
ظريف كه پيشتر گفته بود اختلاف نظر در بين اعضاي 1+5 از مهمترين عوامل به نتيجه نرسيدن مذاكرات بود، تاكيد كرده است: [آنها] «شاید توانسته باشند مقداری بیشتر این دیدگاهها را به هم نزدیک کنند.»
وزیر خارجه كشورمان گفت: «ولی لازم است اعضای ١+٥ به حقوق ملت ايران احترام بگذارند و از ایجاد فشار بر مردم ایران به دلیل اعمال حقوقشان، خودداری کنند.»
شواهد گوياي آن است كه غرب در اين دور كمتر از گذشته از به نتيجه رسيدن مذاكرات حمايت مي كند.
از سوي ديگر آمريكا به نمايندگي از ديگر كشورهاي غربي حاضر در نشست، هنوز سياست تحريم و مذاكره را با دقت ادامه مي دهد. سفیر آمریکا در سازمان ملل در اين باره گفت: «بدنه تحریمهای فلجکننده را به همان شکلی که بود باقی میگذاریم.»
هری رید، رهبر جناح اکثریت دموکراتها در سنای آمریکا نيز، تاکید کرد که وی خود را به پیشبرد طرح تحریمهای ایران متعهد میداند.
وي روز پنج شنبه گفت: «سنا باید آماده به پیش بردن طرح جدید تحریمهای مورد توافق دو حزب پس باشد.» بر اين اساس سنا به دنبال تحريم هاي جديد در ماه دسامبر در مورد طرح تازه دو حزبی تحریمها است.»
گروهی ۱۴ نفره از نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات آمریکا، كه جان مککین (جمهوریخواه) و رابرت منندز (دمکرات) عضو آن هستند، با صدور بیانیهای اعلام کردهاند، مصمم هستند در برابر "تهدید جدی" ایران مقابله کنند.
در روز سوم مذاكرات هنوز خبري از سفر وزراي خارجه كشورهاي 1+5 به ژنو نيست كه خود حامل پيامي خاص است. اشتون در اين باره گفته است تا زمانی که حصول توافقنامهای بین دو طرف قطعی به نظر نرسد، از وزیران خارجه کشورهای ١+٥ برای حضور در ژنو دعوت به عمل نخواهد آورد.