کد خبر: 1291373
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۵:۲۰
امروز گروه‌های جهادی متشکل از خواهران و برادران بسیجی و دانشجویان و جوانان تحصیلکرده به بازوی قدرتمند نیروی بسیج و سپاه و کل نظام تبدیل شده‌اند. یکی از بانوان جهادگر دانشکده علوم پزشکی چابهار معتقد است داشتن روحیه جهادی راهکار حل مشکلات در مناطق حاشیه‌نشین و روستایی است
محمد‌رضا هادیلو

جوان آنلاین: گروه‌های جهادی بسیج به خاطر کمک‌های خالصانه و بی‌منت خودشان به هموطنان کم‌برخوردار حالا به بهترین الگوی خدمتگذاری برای دستگاه‌های اجرایی تبدیل شده‌اند. گروه‌هایی که با تفکر جهادی در همه عرصه‌های مورد نیاز انقلاب حضور دارند و در تمام اتفاقات و حوادثی که هموطنان محتاج کمک بوده‌اند می‌توان رد پای آنها را دید. حالا بعد از گذشت سال‌ها از تشکیل بسیج سازندگی و حضور جوانان و بسیجیان در قالب گروه‌های کمک‌رسان، بیشتر مناطق کم برخوردار از وجود جهادگران متخصص بهره برده و با توجه به آموزش‌هایی که می‌دهند در کنار توانمند کردن روستانشینان، مشاغل زیادی هم در این مناطق ایجاد می‌کنند. 


روحیه جهادی راهکار حل مشکلات در مناطق کم‌برخوردار
امروز گروه‌های جهادی متشکل از خواهران و برادران بسیجی و دانشجویان و جوانان تحصیلکرده به بازوی قدرتمند نیروی بسیج و سپاه و کل نظام تبدیل شده‌اند. یکی از بانوان جهادگر دانشکده علوم پزشکی چابهار معتقد است داشتن روحیه جهادی راهکار حل مشکلات در مناطق حاشیه‌نشین و روستایی است. فائزه شیخی‌ملاشاهی می‌گوید: «اردو‌های جهادی تمرینی برای جهاد در زندگی و خودسازی است، نزدیکی به خدا در این اردو‌ها با حک لبخند بر لبان محرومان حس می‌شود.» وی با بیان اینکه توسعه فرهنگ محرومیت‌زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم مناطق محروم و دورافتاده از وظایف گروه‌های جهادی است، ادامه می‌دهد: «باید با مشکلات دست و پنجه نرم کنیم و کار را ساده بگیریم تا باری از دوش مردم مناطق محروم برداریم.» این بانوی جهادگر فعال با اشاره به اینکه به همراه دیگر دوستانش در روستا‌های اطراف شهر چابهار مانند کمپ مرادآباد خدمت بی‌منت ارائه کرده‌اند، می‌گوید: «از مسئولان انتظار داریم از گروه‌های جهادی بیشتر حمایت کنند تا این گروه‌ها به مناطقی که نیازمند هستند، اما تاکنون اقدامی در آنها صورت نگرفته اعزام شوند و خدمات‌رسانی کنند. البته مسئولانی هستند که دغدغه جهادی و تفکر جهادی دارند و همیشه همراه و پای کار هستند.» وی با بیان اینکه یادگیری و ارائه آموزش باید در مناطق دور از دسترس امکانات هدف اعضای گروه‌های جهادی باشد، تصریح می‌کند: «به یاد دارم در یکی از اردو‌ها سرزده به خانه‌ای رفتیم که تمامی فضای آن در یک اتاق بدون لامپ خلاصه می‌شد، صحنه بسیار غم‌انگیزی بود و از همه بدتر اینکه مادر خانه با بغضی در گلو به اعضای گروه‌مان گفت فرزندم که از مدرسه می‌آید حتی یک لیوان آب سرد نمی‌توانم دستش بدهم و شرمنده‌اش هستم. با پیگیری گروه جهادی و همکاری یک خیر برای این خانواده یک دستگاه یخچال خریداری و اهدا شد که این امر برایم خاطره‌ای به‌یاد ماندنی از اردو‌های جهادی بود.»
شیخی ادامه می‌دهد: «اعضای گروه جهادی و هم‌دانشگاهی‌ها، تمام هم و غم خود را به کار گرفته‌اند تا با همراهی و همکاری بخشی از مشکلات خانواده‌های محروم را رفع کنند و این امر با برگزاری اردو‌های جهادی به شمار آمده و نقطه قوت در کنار هم دست به جهاد زدن است.»

ایجاد قرارگاه‌ها؛ جهاد بدون وابستگی به نهاد‌ها 
بسیاری از گروه‌های جهادی کارشان را از دوران کرونا شروع کردند و با فروکش‌کردن شراره‌های آن بیماری، جهادگران کار خود را ادامه داده و در زمینه‌های دیگر یاری‌رسان هموطنان محروم و کم‌برخوردار خود شده‌اند. گروه جهادی حامیان هموطن از جمله همین گروه‌هاست که کار خود را از غسالخانه‌ها در دوران کرونا شروع کرد و امروز علاوه بر کمک به محرومان در جهت تأمین نیازهای‌شان به خانواده‌های زندانیان هم رسیدگی می‌کند. محمد اظهری، متولد ۱۳۷۹ کارشناس فقه و حقوق مبانی اسلامی و مسئول قرارگاه جهادی شهید سلیمانی در استان البرز است. این قرارگاه جهادی پس از شهادت حاج‌قاسم سلیمانی و شروع بیماری کرونا در شهر کرج تشکیل و خدمات‌رسانی‌هایش شروع شد. این قرارگاه چند گروه جهادی را هدایت می‌کند که گروه جهادی فاطمه‌الزهرا (س) و حامیان هموطن از جمله آنهاست که در روز‌های سخت کرونایی با حضور در غسالخانه‌های استان البرز و غسل‌دادن و تدفین فوت‌شدگان کرونایی شروع به کار کردند؛ کاری که آن روز‌ها کمتر کسی جرئت انجام آن را داشت. در کنار این کارها، این گروه‌های جهادی نیروهای‌شان را بین پنج بیمارستان استان البرز تقسیم کرده و به کمک پرستاران و کادر درمان رفتند. به گفته یکی از جهادگران، در روز‌های نخست کار خیلی سخت بود. با رفقا دور هم جمع می‌شدیم و پول‌های‌مان را وسط می‌گذاشتیم تا کار پیش برود. هرچه جلوتر رفتیم مردم هم نتایج و خروجی کار‌ها را مشاهده کردند، خیرین وارد گود شده و مشکلات با سرعت بیشتری رفع می‌شد. مرور اتفاقات آن روز‌ها نشان می‌دهد، بسیاری از خیرین در بطن برنامه‌های جهادی این گروه بودند که همچنان با آنها همراهی می‌کنند. البته اعضای گروه به طور پیوسته و آنلاین گزارش کار می‌دهند تا همه از روند امور باخبر شوند. در ایام شیوع بیماری کرونا، در استان البرز نیز به مانند دیگر نقاط کشور اوضاع معیشتی مردم به هم ریخته بود. از این رو این گروه‌های جهادی هم مثل خیلی از گروه‌های دیگر به تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی می‌پرداختند. در همان روز‌ها جهادگران به این نتیجه رسیدند که باید برای اشتغال پایدار و بهبود کسب و کار جامعه قدم بردارند. به همین دلیل از اساتید مختلفی دعوت کردند تا با برگزاری کلاس‌هایی به مهارت‌افزایی و کارآفرینی و توانمندکردن افراد پرداخته و آن را توسعه بدهند. خیرین و دستگاه‌های دولتی هم کمک کردند و در استان البرز ۱۰ کارگاه تولیدی ایجاد شد و شرکت‌کنندگان در این کلاس‌ها با کمک اساتید رشد کردند. 
 آزادی زندانیان مالی
مهران محبیان، جهادگر فعالی است که آن روز‌ها را خوب به یاد دارد و می‌گوید: «در آن زمان فعالیت فرهنگی را رها نکردیم و مراسم‌های مذهبی و ملی را با حضور گسترده مردم برگزار می‌کردیم. سعی می‌شد میهمانان ویژه‌ای حضور داشته باشند که برنامه‌ها شکل خوبی داشته و پرمحتوا باشند.» او ادامه می‌دهد: «با دوستان تصمیم گرفتیم به سراغ خانواده‌های زندانیان برویم. سعی می‌کردیم در آزادی افراد دربند که مشکل مالی داشتند را شناسایی کنیم تا هم برای حل مشکلات خانواده‌های‌شان و هم تبیین مسائل کشور برای آنها وقت بگذاریم.» به گفته این جهادگر فعال، در حوزه درمانی هم گروهی کاملاً تخصصی وجود دارد که در مناطق مختلف استان با برپایی اردو‌های جهادی به مردم خدمت می‌کند. محبیان از برخی نهاد‌ها و ارگان‌ها گلایه کرد و می‌گوید: «حتی از اختصاص یک اتاق به آنها دریغ کردند و اگر هم اتاقی دادند آن را پس گرفتند.» او توضیح می‌دهد: «این گروه یک قرارگاه مردمی است و نمی‌خواستیم زیرمجموعه نهاد یا حتی مسجد باشیم. همین مسئله کار را کمی سخت می‌کرد، اما وقتی می‌خواستیم مراسم جشنی برگزار کنیم، شهرداری همراهی می‌کرد. در برخی از مسائل هم بنیاد علوی و ستاد اجرایی فرمان امام در کنار گروه و جهادگرانش بود.» این جهادگر معتقد است مسئولان باید به جریان‌های مردمی و انقلابی نگاه حمایتگرانه داشته باشند. قطعاً این محبت‌ها نیرو‌های مردمی حاضر در میدان را دلگرم می‌کند و راه انجام کار‌های بزرگ و ماندگار را هموار می‌سازد. 

جهاد اشتغالزایی در زنجان
جهادگران در اقصی نقاط ایران با تکیه بر همکاری خیرین و نهاد‌های مردمی در زمینه حل مشکلات نیازمندان تلاش می‌کنند و امید به آینده را در آنان پرورش می‌دهند. 
گروه‌های جهادی در زنجان سعی می‌کنند بیشتر در زمینه‌هایی که مردم درگیر آن هستند، ورود پیدا کنند که بخش کشاورزی و دامداری و مسکن و راه‌اندازی کارگاه‌هایی جهت ایجاد شغل در اولویت کار‌ها قرار دارد. مسئول قرارگاه جهادی ۳۱۳ شهر زنجان که از ابتدا در قالب گروهی جهادی فعالیت‌هایش را شروع کرده حالا یک قرارگاه را مدیریت می‌کند. حسن قربانی در سال ۱۳۹۶ گروه جهادی خود را راه‌اندازی کرد و با تأمین منابع و نیروی انسانی، فعالیت‌ها را هر روز گسترش داد. امروز بیشتر اقدامات آنها در یکی از محله‌های زنجان صورت می‌گیرد، اما در سرتاسر استان زنجان و سایر استان‌ها نیز با گروه‌های دیگر همکاری و تعامل دارند. مثلاً در زلزله کرمانشاه و سیل لرستان حضور داشتند و در لرستان به عنوان اولین گروهی بودند که وارد منطقه شده و به مردم خدمت‌رسانی کردند. گروه ۳۱۳ اولین گروه جهادی است که در زنجان در عرصه عمرانی وارد کار شد و بیشترین تعداد ساخت و ساز و تعمیر منازل محرومان و نیازمندان را انجام داده است. در حال حاضر هم مشغول اجرای طرح گلزار شهدای استان هستند. این گروه جهادی در حوزه اشتغال دو کارگاه تولیدی پوشاک زنانه و مردانه راه‌اندازی کرده که لباس‌های نظامی استان را تولید می‌کنند. هر چند در ابتدا، ایجاد مشاغل خانگی در دستور کار آنها بود، اما از دو سال پیش تصمیم گرفتند، کارگاهی راه‌اندازی کنند که افراد بیشتری بتوانند زیر نظر خودشان مشغول به کار شوند. جهادگران این قرارگاه، یک درمانگاه طب سنتی هم راه‌اندازی کرده‌اند که هم در حوزه تغذیه و هم دانش‌بنیان مشغول به فعالیت است که جمعاً برای ۳۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است. 
به گفته مسئول قرارگاه جهادی ۳۱۳، این مجموعه یک گروه مردمی است؛ بنابراین در هر کاری که ضرورت داشته باشد، ورود می‌کند و با دعوت از متخصصان و افراد خبره آن رشته همکاری‌های خوبی جهت حل مشکلات مردم صورت می‌گیرد. 
مثلاً در تولید پوشاک افراد با تجربه به آنها کمک کردند. همچنین در طب سنتی پزشکان و متخصصان آمدند و امور را به دست گرفتند و با آنها همراهی می‌کنند. اعضای این گروه ارتباط خوبی با ارگان‌ها و نهاد‌ها دارند و از کمک‌های آنها در پیشبرد امور استفاده می‌کنند. بنیاد علوی، کمیته امداد، بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان امام بخشی از منابع آنها را تأمین می‌کنند. سایر منابع هم از سوی خیرین پوشش داده می‌شود. مثلاً برای ساخت خانه، اگر فرد نیازمند عضو کمیته امداد باشد، بخشی از وام و هزینه از سوی کمیته امداد تأمین می‌شود و ساخت خانه به همت این گروه و با کمک خیرین صورت می‌گیرد. در ساخت گلزار شهدا، بنیاد علوی هزینه‌های ساخت را پرداخت کرد و بنیاد شهید روند امور را تأیید کرده است. ارتباط این گروه با خیرین به صورت چهره به چهره است و آنها از جزئیات فعالیت‌ها و هزینه‌های پرداختی آگاه می‌شوند. آنها همچنین با امام جمعه و سایر مسئولان استانی تعامل پیوسته‌ای داشته و گزارش اقدامات را به اطلاع آنها می‌رسانند. 

جشن نوروز جهادگران قمی در کنار نیازمندان اروندکنار

جهادگران قمی ایام تعطیل و روز‌های ابتدایی سال جدید را در کنار هموطنان خوزستانی خود صرف کردند که ماحصل آن انجام کار‌ها و پروژه‌های زیادی بود. در همین رابطه فرمانده سپاه علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) قم می‌گوید: «جمع زیادی از جهادگر در زمان تحویل سال در جنوب غرب ایران بودند و با توجه به نیازسنجی‌هایی که صورت گرفته بود در زمینه‌های مختلف خدمات گسترده‌ای به هموطنان داشتند.» سردار محمدرضا موحد درباره استقرار نیرو‌های سپاه قم در مناطق مرزی و فعالیت‌های جهادی در اروندکنار می‌گوید: «از ابتدای اسفند سال گذشته، نیرو‌های لشکر ۱۷ در مرز مستقر شدند و در گستره‌ای ۱۵۰ کیلومتری از ایستگاه حسینیه تا دهانه فاو، ۸۳ پایگاه به منظور تأمین امنیت مرز‌ها ایجاد شد.» وی ادامه می‌دهد: «گروه‌های جهادی که هر سال در ایام نوروز و تعطیلات تابستانی خدمات‌رسانی می‌کنند، امسال نیز در کنار نیرو‌های لشکر ۱۷ در منطقه اروندکنار که از محروم‌ترین نقاط این محدوده است، مستقر شدند، اما آنها خدمات‌شان را به این منطقه منتهی نکردند و از دهم تا پانزدهم فروردین، ۲۵۰ نفر از نیرو‌های جهادی در ۱۰ عرصه مختلف، از جمله پزشکی، دندانپزشکی، بهداشت و درمان عمومی، فرهنگی، اجتماعی و رنگ‌آمیزی مدارس به مردم خدمات خوبی ارائه کردند.» سردار موحد با تأکید بر ضرورت بومی‌سازی امنیت طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب تصریح می‌کند: «امنیت تنها با حضور نیرو‌های نظامی برقرار نمی‌شود، بلکه مردم منطقه نیز باید در این امر مشارکت داشته باشند. علاوه بر این، خدمات جهادی نقش مهمی در افزایش امید و ایمان مردم ایفا می‌کند.» وی با اشاره به ارزش بیش از ۵ میلیارد تومانی خدمات ارائه‌شده از سوی گروه‌های جهادی می‌گوید: «این خدمات که عمدتاً با هزینه‌های شخصی اعضای گروه‌های جهادی انجام می‌شود، نشان‌دهنده روحیه ایثار و خدمت‌رسانی بسیجیان است.» این مسئول ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته، بر اهمیت مردمی‌سازی اقتصاد تأکید کرده و می‌افزاید: «گام‌های مثبتی در راستای فرمایشات رهبر انقلاب برای تحقق اقتصاد مردمی برداشته شده است. اردو‌های جهادی می‌توانند الگویی برای نقش‌آفرینی مردم در اقتصاد باشند.» سردار موحد از تمامی گروه‌های جهادی، بسیج سازندگی، بسیج دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی استان و ناحیه مقاومت بسیج امام رضا (ع) و دیگر نهاد‌هایی که در اجرای این برنامه جهادی نقش داشتند، تقدیر و تشکر کرد و برای آنها آرزوی توفیق و عاقبت‌بخیری کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار