کد خبر: 1290628
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳
رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا در واکنش به تعلیق ۹۰ روزه تعرفه‌های آمریکا، اجرای اقدامات تلافی‌جویانه تجاری خود را به‌طور موقت متوقف می‌کند؛ اما هشدار داد که در صورت عدم نتیجه‌بخشی مذاکرات، این تعرفه‌ها به اجرا گذاشته خواهند شد.

جوان آنلاین: «اورسولا فون‌درلاین» در بیانیه‌ای رسمی که روز پنجشنبه در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، گفت: «ما از اعلام رئیس‌جمهوری ترامپ آگاه شدیم. مایلیم به دیپلماسی و مذاکرات یک فرصت بدهیم. در حالی‌که مراحل نهایی تصویب بسته تعرفه‌های تلافی‌جویانه را با حمایت گسترده کشور‌های عضو اتحادیه اروپا طی می‌کردیم، تصمیم گرفتیم اجرای آن را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآوریم.»

به گزارش ایرنا، وی افزود: «با این حال، اگر مذاکرات نتیجه‌بخش نباشند، اقدامات تلافی‌جویانه ما اجرایی خواهند شد. کار‌های مقدماتی برای تدوین بسته‌های بعدی همچنان ادامه دارد و همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته‌ام، همه گزینه‌ها همچنان روی میز است.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، روز گذشته اعلام کرد که اعمال تعرفه‌های گسترده بر بیش از ۷۵ کشور، به‌جز چین، به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درمی‌آید. او در عین حال از افزایش تعرفه‌ها بر واردات کالا‌های چینی به میزان ۱۲۵ درصد خبر داد و گفت که این تصمیم بلافاصله اجرایی خواهد شد.

در پی آن، اتحادیه اروپا که پیش‌تر بسته‌ای از اقدامات تلافی‌جویانه بر کالا‌های آمریکایی به ارزش نزدیک به ۲۱ میلیارد یورو را آماده کرده بود، اکنون اجرای آن را به تأخیر انداخته، اما تأکید کرده است که این تصمیم صرفاً فرصتی برای مذاکره است، نه عقب‌نشینی.

تحلیل‌گران معتقدند تعویق هم‌زمان تعرفه‌ها از سوی واشنگتن و بروکسل، نشانه‌ای از موازنه محتاطانه در فضای ملتهب تجاری است، اما اختلافات ریشه‌دار میان دو سوی آتلانتیک همچنان پابرجاست؛ به‌ویژه آنکه ترامپ تهدید کرده در صورت عدم تغییر رفتار اروپا در تجارت با آمریکا، تعرفه‌هایی بر خودروها، دارو‌ها و دیگر اقلام کلیدی اروپایی اعمال خواهد شد.

فون‌درلاین در هفته‌های اخیر بار‌ها بر لزوم «پاسخ متقابل، اما حساب‌شده» به سیاست‌های یک‌جانبه ترامپ تأکید کرده و این بار نیز گفته است: «در برابر فشار، باید ایستاد، اما با حفظ خویشتنداری و هدفمند بودن اقدامات.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار