جوان آنلاین: فیدان در گفتوگو با شبکه "UTV" عراق تأکید کرد: در اسرائیل دو مکتب فکری اصلی وجود دارد؛ گروه نخست بر این باور است که امنیت اسرائیل باید بر پایه احترام واقعی و تفاهم متقابل با کشورهای منطقه بنا شود. اما گروه دوم معتقد است که امنیت اسرائیل زمانی تأمین میشود که کشورهای منطقه ضعیف و درگیر هرجومرج داخلی باشند.
او افزود: نتانیاهو به گروه دوم تعلق دارد. از دیدگاه او، منطقه شامل مصر، اردن، لبنان، سوریه و عراق باید ضعیف بماند و از توانمندیهای خاصی برخوردار نباشد تا اسرائیل احساس امنیت کند.
وزیر امور خارجه ترکیه تأکید کرد: ترکیه بر این باور است که چنین راهبردی نه تنها امنیت را برای اسرائیل به ارمغان نمیآورد، بلکه ثبات منطقه را نیز به خطر میاندازد و موجب بروز مشکلات بیشتر میشود.
فیدان همچنین به گزارشی اشاره کرد که اخیراً از سوی یک کمیته دولتی در اسرائیل منتشر شده و در آن به نتانیاهو توصیه شده برای احتمال وقوع جنگ با ترکیه آماده شود؛ بهویژه در شرایطی که تلآویو نگران نزدیکی احتمالی آنکارا و دمشق در دوران پس از سقوط حکومت بشار اسد است.
وزارت خارجه ترکیه بامداد جمعه گذشته نیز با صدور بیانیهای شدیداللحن ضمن محکوم کردن سیاستهای خصمانه و توسعهطلبانه رژیم اشغالگر اسرائیل در قبال کشورهای منطقه تاکید کرد که این سیاستها منعکسکننده رویکردی است که درگیریها را تغذیه و صلح و ثبات منطقه را تهدید میکند.
در این بیانیه آمد: حملات همزمان هوایی و زمینی [رژیم] اسرائیل به چندین نقطه در سوریه بدون هیچ گونه تحریک یا تهدیدی علیه این رژیم، ماهیت سیاست خارجی [رژیم] اسرائیل را تایید میکند که تنها میتواند به عنوان بخشی از استراتژی متکی بر دامن زدن به درگیریها تعبیر شود.
وزارت امور خارجه ترکیه تاکید کرد که حملات رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه از جمله سوریه و لبنان، همراه با ادامه نسل کشی در غزه، جنگ همه جانبه علیه مردم فلسطین، حمایت از شهرک نشینان تروریسم و اعلام قصد خود برای الحاق کرانه باختری، جاه طلبیهای توسعه طلبانه این رژیم را که مقامات اسرائیلی نمیتوانند آن را کتمان کنند، اشکار میکند.
این وزارتخانه افزود که رژیم اشغالگر اسرائیل با حملاتی که وحدت ارضی و [امنیت] ملی کشورهای منطقه را نقض میکند، به بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه تبدیل شده است ز
بیانیه وزارت خارجه ترکیه، اقدامات رژیم صهیونیستی را راهبردی بیثباتکننده دانست که همزمان موجب هرج و مرج و دامن زدن به تروریسم میشود.
در این بیانیه اعلام شد که این سیاستها، رژیم اشغالگر اسرائیل را به خطری تبدیل میکند که نه تنها کشورهای همسایه بلکه ثبات کل خاورمیانه را نیز تهدید میکند.
ترکیه از رژیم اشغالگر اسرائیل خواست فورا سیاستهای توسعه طلبانه خود را کنار بگذارد و از سرزمینهای تحت اشغال خود به ویژه در سوریه عقب نشینی کند و از تضعیف تلاشها برای برقراری ثبات در آنجا دست بردارد.
وزارت خارجه ترکیه همچنین از جامعه بینالملل درخواست کرد که مسئولیت خود را برای پایان دادن به تجاوزات فزاینده و بیملاحظه رژیم صهیونیستی که اکنون تهدیدی بیسابقه برای منطقه است، به عهده بگیرد.
در پایان این بیانیه، وزارت امور خارجه ترکیه با هشدار به اینکه ادامه این سیاستها ممکن است به پیامدهای خطرناکی منجر شود که صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند، بار دیگر از جامعه بینالمللی خواست تا موضعی قاطع در برابر رژیم اشغالگر اسرائیل اتخاذ کند.