سال ۱۴۰۴ از راه رسید و حکیم انقلاب اسلامی مبتنی بر سنتی مبارک، امسال نیز برای آنکه توان کشور معطوف به حل یکی از مهمترین مشکلات کشور گردد، شعاری برای آن برگزیده است. شعاری از جنس همان معضلات مطرح در حوزه اقتصاد کشور. شعار امسال را «سرمایهگذاری برای تولید» انتخاب کردند و از همه متولیان خواستند با همه توان برای تحقق آن تلاش نمایند. در این باره جا دارد که به چند نکته مهم توجه شود: مسائل کشور مسائل متعددی است که گاه دغدغهمندان کشور را آنچنان به خود مشغول میسازد که در این بین برخی از مسائل مهم دیگر به فراموشی سپرده میشود. راه حل رفع این سردرگمی در مواجهه با مسائل کشور، اولویت بندی و طراحی نظام مسائل کشور است که میتواند تأثیر بسزایی در شکلگیری حرکتهای هدفمند باشد. در این بین بدون شک حکیم انقلاب اسلامی با هدفگذاری شعار سال، راهنمای دقیق جامعه به سمت اولویتها میباشند؛ لذا باید تلاش شود که تحقق شعار سال در لابهلای مناقشات سیاسی به فراموشی سپرده نشود و جهتگیری برنامهها و تصمیمگیریها تحقق آن باشد.
تحقق شعار سال بدون شک وظیفه بخشهای مختلف جامعه است که در این میان مردم نیز سهم مهم و مؤثر برعهده دارند. اما به لحاظ تقدمی و تأخری، حرکت مردم برای سرمایهگذاری در امر تولید، با تمهیدات و بسترسازیهایی باید همراه باشد که متولی آن دولت و ارکان مختلف حاکمیت است. آنچه مشخص است اینک مسیر سرمایهگذاری در کشور آنقدر هموار نیست که مردم (چه آنهایی که خرده پساندازی دارند، چه آنها که از سرمایه قابل ملاحظهای برخوردارند) به سادگی بتوانند به ندای رهبری لبیک گویند؛ بنابراین فوریترین کار، هموارسازی مسیر سرمایهگذاری و رفع موانع در این زمینه است (قابل ذکر است که این موانع را کارشناسان به خوبی میشناسند و با رجوع به آنها قابل احصاست).
رفع مشکلات سرمایهگذاری آنگاه در افکارعمومی جلوهگر خواهد شد که اعتماد به سرمایهگذاری در اذهان عمومی شکل گیرد. به واقع فرد برای سرمایهگذاری نیازمند احساس امنیت است تا یقین حاصل کند این مسیر، مسیر حفظ و افزایش سرمایهاش خواهد بود. در این صورت است که شاهد حرکت نقدینگی به سمت سرمایهگذاری در امر تولید خواهیم بود. وگرنه اوضاع همان آش و همان کاسه خواهد بود و پساندازها در بخشهای غیرمولد اقتصاد کشور باقی خواهد ماند و فقط بر معضلات کشور خواهند افزود.
در کنار مسیر تحقق حداقلی از امنیت برای سرمایهگذاری، باید به این نکته نیز توجه شود که اغلب مردم نمیدانند برای سرمایهگذاری از کجا باید شروع کنند و اصلاً با خرده پساندازها چه میتوان کرد؟ در اینجاست که نیازمند آمادهسازی دهها راهکار برای به چرخ در آوردن خط تولید با سرمایههای مردمی هستیم. رسانههای مختلف ملی و خصوصی باید به کار آیند تا این فرصتهای سرمایهگذاری در مسیر تقویت تولید برای افکارعمومی شرح داده شود.
آنچه میتواند مکمل گامهای فوق باشد، مشوقهایی است که در مسیر سرمایهگذاری میتواند به کار رونق این امر مهم آید و امر سرمایهگذاری در تولید را جذاب کند و نقدینگی را در رودخانه تولید جاری سازد.
در این صورت میتوان انتظار داشت که در پایان سال ۱۴۰۴، کارنامه مثبتی از تلاشهای مردمی برای تحقق شعار سال حاصل آمده باشد و با تبدیل سرمایههای غیرمولد به سرمایه مولد، امر تولید که موتور محرک اقتصاد کشور محسوب میشود، رونق یابد و آثار آن در زندگی مردم مشاهده شود.