کد خبر: 1290022
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
به بهانه محروميت داوران ديدار آلومينيوم - سپاهان
هرچه به پایان فصل نزدیک‌تر می‌شویم حساسیت مسابقات بیشتر و بیشتر می‌شود و در‌حالی‌که تیم‌ها برای کمرنگ جلوه دادن ضعف‌ها و پررنگ جلوه دادن نقاط قوت خود از هر حربه و راهی استفاده می‌کنند، سوت‌های اشتباه هم در تغییر نتایج مؤثر است. اتفاقات رخ داده در جدال آلومینیوم و سپاهان تنها یکی از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.  
شیوا نوروزی

جوان آنلاین: محرومیت سه داور از قضاوت در دیدار‌های باقی‌مانده این فصل فوتبال ایران مهر تأییدی زد بر بحق بودن اعتراضات تیم‌ها و البته پایین بودن کیفیت داوری در لیگ برتر قوتبال.

در فاصله پنج هفته تا پایان لیگ‌برتر فوتبال جنجال‌ها افزایش چشمگیری داشته و تبعات آنها حتی پس از چند روز از اتمام مسابقات نیز ادامه دارد. اعمال محرومیت حسن اکرامی، داور وسط و امیر ایار و بهاره سیفی‌دماوندی، داور و کمک‌داور VAR از سوی فدراسیون تا پایان فصل تنها گوشه‌ای از این حواشی است که طبق معمول به شایعاتی، چون تأثیرگذار بودن تصمیمات داوران و اعمال نفوذ دست‌های پشت پرده دامن می‌زند.

هرچه به پایان فصل نزدیک‌تر می‌شویم حساسیت مسابقات بیشتر و بیشتر می‌شود و در‌حالی‌که تیم‌ها برای کمرنگ جلوه دادن ضعف‌ها و پررنگ جلوه دادن نقاط قوت خود از هر حربه و راهی استفاده می‌کنند، سوت‌های اشتباه هم در تغییر نتایج مؤثر است. اتفاقات رخ داده در جدال آلومینیوم و سپاهان تنها یکی از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

تساوی یک- یک دو تیم در شرایطی رقم خورد که داور در دقایق پایانی مسابقه یک پنالتی برای هر تیم اعلام کرد و با این دو تصمیم اشتباه خود جنجال زیادی به راه انداخت. حسن اکرامی در حالی خطا در محوطه جریمه آلومینیوم اراک را پنالتی به سود سپاهان اعلام کرد که ابتدا دستور به ادامه بازی داده بود، ولی با درخواست اتاق VAR به کنار زمین رفت و صحنه خطا را بازبینی کرد. در نهایت نیز اعلام این پنالتی باعث توقف ۱۳ دقیقه‌ای مسابقه شد. بعد از گل شدن پنالتی توسط محمد کریمی در دقیقه ۹۲، اراکی‌ها نیز به دلیل خطای صورت گرفته روی محمدامین کاظمیان صاحب ضربه پنالتی شدند. با این تفاوت که این‌بار داور وسط خودش پنالتی اعلام کرد و همانند پنالتی قبلی با تأیید اتاق VAR همراه شد. گل کاظمیان در دقیقه ۱۰۳ به ثمر رسید و بازی با تساوی یک – یک به پایان رسید. با این‌حال جنجال‌های آن مسابقه همچنان ادامه دارد.

این دیدار با همه درگیری‌ها و زد و خوردهایش به پایان رسید، ولی هر دو باشگاه با اعتراضات شدید رسانه‌ای و مجازی تمام تلاش‌شان را برای گرفتن حق خود انجام دادند. عجیب و تأثیرگذار بودن تصمیمات داور در این مسابقه به حدی بود که فدراسیون فوتبال چاره‌ای نداشت جز اعمال محرومیت برای داورانش. حسن اکرامی و امیر ایار تا پایان فصل فرصت داوری در بازی‌های لیگ و جام‌حذفی را از دست دادند. حال آنکه اکرامی یکی از داوران بین‌المللی فوتبال ایران است.

عجیب‌تر اینکه اکرامی در این فصل قضاوت جنجالی دیگری را هم داشته است؛ جدال پیکان و فجرسپاسی در لیگ آزادگان هم با تساوی یک- یک تمام شد، اما هر دو تیم به تصمیمات داور میدان به شدت معترض بودند. همچنین فولاد خوزستان هم ماه گذشته در حالی ۳ بر صفر به ذوب‌آهن باخت که به عقیده فولادی‌ها داور بازی با تصمیماتش حسابی روی روند و نتیجه دیدار تأثیر گذاشت. باشگاه فولاد حتی از حسن اکرامی شکایت هم کرد.

این اولین‌باری نیست که خبر محرومیت داوران وطنی را می‌شنویم و با این سطح از قضاوت‌ها باید منتظر محرومیت‌های بعدی هم باشیم. تساوی بدون گل جدال ذوب‌آهن – پرسپولیس در هفته شانزدهم در حالی رقم خورد که به اذعان کارشناسان داوری، یک پنالتی ذوب در وقت‌های اضافه سوخت شد. با توجه به تأثیرگذار بودن این تصمیم، کمیته داوران وحید زمان، داور وسط این بازی را محروم کرد.

سال‌هاست که همه از پایین آمدن سطح داوری‌های فوتبال ایران می‌نالند و تاکنون اشتباهات زیادی از سوی قاضیان میدان شاهد بوده‌ایم، تا جایی که بعضاً تصمیمات‌شان به شکلی واضح روی تغییر نتایج و سرنوشت تیم‌ها تأثیر مستقیم گذاشته است. هنوز فراموش نکرده‌ایم که مهدی تاج بابت اشتباه داوری در هفته پایانی فصل گذشته از استقلالی‌ها عذرخواهی کرد. از آنجا که همه تیم‌ها برای رسیدن به اهدافشان تلاش می‌کنند، هرگونه سوت اشتباه می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیر به همراه داشته باشد، ضمن اینکه افزایش اشتباهات داوری بهانه خوبی است برای تیم‌های بازنده و فرصت‌طلب تا همه چیز را به گردن داور بیندازند. در هفته‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها شاهد بودیم که مدعیان قهرمانی از هر روشی برای کوبیدن رقبا استفاده کردند و علناً اتفاقات غیرفوتبالی را عامل پیروزی و موفقیت حریفان دانستند.

در شرایطی که حاشیه از سروکله فوتبال ما بالا می‌رود و هر هفته حداقل با چندین مورد درگیری و جاروجنجال مواجه هستیم، انتظار می‌رفت با آمدن VAR به کشورمان لااقل تعداد اشتباهات داوران سیر نزولی داشته باشد، اما متأسفانه استفاده از این تکنولوژی نه تنها کمک حال فوتبال باشگاهی ما نبوده، بلکه خود بهانه جدیدی برای دعوا و حاشیه‌سازی به تیم‌ها، بازیکنان، مربیان و مدیران باشگاه‌ها داده است. در سال‌های اخیر فدراسیون فوتبال و کمیته داوران آنقدر درگیر حواشی و مشکلات خود بودند که بالا بردن کیفیت داوری یا حداقل حفظ سطح داوری را از یاد بردند و اهمیتی به آموزش داوران ندادند. در واقع محرومیت داوران بهترین راهکار برای مواجهه با انتقادهاست و باید دید دپارتمان داوری و فدراسیون چه راهکاری برای نجات داوری فوتبال ایران دارند.

برچسب ها: فوتبال ، داوران ، سیستم VAR
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار