جوان آنلاین: دولت امریکا با تشدید سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین، دهها دانشگاه امریکایی را به اعمال مجازات به بهانه «یهودستیزی» تهدید و رئیسجمهور امریکا نیز اعلام کرد که «محمود خلیل» دانشجوی طرفدار مقاومت فلسطین (حماس) در دانشگاه کلمبیا، به دستور او بازداشت شده است.
به گزارش ایسنا، مقامهای دولت امریکا به ۶۰دانشگاه امریکایی درباره احتمال مجازات آنها از بابت محکوم شدن ادعایی به «یهودستیزی» در نتیجه تحقیقاتی که با موضوع «یهودستیزی در پردیسهای دانشگاهی» صورت میگیرد، هشدار دادهاند. به نوشته «نیویورکتایمز»، این ۶۰ کالج دانشگاهی شامل دانشگاههایی متعلق به ایالتهای متمایل به دموکراتها و همچنین ایالتهای متمایل به جمهوریخواهان، دانشگاههای مشهور به «آیوی لیگ» نظیر «براون» و «ییل»، دانشگاههای ایالتی همچون دانشگاه ایالتی آریزونا و دانشگاه تنسی و دانشگاههای کوچکتری نظیر کالج مولنبرگ در شهر آلنتاون پنسیلوانیا که حدود ۲ هزار دانشجو دارد، میشوند. ترامپ هفته گذشته نیز دانشگاههایی را که بهزعم وی به «اعتراضات غیرقانونی» مجوز بدهند، به محروم شدن از بودجه تهدید کرد، اما توضیح مشخصی درباره منظورش از «اعتراضات غیرقانونی» ارائه نکرد.
دولت ترامپ همچنین ۴۰۰میلیون دلار بودجه دانشگاه کلمبیا را بعد از متهم کردن این دانشگاه به «انفعال در مواجهه با اذیت و آزار مداوم دانشجویان یهودی» لغو کرده است. به علاوه، دولت امریکا دوشنبه شب، محمود خلیل، دانشجوی الجزایریالاصل فلسطینی فارغالتحصیل دانشگاه کلمبیا و از رهبران برجسته اعتراضات سال ۲۰۲۴ در دانشگاههای «آیوی لیگ» را بازداشت کرد؛ اقدامی که دونالد ترامپ نیز از آن حمایت کرده و گفته است: «بازداشت محمود خلیل، دانشجوی خارجی تندرو حامی حماس، به دنبال دستور اجرایی بود که امضا کردم. دانشجویان بیشتری در دانشگاه کلمبیا و جاهای دیگر به فعالیتهای یهودستیزی میپردازند که دولت این موضوع را تحمل نخواهد کرد.» «جسی فورمن» قاضی امریکایی دستور توقف روند اخراج محمود خلیل را تا زمانی داده که دادگاه دستوری برخلاف آن صادر نکرده است. در حالی که یک اتحادیه دانشجویی در دانشگاه کلمبیا اعلام کرد نیروهای امنیتی به دنبال بازداشت یک دانشجوی دیگر این دانشگاه هستند، دیروز دو شهر واشینگتن و نیویورک شاهد تظاهرات گسترده در حمایت از محمود خلیل بودند. معترضان در مقابل وزارت امنیت داخلی امریکا و دفتر اداره مهاجرت و گمرک تجمع کردند و با سر دادن شعارهایی مانند «محمود خلیل را آزاد کنید»، «آزادی بیان را نجات دهید» و «نسلکشی مشکل است، نه دانشجویان ما»، خواستار آزادی او شدند.
به نوشته نیویورکتایمز، سرکوب حامیان فلسطین در دانشگاههای امریکا این دانشگاهها را به این واداشته که مفهوم یهودستیزی را که به عنوان اتهامی واهی برای سرکوبگری استفاده شده، به چالش بکشند، آن هم در حالی که به طرزی مضحک، بسیاری از معترضان شرکتکننده در تظاهرات حامیان فلسطین خودشان یهودی هستند.
«لیندا مکماهون» وزیر آموزش دولت ترامپ ماه گذشته میلادی در جریان جلسه استماع برای تأیید در این وزارتخانه در مجلس سنا با پرسشی از سوی سناتور «بیل کسیدی» رئیس جمهوریخواه کمیته آموزش مجلس سنا مواجه شد که از او درباره چگونگی رسیدگی به پروندههای تحقیقات مفتوح شده در دولت جو بایدن به بهانه یهودستیزی در دانشگاهها سؤال پرسید. مکماهون در آن جلسه گفته بود لازم دارد که بیشتر در جریان این مسئله قرار بگیرد، اما چهار روز بعد از تأیید شدنش، وزارت آموزش ایالات متحده اعلام کرد پیشبرد تحقیقات یهودستیزی در دانشگاهها را در اولویت قرار داده است.