کد خبر: 1286338
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
مخالفت با طرح مصر
طرح دولت مصر برای بازسازی غزه که روزسه‌شنبه در اجلاس سران کشور‌های عربی بررسی شد، شامل دو مرحله بازسازی و نیازمند ۵۳ میلیارد دلار هزینه برای پنج سال فعالیت است و در این جهت، ارائه کمک‌های فوری و بازسازی و توسعه اقتصادی طولانی مدت این منطقه نیز در دستور کار قرار دارد

جوان آنلاین: نشست قاهره، طرحی دومرحله‌ای را برای بازسازی غزه ارائه داده است که مورد استقبال مقاومت قرار گرفت. با این حال امریکا همچنان تأکید دارد که غزه قابل‌سکونت نیست، ضمن اینکه این باریکه باید عاری از حماس باشد. رژیم صهیونیستی هم با طرح یک رشته اتهامات، به حمایت از طرح کوچاندن ترامپ پرداخته است.

طرح دولت مصر برای بازسازی غزه که روزسه‌شنبه در اجلاس سران کشور‌های عربی بررسی شد، شامل دو مرحله بازسازی و نیازمند ۵۳ میلیارد دلار هزینه برای پنج سال فعالیت است و در این جهت، ارائه کمک‌های فوری و بازسازی و توسعه اقتصادی طولانی مدت این منطقه نیز در دستور کار قرار دارد. این طرح شامل دو مرحله بازسازی و تأسیس صندوقی تحت نظارت بین‌المللی برای تضمین تأمین مالی و همچنین شفافیت و نظارت بر اوضاع است. مرحله اول این طرح شش‌ماهه و هزینه آن بالغ بر ۳میلیارد دلار برآورد شده است که با آواربرداری‌ها از محور اصلی غزه یعنی محور صلاح‌الدین و دیگر مناطق آن آغاز می‌شود. در این مرحله، ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از پیش ساخته شده تأمین و هفت منطقه تعیین می‌شود که حدود ۵/۱ میلیون از فلسطینیان در واحد‌های مسکونی موقت در آن اسکان داده می‌شوند. این مرحله همچنین شامل ترمیم ۶۰ هزار واحد مسکونی نسبتاً تخریب شده با هدف اسکان ۳۶۰ هزار نفر از اهالی غزه است. مجموع سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای اجرای مرحله اول ۲۰میلیارد دلار است که تا سال ۲۰۲۷ به انجام خواهد رسید و شامل احداث شبکه‌های خدماتی و احداث واحد‌های مسکونی دائمی و بازسازی ۲۰ هزار فدان از اراضی غزه است. 
اما مرحله دوم به سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری نیاز دارد که تا سال ۲۰۳۰ استمرار پیدا می‌کند و شامل احداث مناطق صنعتی و بندرگاه و بنادر دریایی و فرودگاه است. بر اساس این طرح، صندوق سرمایه‌گذاری تحت نظارت بین‌المللی به عنوان ابزار سرمایه‌گذاری دقیق و اجرای تعهدات مالی در غزه ایجاد می‌شود تا بتواند استمرار سرمایه‌گذاری‌ها برای بازسازی غزه را تضمین کند و نظارت لازم درباره هزینه شدن منابع مالی در محل‌های مورد نظر را ارائه دهد. در این طرح، دولت مصر تلاش می‌کند یک کنفرانس عالی‌رتبه در سطح وزیران با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان ملل متحد برگزار کند تا تأمین هزینه‌های لازم و مشارکت دولت‌ها و سازمان‌های دارای منابع مالی و بخش خصوصی فلسطینی و بین‌المللی بر اساس این کنفرانس فراهم شود. عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر اعلام کرد این کشور ماه آینده میلادی میزبان یک کنفرانس بین‌المللی برای بازسازی غزه خواهد بود و از تمامی کشور‌های جهان خواست در این رویداد مشارکت کنند. ملک عبدالله، پادشاه کشور اردن نیز با حمایت از طرح مصر در این نشست گفت: «ما با هر برنامه‌ای که منجر به آوارگی فلسطینی‌ها شود، مخالف هستیم و از طرح بازسازی نوار غزه حمایت می‌کنیم.» 

 خشم صهیونیست‌ها با پشتوانه امریکا
در شرایطی که ترامپ به دنبال کنترل امریکا بر نوار غزه و کوچ ساکنان غزه به سایر کشور‌های عربی است، بدیهی است که امریکا این طرح را نپذیرد. برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا سه‌شنبه شب با اشاره به طرح السیسی گفت: «این طرح به واقعیت شرایط کنونی غزه که آن را غیرقابل سکونت کرده، نپرداخته است.» وی با استدلال بر اینکه ساکنان نوار غزه نمی‌توانند در منطقه‌ای ویران و مملو از مهمات منفجرنشده در زیر آوار‌ها زندگی کنند، گفت: «با وجود مخالفت شدید با طرح مهاجرتی دونالد ترامپ در سراسر جهان، امریکا همچنان بر طرح بازسازی غزه بدون وجود حماس اصرار دارد.» رژیم صهیونیستی نیز به‌شدت بیانیه پایانی نشست اضطراری سران عرب را در قاهره مورد حمله قرار داد و آن را شکست‌خورده در درک واقعیت‌های جدید توصیف کرد. تل‌آویو از کشور‌های منطقه خواست از آنچه «قید و بند‌های گذشته» می‌خواند، رها شوند و برای ایجاد «ثبات و امنیت» همکاری کنند. «اورین مارمورستین» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس»، با حمایت از طرح ترامپ درباره انتقال اجباری فلسطینی‌ها از غزه، مدعی شد که این طرح، فرصتی برای ساکنان غزه جهت انتخاب آینده‌شان است، اما کشور‌های عربی بدون بررسی منصفانه، آن را رد کرده و به اتهام‌زنی علیه رژیم صهیونیستی ادامه داده‌اند. مارمورستین، بیانیه نشست عربی را دارای ریشه در نظریات منسوخ ارزیابی کرد که واقعیت‌های جدید پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را نادیده گرفته است. سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه ادعا‌های خود گفت که کشور‌های عربی طی ۷۷سال گذشته از فلسطینی‌ها به‌عنوان ابزار فشار علیه تل‌آویو استفاده کرده و آنها را به‌عنوان آوارگان دائمی نگه داشته‌اند. او همچنین از اینکه این بیانیه به حمله هفتم اکتبر اشاره‌ای نکرده و هیچ محکومیتی علیه جنبش حماس مطرح نکرده است، انتقاد کرد. این چهره صهیونیست، همچنین بیانیه پایانی را به دلیل حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین و آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) مورد حمله قرار داد و ادعا‌های رژیم صهیونیستی درباره فساد و حمایت آنها از «تروریسم» را تکرار کرد. 

 وادار کردن صهیونیست‌ها به آتش‌بس
با این حال، جنبش مقاومت حماس بامداد چهارشنبه در بیانیه‌ای، موضع‌گیری مثبتی به این اجلاس داشت و اعلام کرد: «تأیید می‌کنیم که مردم ما با حمایت یک موضع عربی، قادر به خنثی کردن تلاش‌ها برای آوارگی، الحاق و شهرک‌سازی هستند.» در این بیانیه آمده است: «ما از طرح بازسازی غزه که در اجلاس سران کشور‌های عربی تصویب شد، استقبال می‌کنیم و خواهان فراهم آوردن تمام امکانات برای موفقیت آن هستیم.» در این بیانیه آمده است: «از نشست سران عرب برای اجرای توافق آتش‌بس غزه، حمایت سیاسی از مردم ما و فشار بر رژیم اشغالگر برای جلوگیری از تغییر توافق درخواست می‌کنیم.» 
جنبش حماس ادامه داد: «ما بر لزوم وادار کردن دشمن جنایتکار به اجرای تعهدات خود در توافق آتش‌بس تأکید می‌کنیم. ما خواهان فشار بر اشغالگران برای آغاز مذاکرات مرحله دوم و پیشبرد در اجرای توافق آتش‌بس هستیم.» جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم از تصویب طرح بازسازی غزه استقبال کرد و خواستار تأمین تمامی مستلزمات موفقیت این طرح شد. این جنبش از تلاش‌های مصر برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی درباره طرح بازسازی غزه نیز قدردانی کرد. جهاد اسلامی فلسطین بر اهمیت پایبندی رژیم صهیونیستی به مفاد توافق آتش‌بس تأکید کرد و خواستار اقدامات عربی واحد در جهت ملزم ساختن رژیم صهیونیستی به این توافق و تسریع در انتقال کمک‌های انسانی و امدادی شد.

برچسب ها: امریکا ، غزه ، فلسطین ، مصر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار