کد خبر: 1285847
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
محمدصادق فقفوری

عضو شورای شهر تهران که اظهاراتش درباره اتوبوس‌های برقی چندروزی حاشیه ساز شده‌بود، در صحن شورا از مواضع قبلی خود عقب نشینی کرد و تقصیر اظهارات نادرستش را گردن رسانه‌ها انداخت! این رویه، هرازچندگاهی از سوی برخی مسئولان ما رخ می‌دهد که اظهارات اشتباه خودشان را گردن رسانه‌ها می‌اندازند.
یکی از اعضای شورای شهر تهران که قبلاً خبری مبنی بر دیزلی بودن اتوبوس‌های برقی وارد شده به تهران به نقل از وی در رسانه‌ها منتشر شده‌بود، در جلسه شورای شهر تهران برداشت‌های انجام شده را نادرست خواند و گفت: برخی با کج‌فهمی نسبت به این موضوع موضع‌گیری کردند؛ عده‌ای، افرادی بودند که دشمنی آنها با نظام مشخص است و از هر فرصتی برای ایجاد تشویش استفاده می‌کنند. آنها به‌اشتباه اعلام کردند که کل موتور‌های این اتوبوس‌ها دیزلی است، در حالی‌که بحث تنها درباره سیستم گرمایش آنها بود. این عضو شورا رسانه‌ها را مقصر این موضوع دانست که اظهارات وی را وارونه انعکاس داده‌اند. گویا این فرافکنی‌ها تبدیل به یک رویه شده‌است که تا یکی از مسئولان درباره موضوعی اظهارات نادرستی انجام می‌دهد، به جای پذیرش صریح اشتباهی که مرتکب شده‌است، رسانه‌ها را مسئول اشتباه خود اعلام می‌کند!
برخی چهره‌های سیاسی یا کسانی که می‌خواهند در جریانات سیاسی، به هر طریقی که شده از خودشان ردی به جای بگذارند یا خودشان رسانه درست می‌کنند یا با نارسانه‌ها اصطلاحاً می‌بندند تا بتوانند اظهارات درست و نادرست را با هم منتشر کنند و استفاده خودشان را ببرند. این شیوه غیرحرفه‌ای که یکی از آفات این روز‌های فضای رسانه‌ای و فضای مجازی ما شده است، نیازمند اصلاح است. 
یکی از راه‌های مقابله با این رویه، اجماع رسانه‌ها در مواجهه با چنین افرادی است. بایکوت این افراد که اظهارات غلط خودشان را به گردن رسانه‌ها می‌اندازند، لااقل یک اهرم فشاری است که می‌تواند فرد را ناگزیر به بیان صحیح کند. افشاگری علیه شخصی که به جای پذیرش اشتباهات خودش، رسانه‌ها را متهم می‌کند، می‌تواند رویه غلط تهمت زدن به رسانه‌ها و خبرنگاران را تا حد زیادی اصلاح کند. 
نانوشته پیداست که اصلاح خبر دروغ یا حتی عذرخواهی از انتشار یک گزاره نادرست، الزاماً به اندازه خود خبر دروغ و انتشار اولیه مطلب ناصحیح، در رسانه‌ها بازنشر و دیده نمی‌شود. تشکری هاشمی هم که در جلسه شورای شهر و پس از یک هفته فرافکنی و موج‌سواری رسانه‌های ضدانقلاب از اظهاراتش، حرف اشتباه خود را پس گرفت، با عتاب رئیس شورای شهر مواجه شد. 
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی ضمن درخواست از رسانه‌ها برای انعکاس دقیق مطالب عنوان کرد: اگر عضوی از شورا هم می‌بیند که صحبت‌هایش درست در یک رسانه‌منتشر نشده وظیفه اوست که آن را سریعاً اصلاح کند و به گوش همه برساند. اعضای شورا وقتی صحبتی می‌کنند، حتماً ببینند چه گفتند و رسانه‌ها چه چیزی را بازنشر دادند و اگر اشتباه بود، آن را تذکر دهند. 
تخطئه اقدامات ملی و دستاورد‌هایی که می‌تواند سرمایه اجتماعی را افزایش دهد، به بهانه‌های سیاسی، از سوی هر کسی که باشد، پذیرفتنی نیست. بدتر آنکه این موضوع، تبدیل به یک رویه ثابت از سوی برخی افراد شده‌است. موضع گیری‌های جناحی می‌تواند حتی مسیر پیشرفت ایران را هم با کندی مواجه یا حتی مختل کند. رسالت رسانه‌ها در مواجهه با این رویه‌ها، سنگین‌تر از هر زمان دیگری است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار