کد خبر: 1282327
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۸
کارشناس مسائل سیاسی و خاورمیانه در روسیه معتقد است: اظهارات ترامپ در موضوع کوچاندن اجباری مردم غزه به کشور‌های عربی همجوار، به مثابه اعلام جنگ با مردم فلسطین است.

جوان آنلاین: مایس قربانف روز پنجشنبه در گفت‌و‌گو افزود: این مواضع در شرایطی که جهان شاهد کشتار مردم بیگناه فلسطین و لبنان توسط رژیم صهیونیستی بود مطرح شد و ترامپ بدون همراهی با خواسته شمار زیادی از کشور‌های جهان برای توقف خون‌ریزی در خاورمیانه، یک ایده برای تحقق آرزو‌های صهیونیست‌ها مطرح کرد.

به گزارش ایرنا، وی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در طول حیات خود نتوانسته است که روحیه مردم شجاع فلسطین را تخریب کند و در این شرایط، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با طرح مواضع فریب‌کارانه به دنبال تحقق آرزوی صهیونیست‌ها است.

این تحلیلگر روس اظهار داشت: خوشبختانه سخنان ترامپ با واکنش قاطع فلسطینیان و کشور‌های حامی حقوق آنها همراه شد و آنها گفتند که تنها مرگ می‌تواند ما و سرزمین ما را از هم جدا کند.

قربانف اظهار داشت: کوچاندن اجباری مردم از سرزمین‌شان به منزله پاکسازی قومی است که بر خلاف شعار‌های مدعیان حقوق بشر در جهان است؛ از این رو، کشور‌های حامی عدالت و آزادی بشر باید برای جلوگیری از تحقق ایده ترامپ گام بردارند.

پیش از این، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، آمادگی ایالات متحده برای اعزام نیرو به غزه و آغاز بازسازی این منطقه فلسطینی را اعلام کرد. وی در این زمینه، پیشنهاد کوچاندن فلسطینیان به کشور‌های همسایه – مصر و اردن – را مطرح کرد.

احیای مجدد طرح صهیونیستی کوچاندن مردم فلسطین و اسکان آنها در کشور‌های عربی مجاور از سوی رئیس جمهور ایالات متحده، موجی از مخالفت و خشم کشور‌های مسلمان و حامیان آرمان فلسطین را به همراه داشت.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران از ابتدای طرح مجدد این موضوع، شکل‌گیری جبهه واحد از کشور‌های اسلامی در برابر «توطئه استعماری محو فلسطین» را ضرورتی غیرقابل انکار دانست.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با رد قاطعانه طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا، بیان چنین فکری را حیرت‌آور و هم‌راستا با طرح رژیم صهیونیستی برای امحای فلسطین دانست.

در این پیوند، عبد الفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر ضمن بیان اینکه مصر اجازه کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه به کشور‌های همسایه را نخواهد داد، تاکید کرد: آوارگی فلسطینی‌ها خطر بزرگی برای مساله فلسطین و منطقه است.

برخی هم‌پیمانان آمریکا نیز به ابراز مخالفت خود با طرح ترامپ پرداختند. از آن جمله، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه مخالفت خود را با طرح رئیس جمهوری آمریکا برای کوچاندن ساکنان نوار غزه و سیطره واشنگتن بر آن ابراز داشت و گفت: نمی‌توانید به ۲ میلیون نفر بگویید جابجا شوند. رویکرد درست در این زمینه دنبال کردن یک رویکرد سیاسی است و نه یک رویکرد ملک و املاکی.

برچسب ها: ترامپ ، غزه ، فلسطین
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار