کد خبر: 1281742
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۰
رژیم صهیونیستی به طور کامل از گذرگاه نتساریم عقب‌نشینی کرد و خاک غزه مجدداً یکپارچه شد
به گزارش «جوان»، رژیم صهیونیستی و حماس روز یک‌شنبه تأیید کردند که ارتش اسرائیل از کریدور نتساریم که در چند هفته اول جنگ به طول ۶ کیلومتر ساخته شده بود، به طور کامل عقب‌نشینی کرده است.

جوان آنلاین: اسرائیل بعد از ۱۶ ماه جنگ، سرانجام روز یک‌شنبه به‌طور کامل از گذرگاه نتساریم عقب نشست؛ گذرگاهی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در آگوست ۲۰۲۴ گفته بود «اسرائیل» هرگز و تحت هیچ شرایطی آن را ترک نخواهد کرد. حالا با عقب‌نشینی از نتساریم که بخشی از شروط آتش‌بس حماس با اسرائیل بود، شمار زیادی از فلسطینی‌ها شروع به بازگشت به شمال غزه کرده‌اند. 

به گزارش «جوان»، رژیم صهیونیستی و حماس روز یک‌شنبه تأیید کردند که ارتش اسرائیل از کریدور نتساریم که در چند هفته اول جنگ به طول ۶ کیلومتر ساخته شده بود، به طور کامل عقب‌نشینی کرده است. دو هفته پیش، اسرائیلی‌ها از بخش غربی این کریدور خارج شده بودند، کاری که باعث شد تردد از این کریدور روان شود ولی دیروز آنها عقب‌نشینی از کل این کریدور را تکمیل کردند. این کریدور که اسرائیلی‌ها آن را منطقه نظامی اعلام کردند، غزه را دو نیم و شمال و جنوب آن را از هم جدا می‌کرد. بنیامین نتانیاهو در ۲۰ آگوست ۲۰۲۴ در ملاقات با خانواده‌های اسیران اسرائیلی گفته بود: «اسرائیل تحت هیچ شرایطی از کریدور فیلادلفی و محور نتساریم خارج نخواهد شد» و تأکید کرده بود: «این‌ها اصول استراتژیک هستند، هم از نظر نظامی و هم از نظر سیاسی.» همان موقع جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت امریکا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه وی گفته بودند که نتانیاهو با آتش‌بس و پیشنهاد مبادله موافقت کرده که شامل عقب‌نشینی از نتساریم هم می‌شد ولی نتانیاهو با آن مخالفت کرد، ولی طبق توافق ماه قبل اسرائیل با حماس نهایتاً به آن تن داد. هرچند پرسنل امنیتی مصر و پیمانکاران نظامی خصوصی امریکایی در ایست‌های بازرسی نتساریم باقی خواهند ماند، ولی عبداللطیف القانوع، سخنگوی حماس، گفته که عقب‌نشینی اسرائیل از نتساریم نشان می‌دهد که «دشمن مجبور به تسلیم شدن در برابر خواسته‌های ما» شده و «توهم دولت اسرائیل برای دستیابی به پیروزی کامل» خنثی شده است. 
جو تروزمن، تحلیلگر ارشد تحقیقاتی و سردبیر مجله Long War معتقد است که با «تسلیم نتساریم، اسرائیل ممکن است یکی از آخرین ابزار‌های اهرم فشار بر حماس در مذاکرات میانجیگری گروگانگیری را از دست داده باشد» و تأکید کرده که این عقب‌نشینی «نشان می‌دهد اسرائیل مایل است چه مسیری را طی کند تا گروگان‌ها را سالم به خانه‌های‌شان بازگرداند». ظاهراً تحت همین احساس فشار است که برخی مقامات کابینه نتانیاهو گفته‌اند که اسرائیل ممکن است دوباره به نتساریم برگردد. بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفته که «عقب‌نشینی از محور نتساریم از دلایل مخالفت ما با توافق بود» و به همین دلیل تأکید کرده که «امکان بازگشت از این تصمیم وجود دارد و نباید این مسئله به لغزشگاه خطرناکی تبدیل شود». اسموتریچ تأکید کرد: «ادامه توافق آتش‌بس در غزه به این معناست که حماس در قدرت باقی خواهد ماند و ما هرگز چنین اجازه‌ای نخواهیم داد.» آویگدور لیبرمن، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» و از نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) نیز خواهان ایجاد محیط امنیتی در عمق یک کیلومتری در داخل نوار غزه شد: «ما باید محیط امنیتی در عمق یک کیلومتر در داخل نوار غزه داشته باشیم تا هرگونه تلاشی برای عبور از این محیط امنیتی با هدف قرار دادن فوری، پاسخ داده شود.» 

 کارشکنی نتانیاهو
تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد اشغالگران در حال به آتش کشیدن تجهیزات قبل از خروج از محور نتساریم هستند که نشانه میزان فشاری است که اسرائیلی‌ها از این عقب‌نشینی تحمل می‌کنند. العربی‌الجدید دیروز گزارش کرد که ممکن است نتانیاهو در جلسه امروز کابینه شروطی را مطرح کند که ادامه تبادل اسیران را به چالش بکشد. هاآرتص نیز نوشته که منابع اسرائیلی گفته‌اند نتانیاهو نگران است که انتشار تصاویر آزادی اسرای اسرائیلی از غزه، به موقعیت او در نظرسنجی‌ها خدشه وارد کند؛ به‌ویژه، حضور مسلحانه نیرو‌های گردان‌های القسام و سازماندهی گسترده فلسطینیان در جریان تحویل اسرا، نگرانی‌های او را افزایش داده است. به گزارش هاآرتص، شعار‌های پیروزی که توسط گردان‌های القسام انتشار یافت، باعث شده است نتانیاهو احساس کند که اگر توافق تبادل را تکمیل کند، موقعیت سیاسی خود را از دست خواهد داد. به همین دلیل دیروز یک عضو ارشد مقاومت فلسطین هشدار داد در صورتی که رژیم صهیونیستی به مرحله دوم آتش‌بس در نوار غزه پایبند نباشد، هزینه سنگینی پرداخت خواهد کرد. به گزارش مهر به نقل از المیادین، این عضو ارشد مقاومت فلسطین گفت بر این باور است که رژیم صهیونیستی قصد دارد توافق آتش‌بس در نوار غزه را به شکست بکشاند. 

کشته‌های اسرائیل فعلاً سه برابرشد!
عیال ضمیر، رئیس جدید ارتش رژیم صهیونیستی که سمت مدیرکل وزارت دفاع را نیز بر عهده دارد، برای اولین بار فاش کرد که تعداد کشته‌های اسرائیلی بعد از ۷ اکتبر ۵ هزار و ۹۴۲ نفر بوده، عددی که بیش از سه‌برابر آمار رسمی هزار و ۸۰۰ نفری است که اسرائیلی‌ها پیش از این اعلام کرده‌اند. کانال ۱۲ اسرائیل روز یک‌شنبه از قول عیال ضمیر نقل کرد که بعد از هفتم اکتبر، ۵ هزار و ۹۴۲ خانواده اسرائیلی در سال ۲۰۲۴ «به فهرست خانواده‌های داغدار پیوسته‌اند» و بیش از ۱۵ هزار مجروح نیز در سیستم توانبخشی هستند. الجزیره از قول عظام ابوالعداس، کارشناس امور اسرائیل، گزارش کرده که اصطلاح «فهرست خانواده‌های داغدار» در ارتش اسرائیل برای اشاره به خانواده‌های نظامیانی که کشته شدن آنها در طول جنگ تأیید شده است، استفاده می‌شود. این در حالی است که قبلاً اسرائیلی‌ها تعداد کشته‌های خود را تنها هزار و ۸۰۰ نفر از جمله حدود ۴۰۰ سرباز که در جریان عملیات زمینی در غزه کشته شدند، اعلام کرده بودند. عماد ابوعواد، یکی دیگر از کارشناسان امور اسرائیل نیز معتقد است که اظهارات ضمیر بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر برای افشای خسارات جانی و مادی واقعی پس از پایان جنگ است، با این پیش‌فرض که احتمالاً چنین اطلاعاتی در نهایت افشا خواهد شد. به رغم محرمانه بودن تلفات ارتش، برخی منابع اسرائیلی گفته‌اند که مجموع تلفات اسرائیلی‌ها در درگیری‌های غزه، لبنان و کرانه باختری به ۱۳ هزار نفر رسیده است.

 واکنش‌ها به طرح جابه‌جایی ترامپ
الی کوهن، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با رادیو ارتش این رژیم گفته که هر کس که خواهان تشکیل کشور فلسطین است می‌تواند این کشور را بر روی خاک کشور خود بنا کند و ما هم معترض نخواهیم شد. او گفته که این کشور‌های عربی هستند که مساحت‌های گسترده‌ای دارند و امکان تشکیل کشور فلسطین در آنها وجود دارد. این سخنان ادامه مناقشه‌ای است که بنیامین نتانیاهو چند روز قبل با مطرح کردن تشکیل کشور فلسطینی در عربستان آن را پیش کشید. حماس به اظهارات نتانیاهو درباره تأسیس کشور فلسطین در خاک عربستان واکنش نشان داد و آن را اقدامی خصمانه علیه عربستان و ملت فلسطین و بیانگر ذهنیت استعمارگرانه صهیونیست‌ها دانست. حماس گفته که این اظهارات اقدامی خصمانه علیه عربستان و ملت فلسطین است که بیانگر رویکردی متکبرانه و ذهنیتی استعماری است که حقوق تاریخی صاحبان اصلی این سرزمین را نادیده می‌گیرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا نیز که موضع او مبنی بر پاکسازی قومی فلسطینیان از غزه، خشم افکار عمومی را برانگیخته بود، بار دیگر بر اجرایی شدن طرح خود تأکید کرد. ترامپ گفت: «من متعهد به خرید و مالکیت غزه هستم و آن را به یک مکان خوب برای توسعه در آینده تبدیل خواهم کرد. با این حال، شاید بخشی از آن را به کشور‌های خاورمیانه بدهم تا آنها نیز در روند بازسازی آن مشارکت داشته باشند.» وی مدعی شد: من به فلسطینی‌ها اهمیت می‌دهم و مطمئن می‌شوم که آنها کشته نمی‌شوند. اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی طرح ترامپ را «طرحی امیدبخش که مانع از تکرار یک اشتباه می‌شود»، خوانده ولی «ناوی پیلای» رئیس کمیسیون تحقیق سازمان ملل در مورد سرزمین‌های فلسطین اشغالی پیشنهاد «دونالد ترامپ» را «پاکسازی قومی» خواند. الکسی لوکوور گرانیمزون، سفیر فرانسه در اردن، کوچاندن را نقض خطرناک قانون بین‌المللی دانست. «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان نیز پیشنهاد ترامپ را «رسوایی» توصیف کرد. همچنین رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز دوشنبه در نشست همکاری راهبردی ترکیه و مالزی در قرن جدید در کوالالامپور، پایتخت مالزی تأکید کرد: «هیچ‌کس نمی‌تواند نکبت دوم را به ملت فلسطین تحمیل کند و نخواهد توانست.» وزارت خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: با ساکنان شجاع غزه حامی سرزمین و مسئله عادلانه خود، ابراز همبستگی می‌کنیم. «ایلهان عمر» نماینده دموکرات و سومالیایی‌تبار امریکا در ایالت مینه‌سوتا در برنامه «Face the Nation» شبکه «CBS» درباره ایده «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور درباره کنترل بر نوار غزه اظهار کرد: این تنها پاکسازی نژادی و نسل‌کشی است و این چیزی است که او درباره آن صحبت می‌کند. ملت فلسطین در غزه باقی خواهد ماند و هیچ حمایتی از این پیشنهاد احمقانه‌ای که مطرح می‌کند، در هیچ جایی از جهان وجود ندارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار