جوان آنلاین: کانال تلگرامی «زومیت» گزارش داد: دانشمندان ناسا به تازگی تکه سنگی فضایی را شناسایی کردهاند که ممکن است در سال ۲۰۳۲ به زمین برخورد کند. هرچند بعید است این سیارک قادر به نابودی بشر باشد، ولی میتواند یک شهر را از بین ببرد.
سیارک مورد بحث که YR۴، ۲۰۲۴ نام دارد، ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴ بهوسیله «سامانه هشدار نهایی برخورد سیارک به زمین ناسا» کشف شد. بهگفته پژوهشگران، احتمال برخورد این سنگ فضایی به سیاره ما در سال ۲۰۳۲ تقریباً یک در ۸۳ است. اما یک خبر خوب وجود دارد: YR۴، ۲۰۲۴ فقط حدود ۵۵متر قطر دارد، در نتیجه کوچکتر از آن است که در صورت برخورد با زمین، بتواند تمدن بشر را از بین ببرد، بااینحال میتواند موجب ویرانی یک شهر شود. دانشمندان تخمین میزنند YR۴، ۲۰۲۴ هنگام برخورد تقریباً هشت مگاتن انرژی آزاد خواهد کرد که بیش از ۵۰۰ برابر انرژی آزادشده بهوسیله بمب اتمی رهاشده روی شهر هیروشیمای ژاپن است. هرچند سیارک درحالحاضر درحال دورشدن از ماست، ولی زمین در نیمقرن آینده چندین مواجهه نزدیک با این سنگ فضایی خواهد داشت. مواجهه بعدی سیارک در اواخر ۲۰۲۸ خواهد بود و سپس شش گذر نزدیک دیگر بین سالهای ۲۰۳۲ و ۲۰۷۲ اتفاق خواهد افتاد. براساس اعلام ناسا، از میان این گذرها، احتمال برخورد در تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ بیشتر است. تمام عوامل یادشده، YR۴، ۲۰۲۴ را در سطح سه در مقیاس خطر ضربه تورینو قرار میدهد.
تورینو سامانهای است که دانشمندان از آن برای تعیین سطح تهدید سنگهای فضایی استفاده میکنند. برای اجرام سطح ۳، «توجه عموم و مقامهای دولتی درصورت وجود کمتر از یک دهه زمان تا برخورد، ضروری است»، بااینحال بیشتر سیارکهای این دسته درنهایت به سطح صفر تنزل پیدا میکنند، به این معنی که احتمال برخورد صفر است یا آنقدر کم خواهد شد که عملاً صفر محسوب میشود. تهدیدهایی نظیر سیارک YR۴، ۲۰۲۴ یکی از دلایلی است که ناسا و سایر آژانسهای فضایی را به ابداع تکنیکهایی برای تغییر مسیر سنگهای فضایی سوق داده است.
یکی از این تکنیکها در سال ۲۰۲۲ در مأموریت آزمایش تغییر مسیر سیارک دوگانه یا به اختصار دارت، امتحان شد، هرچند اخترشناسان میگویند احتمال برخورد سیارکی فاجعهآمیز معمولاً بسیار کم است، اما تداوم نظارت بر اجرام فضایی بالقوه خطرناک اهمیت بالایی دارد، حتی اگر سنگ فضایی YR۴، ۲۰۲۴ مانند سیارک قاتل دایناسورها که ۶۶میلیون سال پیش به مکزیک کنونی اصابت کرد، موجب انقراض دستهجمعی حیات زمینی نشود، اخترشناسان همچنان مسیر حرکت سیارک در فضا را بهدقت زیر نظر خواهند داشت.