کد خبر: 1279711
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
دبیر چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر در نشست خبری مطرح کرد
ما تنها جشنواره در جهان هستیم که محصولات تولیدی سینمای آن کشور را که به نمایش عمومی در نیامده‌است، در همه اجزا مورد قضاوت و داوری قرار می‌دهیم
 احمد محمدتبریزی
جوان آنلاین: دبیر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر در نشست خبری به سؤالات اهالی رسانه پاسخ داد و درباره جزئیات برگزاری افتتاحیه این رویداد سخن گفت.
منوچهر شاهسواری، دبیر چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر در ابتدای این نشست خبری گفت: امسال از سه هنرمند برجسته سینما در مراسم افتتاحیه تجلیل خواهیم کرد. رضا بابک بازیگر، منوچهر والی‌زاده دوبلور و سیروس الوند کارگردان سینمای ایران سه هنرمندی هستند که در این دوره از جشنواره مورد تکریم ما به نمایندگی از مردم قرار می‌گیرند. 
شاهسواری درباره دلیل پذیرفتن دبیری این دوره از جشنواره توضیح داد: همین جا بگویم که جای آقای خزاعی خالی است. تمام کسانی که در این سال‌ها دبیر جشنواره بوده‌اند علاقه‌مند به سینما بودند و تلاش داشتند جشنواره مقبولی برگزار کنند. به عقیده من جشنواره فیلم فجر بعد از ۴۳ سال باید از نظر ساختاری به دبیرخانه ثابت، منابع مالی روشن و پیش‌بینی‌های لازم دست پیدا کند. من ۱۵ آبان پس مدت‌ها، دبیری جشنواره فجر را قبول کردم و ۲۳ آبان دوستان من در دبیرخانه جشنواره مستقر شدند. من این وضعیت را به نفع سینمای ایران نمی‌دانم. 
 
 صیانت از آرای مردمی 
شاهسواری درباره سازوکار صیانت از آرای مردمی در جشنواره امسال عنوان کرد: من سال‌ها در خانه سینما مسئولیت داشته‌ام و آرای مردمی هم در آنجا نظارت می‌شد. در تمام دورانی که ما جایزه سیمرغ مردمی را اهدا کردیم، هیچ‌کس حتی دبیران جشنواره هم از نتیجه مطلع نبودند. اهمیت این جایزه برای برخی تهیه‌کنندگان، ارگان‌ها و سرمایه‌گذاران زیاد شد و دست به کار‌های دیگری زدند. در تمام دوره‌ها نظام صیانت از رأی مردمی وجود داشته است، اما در برخی دوره‌ها به دلایل حاشیه‌ای از دادن این جایزه صرف‌نظر کرده‌ایم. حفاظت از رأی مردم شرافت ذاتی ستاد برگزارکننده است. امسال نیز همه شیوه‌های فنی و تکنیکی برای محافظت از آرا رعایت شده‌است و رأی‌ها در یک نظام آماری صحت‌سنجی می‌شوند. 
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره شفافسازی آرای داوران و شایعه اینکه به برخی نهاد‌ها امتیازاتی تعلق گرفته است، توضیح داد: سن و سال من از اینکه کسی به من فشاری وارد کند، گذشته است. جشنواره محل رفت و آمد و خواسته‌هاست و نمی‌توان با آن جدل کرد، اما من این موضوع را که فیلمی با سفارش کسی یا نهادی به جشنواره آمده باشد، به جرئت رد می‌کنم. تک‌تک این فیلم‌ها با امضای هیئت انتخاب وارد بخش مسابقه شدند. 
 
 اکران ویژه هم خواهیم داشت 
شاهسواری یادآور شد: بخش اکران ویژه مخصوص فیلم‌هایی است که به دلایل مختلف در قالب جشنواره نمی‌گنجند، مانند سال تولید فیلم، نقص فنی و ممیزی نمایش این دسته از فیلم‌ها که تنوع موضوعی و ساختاری دارد، می‌تواند آینه تمام‌نمایی از سینمای ایران را در منظر شما اهالی رسانه قرار دهد. شما می‌توانید نماینده‌ای از تمام موجودی سینمای ایران را در بخش‌های مختلف جشنواره فیلم فجر مشاهده کنید و فرصتی برای نقد و تحلیل و نظر داشته باشید. 
او درباره اکران دانش‌آموزی گفت: ما نمایش‌های ویژه‌ای در سانس صبح سینما‌ها برای دانش‌آموزان داریم. برای توانخواهان نیز درخواست اکران ویژه آثار سینمایی را داشتیم. همچنین نمایش فیلم‌های جشنواره در فضای باز جزیره بوموسی آغاز می‌شود و از ۲۷ بهمن سالن سینمای بوموسی به زنجیره اکران‌ها اضافه خواهد شد. 
دبیر جشنواره درباره جوایز نقدی بیان کرد: جشنواره با جایزه نقدی بخشی از اعتبارات تاریخی خود را به چالش کشید، ما وارد جریانی شدیم که باید اهدای سیمرغ را با یک جایزه نقدی همراه کنیم، در حالی که ارزش سیمرغ که نقش اساطیری دارد نباید با جایزه نقدی قیاس می‌شد و وقتی این کار را کردیم با اعداد و ارقام متنوع پیش رفتیم که این هم از یک ساختار و منش درست خارج شد. جایزه نقدی امسال بین فیلم‌های بلند داستانی، کوتاه، مستند، بخش تبلیغات از یک تناسب کافی برخوردار است و فکر می‌کنم اعداد و ارقام به نسبت مجموعه امکانات مالی جشنواره نسبت به دوره‌های قبلی تغییر جدی خواهد داشت. 
مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره درباره مجریان نشست‌ها گفت: از روز ۱۲ بهمن بعد از هر فیلم نشست برگزار می‌شود، محمدرضا مقدسیان، فرزاد حسنی، منصور ضابطیان و اکبر نبوی مجریان این نشست‌ها هستند. 
شاهسواری درباره فیلم‌های رزرو و خارج از مسابقه گفت: طبق قاعده‌ای که اعلام کردیم دو شب پیش متوجه شدیم فیلم «زمانی در ابدیت» امکان حضور ندارد، چراکه امکان دسترسی به نسخه را نداریم و نظام کنترل بر نسخه وجود نداشت. برخی از آثار در حال رسیدن هستند، اما می‌دانستیم که در کدام بخش مانده است و خط سیر آثار در دبیرخانه مشخص است و می‌دانستیم که چه زمانی به دست ما می‌رسد، اما درباره این فیلم امکانش فراهم نشد، ضمن اینکه متوجه مسائل حقوقی این فیلم شدیم که در نهایت به کنارگذاری آن منجر شد. 
او ادامه داد: دشواری سنگینی بود که از میان این آثار انتخاب کنیم، چراکه به نظرم ظلم در حق باقی آثار است. در این مورد من به تنهایی تصمیم گرفتم و احساس کردم قدرت انتخاب بین چند فیلمی که مانند هم هستند و می‌توانند جایگزین شوند، نداشتم و به نظرم عادلانه این بود که هیچ فیلمی را به بخش مسابقه اضافه نکنم و از صاحبان خواهش کردم اثرشان در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآیند. چون در بخش رأی‌گیری مردمی و داوری حضور ندارند می‌توانند سر فرصت اقدام کنند و بعد ما خودمان را از منظر شما می‌بینیم. 
 
 پاسخ به سؤال خبرنگار جوان 
شاهسواری در پاسخ به سؤال خبرنگار جوان درباره اهدای جوایز ویژه و مصلحتی برای راضی کردن همه گفت: هر آنچه در فراخوان اعلام شد، انجام خواهد شد. البته با تشخیص شورای سیاستگذاری و دبیر، بخشی را می‌توانیم جدا کنیم ولی تمرکز ما بر کیفیت و وجه تکنیکال و هنری آثار است. جایزه تماشاگران کارکرد خود را دارد و جایزه سیمرغ زرین از نگاه ملی نیز سال‌هاست که وجود دارد، اما جایزه ویژه دیگری نخواهیم داشت. 
دبیر جشنواره ادامه داد: قواعد و مقررات نیازمند بازنگری جدی است و هرکدام از شما می‌توانید درباره بهتر شدن جشنواره صحبت کنید. آیا معیار جشنواره ما برلین و کن است؟ در حالی که اینگونه نیست. اگر جشنواره‌ای شبیه به جشنواره فیلم فجر در جهان یافتید، جایزه دارد. ما تنها جشنواره در جهان هستیم که محصولات تولیدی سینمای آن کشور را که به نمایش عمومی در نیامده‌است، در همه اجزا مورد قضاوت و داوری قرار می‌دهیم. این تک‌بودن جشنواره اقتضائات خودش را دارد. از نظر من جشنواره را یا باید تبدیل به یک جشن ملی کنیم یا با قواعد و استاندارد‌های جهانی مواجه شویم.
برچسب ها: جشنواره ، فیلم ، فجر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار