جوان آنلاین: معاون امور بشردوستانه دبیرکل سازمان ملل متحد در تشریح مجموعه جنایات صهیونیستها در باریکه غزه به منظور جلوگیری از ارسال کمکهای بشردوستانه، اقدامات امدادی کنونی را در مرحله فروپاشی ارزیابی کرد.
تازهترین آمار وزارت بهداشت فلسطین درباره شرایط انسانی در غزه حاکی از شهادت ۳۱ فلسطینی دیگر بر اثر بمباران ارتش رژیم صهیونیستی است. به این ترتیب، شمار شهدای غزه به ۴۵ هزار و۸۸۵ نفر افزایش یافت. موانعی که صهیونیستها عمداً در مسیر امدادرسانی ایجاد میکنند، در افزایش آمار شهدا نقش بسزایی دارد. تام فلچر با اشاره به افزایش چنین موانعی، هشدار داد که تلاشهای بشردوستانه این سازمان برای نجات جان انسانها در نوار غزه به مرحله بحرانی و آستانه فروپاشی رسیده است. وی اعلام کرد که سربازان اسرائیلی بیش از ۱۶گلوله به سوی کاروان امدادی سازمان ملل در یکی از ایستهای بازرسی میان جنوب و شمال غزه شلیک کردند و علاوه بر آن، شش تانکر سوخت که از گذرگاه کرم ابوسالم وارد غزه شده بود، غارت شده و تنها مقدار اندکی سوخت برای عملیات امدادی باقی مانده است. وی اضافه کرد: «طی یک حمله هوایی، اسرائیل خودرویی را که بخشی از کاروان کمکهای امدادی سازمان ملل را حفاظت میکرد، هدف قرار داد.» وی خاطرنشان کرد که این سربازان، بیماران در شرایط بحرانی را تهدید و چهار نفر از آنها را بازداشت کردهاند. معاون امور بشردوستانه آنتونیو گوترش با یادآوری اینکه مردم غزه بیش از ۱۴ماه با آوارگی، شوکهای روانی، تخریب مدارس، بیمارستانها و زیرساختهای شهری، و گرسنگی دستوپنجه نرم کردهاند، از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست در راستای حفاظت از تمامی غیرنظامیان و حمایت از عملیات بشردوستانه در غزه اقدام کنند.
راهزنی از کمکهای انسانی
وزارت بهداشت غزه به طور ویژه به راهزنی تجهیزات مورد نیاز اشاره کرد و به دنبال ربودن آخرین محموله سوخت به سمت بیمارستانها افشا کرد که رژیم اشغالگر کاروان کمکها به ویژه خودروهای حامل سوخت را مجبور به عبور از مسیرهایی میکند که دزدان و راهزنان در آن هستند و افزود: «بار دیگر درباره یک فاجعه واقعی که بیمارستانها، ایستگاههای اکسیژن، یخچالهای نگهداری دارو و دستگاههای نوزاد در تمامی مراکز بهداشتی باقیمانده را تهدید میکند، هشدار میدهیم.» در این بیانیه آمده است که به دلیل سیاستهای ورود محدود و قطرهای که رژیم اشغالگر در واردات سوخت از ابتدای جنگ به غزه در پیش گرفته، هیچ ذخیره سوختی در بیمارستانها وجود ندارد. این وزارتخانه از تمامی سازمانهای بینالمللی و انساندوستانه خواست به سرعت وارد عمل شده و سوخت را تأمین و امنیت آن را برای راهاندازی ژنراتورهای بیمارستانها و مراکز درمانی غزه فراهم کنند تا از بروز یک فاجعه انسانی در این منطقه جلوگیری شود.
دکتر ابوصفیه را آزاد کنید
وضعیت دکتر حسام ابوصفیه، رئیس بیمارستان کمال عدوان پس از حمله رژیم صهیونیستی به یکی از آخرین مراکز بهداشتی فعال در شمال غزه، واکنش جهانی را به دنبال داشته است. تلآویو همچون موارد مشابه، این بار هم مدعی است که در این حمله مرکز فرماندهی حماس را هدف قرار داده است. با این حال، سازمان عفو بینالملل نگرانی عمیق خود را درباره وضعیت دکتر ابوصفیه ابراز کرد. این سازمان از مقامات رژیم صهیونیستی خواست وی را آزاد کنند و تأکید کرد که دکتر ابوصفیه صدای بخش بهداشتی آسیبدیده در نوار غزه بود و حتی پس از ترور پسرش در شرایط غیرانسانی کار میکرد. کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل هم با بیان اینکه گزارشها از موارد شکنجه و بدرفتاری در بیمارستان کمال عدوان حکایت دارد، تأکید کرد که از سرنوشت دکتر حسام ابوصفیه رئیس این بیمارستان اطلاعی در دست نیست. در بروکسل هم جمعیت زیادی در مقابل پارلمان اروپا با برگزاری تجمعی اعتراضآمیز، خواستار آزادی دکتر ابوصفیه شدند. تظاهراتکنندگان با سردادن شعارهایی، نسلکشی رژیم اسرائیل در غزه و حمله به مراکز درمانی و کارگران را محکوم کردند. همچنین صدها نفر از فعالان حقوق بشر و حامیان فلسطین در شهر سانفرانسیسکو مقابل یکی از بیمارستانهای این شهر تجمع کردند. برخی منابع خبری هم اعلام کردند که پزشکان در سراسر جهان برای حمایت از دکتر حسام ابوصفیه اعتراضاتی برگزار کردهاند.