کد خبر: 1271338
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
لیلی عاج در دیدار هزاران نفر از زنان کشور با رهبر انقلاب عنوان کرد
امروزه نگرانی‌هایی در مورد غلبه سلیقه‌های نازل بر برخی از آثار نمایشی در حوزه تئاتر و سینما وجود دارد و گویی این سلیقه بازاری و دم‌دستی مجالی برای نفس کشیدن به آثار اندیشه‌ورز نمی‌دهد
مصطفی محمدی

جوان آنلاین: کارگردان و نویسنده تئاتر و سینما در جریان دیدار هزاران نفر از زنان و دختران با رهبر انقلاب، از رواج ترجمه‌های ضعیف و آثار درام‌نویسی از نویسندگان گمنام خارجی و همچنین غلبه سلیقه‌های نازل بر برخی از آثار نمایشی در حوزه تئاتر و سینما گلایه کرد. وی از نورچشمی بودن سینما و فرزند ناتنی بودن تئاتر برای مدیران وزارت ارشاد و نیز مسیر‌های پر پیچ و خم اداری برای زنان هنرمند هم انتقاد کرد. 
به گزارش «جوان»، لیلی عاج، نویسنده و کارگردان تئاتر و سینما، روز گذشته در مراسم دیدار هزاران نفر از زنان و دختران با رهبر انقلاب، ضمن ابراز نگرانی از رواج ترجمه‌های ضعیف از نویسندگان گمنام خارجی و آثار درام‌نویسی سطح پایین گفت: این آثار نه با فرهنگ ما تناسب دارند و نه پیام تازه‌ای ارائه می‌دهند، اما این روند، مطلوب برخی کارگردان‌های ماست و برای پرهیز از چالش با شورای نظارت، به سمت آثار بی‌کیفیت و آسان اجرا می‌روند و آنها را به صحنه می‌برند. 
عاج ادامه داد: امروزه نگرانی‌هایی در مورد غلبه سلیقه‌های نازل بر برخی از آثار نمایشی در حوزه تئاتر و سینما وجود دارد و گویی این سلیقه بازاری و دم‌دستی مجالی برای نفس کشیدن به آثار اندیشه‌ورز نمی‌دهد. متأسفانه همواره سینما برای مدیران وزارت ارشاد نورچشمی بوده و هست و تئاتر مانند یک فرزند ناتنی بوده و هست. این در حالی است که آثار نمایشی تأثیر بسیار زیادی بر روح و جان مخاطبان به خصوص بانوان سرزمینم دارد و قطعاً اجرای این آثار از سوی کارگردانان زن تأثیر بسیار بیشتری خواهد داشت، اما متأسفانه مسیر‌های پر پیچ و خم و در‌های بسته زیادی جلوی پای فیلمسازان و هنرمندان زن وجود دارد. 
این کارگردان سینما بیان کرد: موضوع حذف جنبه‌های سرگرمی نیست، موضوع غلبه یک سلیقه نازل است. به گمانم به رغم نیت‌های خیر و تلاش‌های صورت گرفته، اما متأسفانه مدیران فرهنگی ما آنچنان درگیر رتق و فتق امور روزمره دستگاه‌های خودشان هستند که یا از این مهم غافل می‌شوند یا با آن کنار می‌آیند. البته آنها همه کاسه کوزه‌ها را بر سر نویسندگان می‌شکنند و مدعی می‌شوند که ما در حوزه تولید فیلمنامه و نمایشنامه‌های فاخر ضعیف هستیم! باید مدیران فرهنگی سر کار بیایند که شأن قلم نمایشنامه‌نویس ایرانی را متوجه باشند و آن را رعایت کنند. 
وی در پایان سخنانش خطاب به رهبر انقلاب گفت: همه از شما انگشتر می‌خواهند، اما من از شما که لذت ادبیات و جادوی کلمات را در این جهان پرتعارض و پر ابهام و پیچیده درک کردید، می‌خواهم به من نصیحتی هدیه بدهید و پندی میهمان کنید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار