کد خبر: 1245361
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۰
فرمانده سپاه نینوای گلستان از اعزام ۸۵۵ گروه جهادی به مناطق مختلف استان در جریان رزمایش جهادگران فاطمی خبر می‌دهد و می‌گوید: «با توجه به تجربه‌هایی که از انقلاب اسلامی به دست آمده است هر جا کار جهادی به وجود آمده، بن بست‌ها از جلوی راه انقلاب برداشته شده است. اگر این کار‌های جهادی نبود ما در حوادث مختلف موفق نمی‌شدیم و گره‌ها باز نمی‌شد.»
محمد‌رضا هادیلو

جوان آنلاین: برای اینکه اقتصادی فعال و شکوفا وجود داشته باشد باید تمام افراد جامعه وارد میدان شوند تا اقتصادی مردمی شکل گیرد و خروجی آن ایرانی قوی و مقتدر باشد. این اتفاق دور از دسترس نیست و حالا گروه‌های جهادی با ورود به مناطق محروم و کم برخوردار قبل از هر چیز سعی می‌کنند تا ساکنان این مناطق را توانمند کنند و حرفه و شغلی به آن‌ها آموزش دهند تا با بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود دست به کار‌های بزرگ بزنند. 
 
در طول فعالیت در حوزه کمک به نیازمندان هنگام اهدای بسته‌های کمک معیشتی این تصویر در ذهن شکل می‌گیرد که‌ای کاش روزی این افراد آنقدر توانایی کسب کنند که هنگام مراجعه خیرین در خانه را باز نکنند و از پشت در بگویند، ممنون ما دیگر به این بسته‌ها نیاز نداریم. حسین ابراهیمی، ۲۸ ساله و طلبه سطح سه حوزه علمیه است. او به عنوان عضوی از گروه جهادی «شهید سیدرضا مصطفوی» و مؤسسه خیریه امام حسن مجتبی (ع) در شهر فامنین استان همدان فعالیت می‌کند. این گروه از سال ۱۳۹۵ با سرپرستی مرتضی هوشیار و با مشارکت هفت نفر از اعضای مرکز نیکوکاری امام حسن مجتبی (ع) شکل گرفت. در امتداد این حرکت در سال ۱۳۹۸ گروه جهادی با نام «شهید میلاد مصطفوی» از شهدای مدافع حرم شهرستان بهار تشکیل شد. این گروه جهادی در حوزه تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی فعالیت می‌کند. مناسبت‌هایی مانند نوروز، شب یلدا و ماه رمضان اوج فعالیت‌های آنان است. از نظر آماری در این ایام حدود ۲۰۰ بسته تهیه و با همکاری هیئت محبین‌الزهرا در مسجد صاحب‌الزمان بسته‌بندی و توزیع می‌شود. یکی از فعالیت‌های این گروه تشکیل صندوق قرض‌الحسنه است. این صندوق به صورت کاملاً مردمی شروع به کار کرد و با انتشار فراخوانی ۱۵۰ میلیون تومان جمع‌آوری و در قالب وام به نیازمندان اهدا شد. در مرحله بعد تصمیم بر این شد که به جای توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان برای آن‌ها شغل ایجاد شود. ابتدا به افراد نیازمند وام اشتغالزایی داده شد. کسانی که توانایی ایجاد شغل داشتند خودشان دست به کار شدند و مسئولیت ایجاد اشتغال برای افراد کم‌توان را بر عهده گرفتند تا به مرور توانمند شده و دیگر نیازی به بسته معیشتی نداشته باشند. مبلغ وام‌های اشتغالزایی هم ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون تومان بود که رقم قابل توجهی به شمار می‌آید. 
از دیگر فعالیت‌های این گروه جهادی تشکیل کلاس در مسجد صاحب‌الزمان و موسی بن جعفر (ع) در ایام مختلف سال به خصوص ماه رمضان بود. کلاس‌هایی که معمولاً با حضور ۲۰ الی ۳۰ نفر از علاقه‌مندان به آموزش قرآن و احکام تشکیل می‌شد و حتی آموزش‌هایی مانند آداب معاشرت و نحوه تعامل با خانواده داده می‌شد. کلاس‌های تقویتی هم برای بهبود پایه علمی دانش‌آموزان در برنامه این گروه جهادی وجود داشت. 
روش آن‌ها برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی توزیع صندوق کمک بود. این کار ابتدا از ۵۰ صندوق شروع شد و به مرور به ۲۰۰ صندوق رسید که با تخلیه صندوق‌ها در بازه زمانی دو تا سه ماه توانستند منابع مالی را سازمان دهی کنند. 

 ورود به عرصه‌ها به صورت تخصصی
گروه‌های جهادی حاضر در استان گلستان هر ماه با برنامه‌ریزی و تعیین روستا‌های مورد نظر برای خدمت به این مناطق اعزام می‌شوند. 
فرمانده سپاه نینوای گلستان از اعزام ۸۵۵ گروه جهادی به مناطق مختلف استان در جریان رزمایش جهادگران فاطمی خبر می‌دهد و می‌گوید: «با توجه به تجربه‌هایی که از انقلاب اسلامی به دست آمده است هر جا کار جهادی به وجود آمده، بن بست‌ها از جلوی راه انقلاب برداشته شده است. اگر این کار‌های جهادی نبود ما در حوادث مختلف موفق نمی‌شدیم و گره‌ها باز نمی‌شد.»
سردار علی ملک شاهکویی با تأکید بر اینکه جوانان غیرتمند نظام جمهوری اسلامی ایران با روحیه جهادی که داشتند در جنگ تحمیلی و بعد از آن بدون هیچ چشمداشتی از نظام و کیان انقلاب دفاع کردند، هدف از برگزاری رزمایش جهادگران فاطمی را نهادینه کردن روحیه و فرهنگ جهادی در جامعه و تربیت نیرو‌های مؤمن و انقلابی می‌داند و می‌گوید: «آنچه در این رزمایش برای ما مهم است موضوعات عمرانی و خدماتی‌رسانی است.»
به گفته این مسئول، در حال حاضر بیش از ۸۵۵ گروه جهادی و ۸ هزار و ۵۰۰ نیروی جهادگر در این رزمایش شرکت کرده و در مناطق مختلف استان خدمت‌رسانی خواهند کرد. جهادگران و بسیجیانی که نشان داده‌اند در تمام عرصه‌ها به صورت تخصصی وارد شده و می‌توانند هر ناممکنی را ممکن سازند.»
فرمانده سپاه نینوای گلستان با اشاره به اینکه امروز این انقلاب و این مردم به حرف نیاز ندارند و به عمل نیاز دارند، تصریح می‌کند: «مسئولان باید مشکلات را شناسایی و در جهت حل آن‌ها اقدام کنند.»
ملک شاهکویی می‌گوید: «هر جایی که احساس شود جلوی پای مردم سنگی است آن را برخواهیم داشت تا مردم احساس آرامش کنند، چراکه بر اساس قانون مأموریت سپاه حفظ انقلاب و دستاورد‌های آن است که از سوی رهبری به ما ابلاغ شده است.»

 گام اول، محرومیت‌زدایی 
مسئول پیگیری‌های ستاد مرکزی تیپ جهادی مستضعفین، خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی‌ها را بخشی از اهداف اصلی گروه‌های جهادی بسیج سازندگی عنوان کرد که باید به صورت مستمر و با تمام قوا و تخصصی پیش رود.» 
عماد جمشیدی با اشاره به اقدامات مختلفی که در اقصی نقاط کشور به نتیجه رسیده است، می‌گوید: «چند روز پیش هم یکی دیگر از اردو‌های مجموعه تیپ جهادی مستضعفین با همکاری مؤسسه سلامت بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان در استان چهارمحال و بختیاری شهر چلیچه به اتمام رسید.»
وی می‌افزاید: «در این اردوی چند روزه با اعزام بیش از ۳۰ نفر تیم پزشکی و دندانپزشکی بالغ بر ۳ هزار خدمت شامل خدمات متخصص زنان و ماما، سونوگراف، چشم‌پزشک، ویزیت پزشک عمومی و ارائه داروی رایگان، ویزیت روانشناس، خدمات دندانپزشکی شامل خدمات کشیدن، ترمیم به‌صورت آمال گام و کامپوزیت و آموزش بهداشت دهان و دندان به مردم عزیز ارائه شد.»
یکی از ویژگی‌های اردو‌های جهادی این است که همکاری و هم افزایی نهاد‌ها و سازمان‌ها را افزایش می‌دهد. بر همین اساس تاکنون مجموعه تیپ جهادی مستضعفین با اعزام تیم بهداشت و درمان و دندانپزشکی و هم افزایی و همکاری با ارگان‌های مختلف بیش از ۷۵ عملیات در این حوزه انجام داده است. 
مأموریت مجموعه تیپ جهادی مستضعفین اعزام نیرو‌های جهادی به مناطق محروم تمام استان‌های کشور است و تاکنون در بیش از ۵۰ نقطه محروم استان‌های مختلف عملیات پزشکی و دندانپزشکی انجام داده است. 
«چلیچه» شهری در بخش جونقان از توابع شهرستان فارسان در استان چهارمحال و بختیاری است که برای اولین بار شاهد نیرو‌های جهادی بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار