کد خبر: 1242360
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۳
دومین جلسه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم برگزار شد
براساس قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران و قانون الزام دولت به پیگیری خسارت‌های ناشی از اقدامات دولت امریکا علیه دولت و مردم ایران، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه امریکا در منطقه، قانون اقدام متقابل و قانون تشدید مقابله با اقدامات امریکا با لحاظ اینکه دولت امریکا به کرات مصونیت قضایی دولت و مردم ایران را نقض کرده‌است، محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های علیه دولت امریکا را دارد
صبا دادخواه

جوان آنلاین: شهدا با رشادت و مجاهدت در راه خدا برای حفظ عزت و آزادگی مسلمین و حراست از سرزمین خود قدم برداشتند و حق بزرگی بر گردن ملت ایران دارند، اما حق شهدای مدافع حرم حقی مضاعف است، چراکه هم از ورود داعشی‌ها و تروریست‌های تکفیری به حریم مقدس جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کردند و هم فتنه‌های برنامه‌ریزی شده علیه حریم عتبات مقدس و حرم مطهر حضرت زینب (س) را دفع کردند. جانفشانی شهدای مدافع حرم نگذاشته تا امروز کشورمان دستخوش ناامنی شود و همین از خودگذشتگی آن‌ها بود که امنیت ملی و داخلی در کشورمان را تضمین کرده‌است. در حالی که خانواده‌های شهدای مدافع حرم به مجاهدت‌های شهید خود افتخار می‌کنند، اما در کنارش، غم بزرگ مظلومیت و همچنین نبود آنها، آزارشان می‌دهد، غمی که هیچ چیزی نمی‌تواند جبران خلأ وجود شهیدشان در خانواده شود، اما شاید رسیدگی به دادخواهی خانواده معظم آن‌ها علیه دولت تروریست‌پرور بتواند علاوه بر اجرای قانون، موجب تسلای خاطر آن‌ها و بهانه‌ای برای تسکین اندوه و آلام عمیق مستمرشان شود. 

روز گذشته، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت مستقیم دولت ایالات متحده امریکا در شعبه ۵۵ دادگاه امور بین‌الملل به ریاست قاضی حسین‌زاده برگزار شد. در این دادگاه به دادخواهی خواهان پرونده مبنی بر مطالبه خسارات مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از اقدامات تروریستی دولت ایالات متحده امریکا و فرماندهان وقت و گروهی از آن‌ها مبنی بر راه‌اندازی جبهه‌های گروهک‌های تروریستی داعش، النصره و جیش الظلم رسیدگی شد. 

 محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به دعاوی علیه دولت امریکا را دارد
در ابتدای جلسه قاضی حسین زاده گفت: «این جلسه با دادخواهی ۷۲۵ نفر از اتباع ایرانی به ظرفیت ۱۸خوانده از جمله دولت ایالات امریکا تشکیل شده و این پرونده ۵۹ کلاسه دارد.»
او ادامه داد: «براساس قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران و قانون الزام دولت به پیگیری خسارت‌های ناشی از اقدامات دولت امریکا علیه دولت و مردم ایران، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه امریکا در منطقه، قانون اقدام متقابل و قانون تشدید مقابله با اقدامات امریکا با لحاظ اینکه دولت امریکا به کرات مصونیت قضایی دولت و مردم ایران را نقض کرده‌است، محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های علیه دولت امریکا را دارد.»
به گفته قاضی حسین‌زاده، این پرونده ۳۸ وکیل دارد و از ۲۷ استان است، بنابراین پرونده‌ای ملی است و مختص استان تهران نیست. 

 ارتباط امریکا با تروریست‌ها در غرب‌آسیا، روشن است 
در ادامه جلسه دادگاه، ویدئویی از اقدامات امریکا در دادگاه پخش شد و محمدی وکیل خانواده شهدا گفت: «این ویدئو ادله بی‌شماری است که نشان می‌دهد چه خسارت‌هایی به موکلینم وارد شده است.»
پس از آن، پروین نراکی، همسر شهید مدافع حرم اهل‌البیت (ع) حاج حمید تقوی فرد با حضور در جایگاه گفت: «گروه تروریستی داعش، جبهه النصره، احرار الشام از خطرناک‌ترین و بزرگ‌ترین گروه‌های تروریستی هستند که جهان تاکنون به خود دیده است. تسلط این گروه‌های تروریستی بر منابع اطلاعاتی و همچنین دسترسی به سلاح‌های امریکایی و شیوه‌های مدرن رزمی، گویای این است که، این گروه‌ها دست‌پرورده امریکا هستند.»
این همسر شهید گفت: «ارتباط امریکا با تروریست‌ها در غرب‌آسیا به خوبی روشن است، اکنون این سؤال مطرح می‌شود که با وجود آنکه امریکا شعار‌های مبارزه با تروریست سر می‌دهد، چرا دنبال نابودی و از بین بردن گروه‌های تروریستی نیست؟ در این مورد، رهبر انقلاب اخیراً اعلام کردند «امریکایی‌ها برخلاف ادعا‌های ظاهری، به هیچ وجه دنبال ریشه‌کن شدن تکفیری‌ها نیستند و تلاش دارند تا بخشی از این تروریست‌ها را برای مقاصد آینده خود حفظ کنند.» امریکایی‌ها همواره به دنبال استفاده ابزاری از تروریسم و گروه‌های تروریستی در تحقق اهداف و مطالبات سیاسی و امنیتی نامشروع خود علیه کشور‌های مستقل بوده‌اند.»

 جولان نظامی گروه‌های تروریستی با حمایت امریکا
پس از آن، حبیب‌الله پیشوا، وکیل یکی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم در جایگاه قرار گرفت و گفت: «بنده به وکالت از وراث مرحوم شهید «ستار اورنگ» در این پرونده مطالب و مواردی را درباره صلاحیت رسیدگی این دادگاه برای رسیدگی به دعاوی علیه دولت امریکا بیان می‌کنم.»
او اظهار کرد: «قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت امریکا مصوب سال ۱۳۹۶ به صراحت به سیاست‌های خصمانه امریکا در قبال ایران در منطقه می‌پردازد. آنچه محرز و مسلم است حمایت مستقیم قانون از نیرو‌های مسلح ایران به ویژه شهدای مدافع حرم است که به صورت حضور مستشاری ایران در قالب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و همچنین به استناد این قانون امریکا عملاً با حمایت همه‌جانبه و آشکار از گروه‌های تروریستی منافع حیاتی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران را نیز تحت‌الشعاع و خطر قرار داده است.»
این وکیل دادگستری ادامه داد: «اگر حمایت‌های همه جانبه و ثابت شده دولت امریکا از گروه‌های تروریستی نبود این گروه‌ها تا این حد در منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق قدرت جولان نظامی و اقدامات مخرب نداشتند.»

 می‌خواهیم جنایات امریکا را مستند و به آیندگان یادآوری کنیم
در ادامه جلسه دادگاه، فاطمه آقاجانی، همسر شهید مدافع حرم محمدرضا یعقوبی با حضور در جایگاه گفت: «به رغم برچیدن بساط حکومت داعش، اقدامات تروریستی در اقصی نقاط جهان و علی‌الخصوص ایران اسلامی، توسط بازماندگان گروه تروریستی تکفیری و داعش انجام می‌گردد، که توسط امریکایی‌ها در مکان‌هایی نامعلوم همجوار پایگاه‌های امریکا در بخش اشغالی سوریه و عراق پنهان شده‌اند تا در مواقع لازم از آن‌ها بهره برداری کنند.»
همسر شهید مدافع حرم محمدرضا یعقوبی اظهار کرد: «کدام دادگاه و مرجع بین‌المللی می‌تواند مسببان این همه جنایات، تخریب، تحقیر بشریت و توسعه افکار تکفیری را که موجب گمراهی، اختلاف، تعصب جاهلی و در نتیجه بروز اختلاف بین جوامع اسلامی شد و جنایاتی مانند آنچه در عرایضم اشاره کردم را محاکمه و عدالت الهی را درمورد آن‌ها اجرا کند؟ با وجود این دادگاه حاضر که برای محکومیت نماد جاهلیت قرن بیستم، دولت تروریست‌پرور امریکا به جبران خسارات مادی و معنوی عزیزان ما تشکیل شده است؛ با محکوم شدن خالقان تروریسم دولتی در قرن حاضر نمی‌توان این خسارت عظمای معنوی و مادی را جبران کرد، بلکه ما با این دادگاه می‌خواهیم در صفحه تاریخ، جنایات امریکا و دولت‌های غرب وحشی را مستند و به آیندگان یادآوری کنیم.»

 هواپیما‌های شناسایی امریکا بالای سرمان بودند
در ادامه جلسه دادگاه، عیوض شهابی از رزمندگان مدافعان حرم در این دادگاه با بیان اینکه امریکا گردانندگان داعش در منطقه بودند، اظهار کرد: «در عملیات‌های مختلفی در سوریه و عراق حضور داشتم، در یکی از عملیات‌ها که داعشی‌ها در محاصره بودند به عینه دیدم که هواپیما‌ها و خودرو‌های سنگین امریکایی‌ها به آن‌ها تجهیزات رسانده و فرماندهان آن‌ها را به وسیله هواپیما نجات می‌دادند. حتی در بعضی از عملیات‌ها، هواپیما‌های شناسایی امریکا بالای سر ما بودند و تمام عملیات‌ها را رصد و اطلاعات را در اختیار داعشی‌ها قرار می‌دادند.»
او با اشاره به بخشی از جنایات داعشی‌ها افزود: «بریدن سر اسیران، پاره کردن شکم زن‌های باردار، تجاوز به زنان و دختران و بستن تله‌های انفجاری به سر اسرا از جمله جنایات داعشی‌ها بوده است.»

 آرزو‌های مانده بر دل یک پدر 
پس از آن، رفیعی یکی دیگر از مطلعان پرونده گفت: «داعش با حمایت امریکای جنایتکار بعد از موفقیت نسبی خود به سمت مرز‌های ما آمد. این امر در اسناد وجود دارد. داعش به قصد تصرف ایران عزیز آمده بود تا بتواند دولت نانوشته خود را تأسیس کند. نیروی قدس مأموریت داشت تا از این تجاوز جلوگیری کند و این شر را دفع کند. ما قانونی رفتیم. اکنون این سؤال را مطرح کنید که چرا ایران رفت و چرا امریکا آمد؟»
رفیعی ادامه داد: «ما به درخواست ملت و دولت عراق و ملت و دولت سوریه رفتیم، امریکا به درخواست چه کسی به عراق و سوریه آمده بود؟»
او بیان کرد: «ترامپ ریاست وقت جمهوری امریکا گفت که دستور ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را داده است. دیگر نیازی به سند در این رابطه وجود ندارد. سر شهید همدانی را بریدند و پیکرش را به ما ندادند و ما در عملیات دیگر پیکر او را برگرداندیم. او یک جوان ۲۹ ساله بود که آرزو‌های زیادی در سر داشت. حال آرزو‌های این جوان بر دل این پدر باقی مانده است (پدر شهید در دادگاه حضور داشت.)»

 نمایان شدن ماهیت صهیونیستی- امریکایی گروه تروریستی داعش
در ادامه جلسه دادگاه، مریم رضایی همسر شهید مدافع حرم علی اکبر عربی گفت: «براساس مستندات تقدیمی در دادخواست، ماهیت گروه تروریستی تکفیری داعش در غرب آسیا، کاملاً صهیونیستی- امریکایی است که با هدف ایجاد حیاط‌خلوت برای بقای سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی و تقابل نیابتی با انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت، در جغرافیای مقاومت توسط امریکا و غرب ایجاد شده است.»
او ادامه داد: «ماهیت صهیونیستی- امریکایی گروه تروریستی داعش زمانی نمایان‌تر شد که مجروحان و زخمی‌های داعشی در بیمارستان‌ها و مراکز درمان رژیم اشغالگر تحت درمان قرار می‌گرفتند. شبکه تلویزیونی العالم در روز دهم تیرماه ۱۳۹۴ در گزارشی نشان داد، که مجروحان داعشی در بیمارستان‌های اسرائیل درمان و بستری می‌شوند. آمار مجروحان داعشی و تکفیری تحت درمان‌ها در مراکز درمانی رژیم صهیونیستی حداقل هزارو۶۷۴ نفر اعلام شده‌است. این گزارش‌ها در رسانه‌های صهیونیستی، چون جروزالم (اورشلیم) پست، تایمز اسرائیل و هاآرتص نیز منعکس شده است.»
 
 مدعیان حقوق بشر به دنبال اسلام‌هراسی بودند 
در ادامه جلسه دادگاه، صادق اشک تلخ از دیگر شاهدان حاضر در دادگاه با بیان اینکه از اولین روز‌های ظهور و بروز تکفیری‌ها تا بعد از شهادت حاج قاسم در میدان مقابله با داعشی‌ها حضور داشتیم، اظهار کرد: «امریکایی‌ها نقش مستقیمی در حمایت از داعش داشتند. در یکی از عملیات‌ها داعشی‌ها در حال شکست بودند، اما جنگنده‌های امریکایی آمدند و مانع شکست آن‌ها شدند.»
او ادامه داد: «امریکایی‌ها در تجهیز، آموزش، هدایت و پشتیبانی نقش مستقیمی از داعش داشتند تا مانع انهدام باقی مانده داعشی‌ها شوند. این مدعیان حقوق بشر با تربیت داعشی به دنبال اسلام‌هراسی بودند؛ داعشی‌ها مردم را تهدید می‌کردند که اگر با آن‌ها همکاری نکنند زنانشان را به کنیزی می‌بردند.»

 هیچ‌چیز در جهان نمی‌تواند فقدان پدر عزیز ما را جبران کند
پس از آن، فرزند شهید علی‌زاده‌اکبر در جایگاه قرار گرفت و گفت: «امریکا از سال ۲۰۱۱ سوریه را به عنوان اردوگاه آموزشی جدیدی برای گروه‌های تروریستی (داعش، القاعده و النصره) انتخاب کرده بود.»
او اظهار کرد: «شهید اکبرزاده یکی از این رزمندگان مهاجر مجاهد ضد تروریسم ایرانی بود که در یک فرآیند قانونی به صورت مستشاری به سوریه اعزام شد و در آنجا در خط مقدم مقابله با تروریست‌های امریکایی به دست اشقیای عصر حاضر به شهادت رسید. هیچ چیز در این جهان نمی‌تواند فقدان پدر عزیز ما را جبران کند. سازمان‌های بین‌المللی نیز تحت تسلط قدرت‌های استکباری هستند و نمی‌توانند عدالت را در مورد جنایات جنگی امریکا و هم‌پیمانان او جاری کنند؛ این دادخواست حقوقی و محکومیت امریکا تنها می‌تواند بخش بسیار کمی از آلام و خسارات مادی و معنوی ما را جبران کند.»

 درآمد رسمی شرکت‌های امریکایی از تجهیز گروه‌های تروریستی
در ادامه بهرامی، وکیل خانواده شهدای مدافع حرم در جایگاه قرار گرفت و گفت: «با توجه به ماهیت دعاوی مطروحه نه‌تن‌ها مسئولیت متوجه دولت‌های کنونی و سابق امریکاست، بلکه متوجه دیگر افراد حقیقی و حقوقی خواندگان نیز است؛ به عنوان مثال وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی تولید تجهیزات ادوات جنگی و دیگر نهاد‌های وابسته به دولت امریکا، اشخاص حقیقی با نوعی هم‌افزایی در جهت تجهیز گروه‌های تروریستی که مرتکب چنین اقداماتی شده‌اند این گروه نه‌تن‌ها در اقدام دولت امریکا مشارکت داشته‌اند، بلکه این مشارکت به عنوان یک منبع درآمد از سوی دولت امریکا برای ایشان به رسمیت شناخته شده است، لذا در این‌باره می‌توان به برخی از آن‌ها از جمله وزارت امور خارجه امریکا، وزارت خزانه‌داری امریکا، شرکت‌های حمل و نقل کشتیرانی، امریکا، آمریکن ایرلاین، شرکت‌های امنیتی همانند بلک واتر نیز اشاره کرد.»

 رأی پرونده چه زمانی صادر می‌شود؟
در پایان دادگاه، قاضی حسین‌زاده گفت: «خواندگان را از جمله ایالات متحده امریکا دعوت و ابلاغیه صادر کردیم و از طریق وزارت خارجه کلیه خواندگان از جلسه مطلع هستند، اما لایحه‌ای ارسال نکردند و جلسه از حیث تشریفات کاملاً منطبق با موازین قانونی تشکیل شده است.»
او ادامه داد: «دادگاه حاضر نسبت به پرونده تحقیقات مفصلی انجام داده است. نکاتی که از کلیه استعلامات و جوابیه‌های آمده بر این پایه است که اولاً حضور نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی به خواست و درخواست دولت مقصد یعنی عراق و سوریه بوده و منطبق با منشور سازمان ملل متحد بوده است و ایرادی بر حضور آن‌ها وارد نیست.»
قاضی ضمن اعلام ختم جلسه دادگاه گفت: «دادگاه تلاش می‌کند حداکثر ظرف مدت چند ماه آینده رأی پرونده را صادر کند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار