کد خبر: 1233737
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
از تولید سمعک ایرانی تا ساخت دست مصنوعی 
اصلی‌ترین حوزه فعالیتم در بخش تجهیزات پزشکی و تجهیزات توانبخشی است که توانسته‌ام با کمک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و بسیج سازندگی سپاه استان آذربایجان غربی به تجاری‌سازی محصولات خود بپردازم و همین امر به کسب درآمد و ادامه روند تحقیقات و اختراعات تیم ما کمک شایانی کرده است

جوان آنلاین: با گذری به استان‌های ایران می‌توان با جوانان بااستعدادی آشنا شد که هر کدام از آن‌ها به عنوان ثروتی عظیم برای این کشور به شمار می‌آیند؛ مهم نیست در شمال ایران باشیم یا جنوب آن؛ در منطقه‌ای مرفه یا کم‌برخوردار و محروم. آنچه اهمیت دارد دیدن این جوانان و استعدادهای‌شان است. کاری که بسیج سازندگی در دستور کار قرار داده و با حمایت‌های مادی و معنوی از جوانان و کارآفرینان و نخبگان این سرزمین، راه را برای پیشرفت آنان و تعالی ایران هموار می‌کند. 
 
نصیر زارع سلماسی اهل ارومیه و دانشجوی فوق لیسانس رشته مهندسی پزشکی است. 
او که توانسته با اختراع و ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز معلولان گام بلندی در جهت رفع نیاز‌های آنان و جلوگیری از واردات اجناس مشابه خارجی بردارد، می‌گوید: «اصلی‌ترین حوزه فعالیتم در بخش تجهیزات پزشکی و تجهیزات توانبخشی است که توانسته‌ام با کمک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و بسیج سازندگی سپاه استان آذربایجان غربی به تجاری‌سازی محصولات خود بپردازم و همین امر به کسب درآمد و ادامه روند تحقیقات و اختراعات تیم ما کمک شایانی کرده است.»
از این مخترع در مورد فعالیت‌ها و نحوه ورودش به دنیای علم و فناوری می‌پرسیم و توضیح می‌دهد: «از دوران ابتدایی در زمینه اختراعات فعالیت‌های زیادی داشتم و به همین دلیل تصمیم گرفتم تا در جشنواره‌ها و مسابقات علمی مختلف شرکت کنم. مقام سوم کشوری را در بیستمین جشنواره جوان خوارزمی در سال ۱۳۹۷ به دست آوردم و همین‌طور مقام‌های چهارم و پنجم کشوری را در نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در سال ۱۳۹۶ کسب کردم. از طرفی عنوان نخبه بسیجی در سال ۱۳۹۹ نیز به من تعلق گرفت.»
این مخترع بسیجی با اشاره به اختراعاتش می‌گوید: «تولید و ساخت نخستین سمعک ایرانی یکی از تولیدات من است که به تازگی تکمیل شده است. می‌توانم با افتخار بگویم که این سمعک را برای نخستین بار در کشور بومی‌سازی کرده‌ام و توانستم آن را با بهترین کیفیت و تکنولوژی روز دنیا طراحی و تجاری‌سازی کنم. به زودی این سمک وارد بازار می‌شود و تمامی افرادی که به آن احتیاج دارند، می‌توانند به راحتی و با قیمت بسیار پایین نسبت به سمعک‌های خارجی آن را تهیه کنند و مورد استفاده قرار دهند.»
از او در مورد دیگر اختراعاتش می‌پرسیم و می‌گوید: «یکی از اختراعات من، دست مصنوعی هوشمند است که برای اولین بار در کشور ساخته شده و به کمک آن توانستم توانایی و شادمانی و امید را به تمامی معلولان کشور که به خاطر این نقص عضو دچار مشکل بودند، برگردانم. همینطور توانستم جدی‌ترین و به روزترین پروتز‌های دست را برای کودکان نیازمند در کشور بسازم. از آنجا که محصولات تولیدی من مربوط به حوزه تجهیزات پزشکی و توانبخشی است، این محصولات تمامی افراد معلول که نیازمند به انواع پروتز‌های دست هستند را پوشش کامل می‌دهد. همینطور با محصول جدید خود که اولین سمعک ایرانی است، تمامی افراد کم‌شنوا که نیازمند به یک سمعک باکیفیت و قیمت مناسب هستند را بی‌نیاز خواهیم کرد. از طرفی باید بگویم که وابستگی کشور به سمک‌هایی با برند‌های خارجی که خود یک محصول وارداتی از چندین کشور خارجی است را هم از بین می‌بریم.»
به گفته این جوان نخبه ارومیه‌ای، هر چقدر از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم به همان اندازه توانسته‌ایم توانمند باشیم، زیرا محصولاتی تولید می‌کنیم که نیاز به مدل و مشابه خارجی ندارند. 
زارع از حمایت‌های بسیج برای رسیدن به این نقطه تشکر می‌کند و معتقد است اگر جوانان بتوانند حامیان خوبی و در مسیر حرکت‌شان یاورانی وجود داشته باشد که در زمان بروز مشکلات تنها نمانند، سریع‌تر به موفقیت می‌رسند. 
او تصریح می‌کند: «بسیج سازندگی در همان ابتدای راه ما را به عنوان یک جوان پذیرفت و چنان اعتماد به نفسی داد که احساس کردیم می‌توانیم هر کار نشدنی را به سرانجام برسانیم. به نظرم جوانان با استعداد زیادی در روستا‌ها و مناطق کم‌برخوردار هست که اگر شرایط و امکانات و موقعیت‌ها را برایشان مهیا نکنیم، هیچ وقت شناخته نمی‌شوند و شکوفا نشده، پژمرده می‌شوند.»
این مخترع با بیان اینکه در این مسیری که طی کرده‌ایم مهم‌ترین مشکل در حوزه محصولات فناور دست‌انداز‌های اداری است، می‌گوید: «برخی سازمان‌ها و نهاد‌ها به هیچ عنوان با مخترعین همراهی نمی‌کنند و گرفتن مجوز‌های مربوطه آنقدر طول می‌کشد که به فعالیت‌های مان لطمه زده و کار‌ها و پیشرفت با اخلال روبه‌رو می‌شود. البته تا به امروز از طرف دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و همچنین بسیج سازندگی سپاه استان آذربایجان غربی حمایت‌های لازم صورت گرفته و آن‌ها نگذاشته‌اند تنها باشیم، اما باید مراکز و نهاد‌های دیگر که مربوط به حوزه فعالیت ما می‌شوند پای کار بیایند و با دغدغه بیشتری به دنبال رفع مشکلات جوانانی مثل من باشند. برای رشد و شکوفایی مراکز علمی و واحد‌های تولیدی دانش‌بنیان و فناور پیشنهاد می‌کنم که از طرح‌های فناورانه و اختراعات جدید حمایت ویژه شود و مجوز‌های لازم برای تولید اینگونه محصولات در کمترین زمان ممکن صادر شود.»
این جوان نخبه بسیجی تأکید می‌کند که تولید جدی و جهادی و حمایت‌های تمامی ارگان‌ها، لازمه کار برای بی‌نیاز شدن به واردات محصولات خارجی است. 
زارع با تأکید بر اینکه بسیج و حمایت‌های آن همیشه وجود داشته و دلگرمی جوانان به همین حضور و همراهی هاست، می‌گوید: «از همان روز‌های اول و با راهنمایی‌های کارشناسانه و وام‌هایی که از طرف بسیج صورت گرفت ما به ادامه راه امیدوار شدیم و توانستیم دست به کار‌های بزرگ بزنیم. ادامه این حمایت‌ها به منزله ادامه راه ماست و امیدواریم با اختراعات و ساخت محصولات مورد نیاز کشور، ابتدا اقتصاد مقاومتی را تعریف و ایران را بی‌نیاز از کشور‌های دیگر بکنیم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار