سرویس شبکه های اجتماعی جوان آنلاین: یک دلیل مهم، این است که آنها در راه اندازی اغشاشات پیچیده اخیر، ریسک بزرگی کردند و با یک محاسبه غلط، تمام شبکه نفوذ را به دست خود نابود کردند.
محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:
آمریکا، انگلیس و برخی دولتهای اروپایی، به بیش فعالی در مقابل جمهوری اسلامی ایران دچار شده اند. تحریم (نمایشی) پشت تحریم، جنجال پشت جنجال، و فشار سیاسی پشت هیاهوی رسانه ای. چند وقتی هم هست که قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی را زمزمه میکنند. اما چرا؟
یک دلیل مهم، این است که آنها در راه اندازی اغشاشات پیچیده اخیر، ریسک بزرگی کردند و با یک محاسبه غلط، تمام شبکه نفوذ را به دست خود نابود کردند.
آنها نه تنها شبکه نفوذ باز سازی و گسترده شده ظرف۱۳ سال را نابود کردند، بلکه اکنون هراسانند که ایران کجا و چگونه، ضربات راهبردی متقابل را وارد خواهد کرد.
آنها دیده اند که در ماجرای میکونوس، و سپس دست درازی آمریکا و انگلیس به نفتکش ها، جمهوری اسلامی چگونه طرفهای غربی را تحقیر کرد. سفرای اروپایی، دست از پا درازتر باز گشتند و سفیر آلمان با تاخیر به ایران راه داده شد. در ماجرای نفتکشها نیز آمریکا و انگلیس مجبور به آزاد سازی نفتکش ایرانی شدند.
اما بیش فعالی دولتهای غربی، علت مهم تری هم دارد و آن این که ایران پس از ۳۰۰ سال انفعال، در حال نقش آفرینی فعال در عرصه سیاست جهانی و باز آفرینی نظم جدید است.
آمریکا و متحدانش، در همین دو دهه گذشته، دو بار مرتکب جنگ افروزی مستقیم و نیابتی در غرب آسیا و در کنار مرزهای ایران شدند. نام این دو جنگ را هم جنگ جهانی چهارم و سوم گذاشتند.
بنا بود طرح خاورمیانه جدید، نقشه منطقه را زیر و رو کند، و کشورهای اسلامی از جمله ایران را تجزیه نماید. اما نقشه جامع آنها گرفتار سوء محاسبه شد.
آنها حساب این را نکرده بودند که ولایت فقیه و انبوه نیروهای پاکباخته، در میانه میدان میایستند و با تدبیر و شجاعت و خطر پذیری و مجاهدت، از تهدید بزرگ دشمن، فرصتی بزرگتر برای گسترش جبهه مقاومت اسلامی میسازند.
آن روز که مجله نیوزویک، عکس سردار سلیمانی را در صفحه اول خود گذاشت و تیتر زد "او نخست با آمریکا جنگید و اکنون در حال خورد کردن داعش است"، گوشهای از احساس عجز و حقارت و کینه آمریکاییها را نشان میداد.
سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی آمریکا قرار گرفت و سردار سلیمانی ترور شد، اما مقامات ارشد پنتاگون بارها اعلام کردند که از آن پس، حملات و ضربات به نیروهای آمریکایی در منطقه بیشتر و شدیدتر شده است. پایگاههای آمریکا و تاسیسات رژیمهای وابسته به آنها بارها به شکل بی سابقه ظرف چند دهه اخیر، به تیر غیب گرفتار شد.
بیش فعالی سر در گم غرب، از این جهت است که میبینند ایران برای اولین بار در دویست سال گشته، نه تنها منفعل نیست، بلکه دوران سازی میکند. مجموعه تدابیر پیچیده ایران توانست سرنوشت زنجیره جنگها در منطقه را خلاف نقشه شوم غرب رقم بزند. در عین حال، اینک غربیها طعم تلخ احساس نا امنی و جنگ را میچشند.
اروپائیان، قرنها عادت کرده بودند در دیگر مناطق دنیا آتش افروزی کنند و همچون سلاطین، به تماشای تفریحی جنگ گلادیاتورها بنشینند. اما حالا آتش به منطقه امن خود آنها سرایت کرده است.
آنها در دهه گذشته، تا میتوانستند کودتای مخملین در کشورهای همجوار روسیه راه انداختند، و پایگاه نظامی و جاسوسی ساختند. روسیه هر چند دیر متوجه شد و چند سال به هوای توافق مینسک مماشات کرد و زمان را از دست داد، اما سرانجام به خود آمد و فن بدل را به اقدامات خزنده ناتو زد.
دولتهای اروپایی، بانیان اصلی دو جنگ جهانی اول و دوم هستند که موجب جان باختن دهها میلیون انسان بیگناه در غرب و شرق عالم (از جمله کشور ما) شد.
هر چند حکومت ایران در هر دو جنگ، اعلام بیطرفی کرده بود، اما کشور ما به اشغال متفقین درآمد. انگلیسیها به همراه روس ها، در جنگ جهانی اول که احمد شاه قاجار حکومت میکرد، ایران را اشغال کردند.
وقوع انقلاب بلشویکی در روسیه، موجب عقب نشینی روسیه شد. اما انگلیس، نیروهایش را هنگامی از ایران خارج کرد که با انجام کودتا، رضا خان را بر تخت سلطنت نشاند و رژیم پهلوی را برای۵۴ سال به ملت ایران تحمیل کرد.
در جنگ جهانی دوم نیز، متفقین (آمریکا، انگلیس و شوروی) خاک ایران را اشغال کردند؛ سپس آمریکا و انگلیس، محمد رضا پهلوی را جای رضا خان نشاندند تا شومترین دوره اختناق و استبداد و غارت منابع ایران را به مدت ۳۷ سال رقم بخورد.
خشم و عقده ناگشوده دولتهای غربی از ایرانِ قدرتمند، به یک یا دو مسئله کوچک محدود نمیشود. آنها با یک قدرت نوظهور مواجهند که درست در بحبوحه انفعال روسیه و چین و هند و دیگران، توانست در برابر طرح خاورمیانه جدید قد علم کند و با مدیریت میدان، مقدمات تشکیل نظام جهانیم تکثر را فراهم سازد. اکنون عزادار خروج جهان از وضعیت تک قطبی مسلط، داستان مرگ و زندگی برای "غربِ فرتوت" است.