کد خبر: 952269
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۹
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت گفت: نظام بانکی کشور تناسبی با رونق تولید ندارد و تنها به حفظ وضعیت موجود کمک می‌کند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: معاون طرح و برنامه وزیر صنعت گفت: نظام بانکی کشور تناسبی با رونق تولید ندارد و تنها به حفظ وضعیت موجود کمک می‌کند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما زرندی اظهار داشت: با توجه به تلاطمات به وجود آمده در بخش صنعت و بازار سرمایه در سال ۹۷، حفظ وضعیت موجود مهم‌ترین سیاست وزارت صنعت بود. وی افزود: نیمه دوم سال گذشته یعنی از آبان‌ماه بسیاری از جریانات از بیرون امید داشتند ضربه مهلکی بر صنعت کشور وارد شود که با رویکرد مناسب و برنامه‌ریزی‌های درست موفق به رفع تلاطمات به‌وجود آمده در بازار شدیم.

وی تصریح کرد: دوران بسیار سختی برای صنعت کشور بود، اما موفق بودیم و تلاطمات گذشت. از بیرون از کشور امید داشتند ضربه کاری به صنعت کشور بزنند که با رویکرد مناسب وزارت صنعت بسیاری از آن‌ها رفع شد. زرندی گفت: در چند سال گذشته وضعیت ارزش افزوده در کشور مثبت بود، اما در شش ماهه دوم سال ۹۷ شاهد کاهش ۲ درصدی ارزش افزوده نسبت به سال ۹۶ بودیم. در مدت ۱۱ ماهه سال ۹۷ تعداد ۶۱۰۰ واحد صنعتی در کشور موفق به اخذ پروانه بهره‌برداری شدند که ۳۲۰۰ واحد جدید بود و در این زمینه حدود ۶ درصد افزایش داشتیم. به گفته وی، همچنین ۴۰ میلیارد دلار صادرات صورت گرفت که حدود یک درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم. مصرف برق در ۱۰ ماهه سال گذشته حدود ۷ درصد بالاتر رفته است که نشان از فعالیت بیشتر واحد‌های صنعتی دارد. زرندی افزود: البته با تلاطمات به‌وجود آمده برخی صنایع به خصوص صنایع کوچک هم افت جدی داشتند. وی گفت: بر اساس گزارش اتاق بازرگانی بیشترین دغدغه مردم در سال ۹۷ به ترتیب ۷۶ درصد در حوزه قیمت‌گذاری، ۶۳ درصد در حوزه تأمین اجتماعی، ۵۵ درصد در حوزه مدیریت مالیات، ۴۷ درصد در حوزه ارز، ۴۳ درصد در حوزه گمرکات و ۳۸ درصد هم در حوزه تأمین مالی بوده است.

معاون وزیر صنعت گفت: بر‌اساس اولویت‌بندی‌های مشخص شده، کمبود نقدینگی و فشار مالیاتی بیشترین اثر را بر میزان تولید دارند. سعید باستانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز هدف از نامگذاری سال ۹۷ به‌عنوان سال رونق تولید را گذر از وضعیت موجود و در صورت امکان جهش از وضعیت موجود دانست و افزود: اولین مسئله در بحث رونق تولید این است که مشخص شود تولید صرفاً در بخش صنعت و معدن نیست، بلکه در بخش کشاورزی و حوزه خدمات هم تولید داریم، اما هم‌اکنون تکیه بر تولید بیشتر در بخش صنعت است. وی افزود: اولین موضوع مهم در بخش رونق تولید، تبیین جایگاه تولیدکننده به عنوان فردی مجاهد و عابد فی‌سبیل‌الله است.

باستانی گفت: بر این اساس الزاماتی باید در همین قالب موجود رعایت شود. اصلاح ساختار نظام بانکی در اولویت نخست است، این ساختار بانکی و این نوع تأمین منابع مالی حتی با تزریق پول ما را به رونق نخواهد رساند، بلکه فقط باعث حفظ وضعیت موجود می‌شود. وی گفت: نکته بعدی وضعیت مالیات‌هاست. اصلاح دریافت مالیات‌ها و نحوه نگاه به مالیات در رونق تولید بسیار مؤثر است. تاکنون دریافت مالیات به این صورت بوده که دولت برای بخش‌های تولیدی مالیات مشخص می‌کند و بخش‌های تولیدی هم مکلف به پرداخت آن هستند که این مسئله باعت افت تولید می‌شود، اما در بخش مالیات شرط باید بر اعتماد به تولیدکننده باشد؛ یعنی اگر تولیدکننده میزان تولید را اعلام کرد دولت براساس اعتماد به همان میزان اعلام شده، مالیات تعیین کند و ضروری است که نگاه دولت به مالیات تغییر کند. به گفته وی، در بخش بعدی هم وضعیت ۹۳۳ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در بدنه تولید باید تعیین تکلیف شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار