کد خبر: 729851
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
سيدمهدي حاجي‌آبادي

طي دوسال پياپي، مقام معظم رهبري مكرراً هشدار مي‌دادند كه مبادا رشد علمي كشور كند شود اما متأسفانه بي‌توجهي‌هاي متعدد مسئولان موجب شد كه رهبر انقلاب در ديدار اخير اساتيد دانشگاه‌ها، خبر از كند شدن رشد علمي ايران در منطقه بدهند، موضوعي كه موجب نگراني است و بايد به دنبال علت­‌هاي آن و رفع آنها بود. يكي از عللي كه در بيانات ايشان مشهود بود، هشدارهاي ايشان نسبت به سياسي كاري و تبديل نمودن دانشگاه‌ها به باشگاه سياسي توسط افرادي است كه دلبستگي به انقلاب ندارند! اما اين روند از كجا و توسط چه كساني آغاز شد؟ چه كساني نقش پياده‌نظام اجراي آن را برعهده داشتند؟

در ديدار ماه مبارك دانشجويان با ايشان، رهبر معظم انقلاب در پاسخ به اظهارات برخي از دانشجويان فرمودند: به‌هيچ‌وجه نگذاريد افرادي كه كليدهاي كار دستشان است، بر تشكل‌هاي انقلابي و تشكل‌هاي اسلامي سختگيري كنند. مطلقاً اجازه‌ اين كار داده نشود و فضا را تنگ نكنند. از عناصري كه نامطمئن بودن خودشان را در حوادث 88 اثبات كردند، مطلقاً استفاده نكنيد؛ مطلقاً استفاده نكنيد. هر دو وزير محترم مورد اعتماد ما هستند ولي مراقب زيردستان خود باشند. اما در دوسالي كه از عمر دولت يازدهم مي‌گذرد جامعه دانشگاهي شاهد رشد قارچ‌گونه تشكل‌هايي بوده است كه از حمايت تام و تمام وزارت علوم و مسئولان دانشگاه‌ها برخوردار بودند، به‌طوري­كه مسئولان برخي از دانشگاه‌ها با فشار به تشكل‌هاي دانشجويي قانوني تلاش مي‌كنند نام آنها را تغيير دهند و به جاي آنها تشكل‌هاي دولت‌ساخته را تأسيس نمايند. در اين دو سال دانشگاه‌هاي اميركبير، تربيت مدرس، شهيد بهشتي، علم و صنعت، صنعتي شريف، علوم پزشكي شيراز، اصفهان، شاهرود، صنعتي اروميه، تبريز و ديگر دانشگاه‌هاي كشور تأسيس تشكل‌هاي دولت ساخته را به خود ديده است. در دولت يازدهم، در دانشگاه تربيت مدرس مسئولان اين دانشگاه در اقدامي غيرقانوني و با جعل عنوان «انجمن اسلامي» به تأسيس تشكل دانشجويي جديدي با عنوان «انجمن اسلامي دانشجويان پيشرو» دست زدند. در مراسم افتتاحيه اين انجمن مصطفي معين، وزير علوم دولت اصلاحات، جواد اطاعت، نماينده مجلس ششم و جعفر توفيقي حضور داشتند. در اين مراسم نيز مانند ديگر برنامه‌هاي تشكل‌هاي دولتي تازه ‌تأسيس پخش كليپي از سران فتنه و عبور از خطوط قرمز نظام قسمتي از برنامه مورد نظر بود.

در دانشگاه علم و صنعت رئيس دانشگاه نيز قول اعطاي مجوز براي تشكل «آرمان» را به آنها مي‌دهد و در جلسه هيئت نظارت بر تشكل‌ها نيز اين مجوز رسماً اعطا مي‌گردد. اقدام غيرقانوني ديگر اين تشكل و همراهي مسئولان دانشگاه با آنان اين است كه قبل از موافقت اصولي با اين تشكل، اقدام به جمع‌آوري امضا براي عضو‌گيري مي‌كنند. پس از اين اتفاقات بود كه طيف تندرو حامي فتنه در دانشگاه، تصميم به پخش گسترده عكس‌هاي سران فتنه مي‌كند و جالب آنكه پس از نصب گسترده عكس سران فتنه، به جاي برخورد مسئولان با افراد خاطي، با دانشجوياني كه قصد كندن عكس‌ها را داشتند برخورد مي‌شود!

همچنين اوضاع دانشگاه‌هاي استان‌هاي ديگر نيز بهتر از استان تهران نيست. براي مثال:

در دانشگاه دولتي بيرجند عده‌اي ابتدا به دنبال اعمال فشار از طريق وزارت علوم و به دست گرفتن انجمن اسلامي دانشگاه بودند كه با مقاومت و هوشياري طيف انقلابي دانشگاه، ناكام ماندند. سپس تشكل انجمن فرهنگ و سياست را تأسيس نمودند. در تبليغات و روند عضوگيري از عكس سران فتنه استفاده نموده و در اقدامي تبليغاتي براي جذب افراد اقدام به برگزاري برنامه با حضور محمدرضا عارف نمودند كه منجر به سردادن شعارهايي در حمايت از سران فتنه و ايجاد زد و خورد ميان دانشجويان شد. ديگر دانشگاه‌هاي كشور نيز كم و بيش با اين وضعيت روبه‌رو هستند از جمله دانشگاه تبريز، اروميه، دانشگاه شاهرود، دانشگاه صنعتي اروميه، دانشگاه شيراز و...

آنچه گذشت شرح كوتاهي از وضعيت فعلي دانشگاه‌ها بود اما به راستي چه كساني در اريكه قدرت چنين اقداماتي را جهت‌دهي و راهبري مي‌كنند؟ بايد مسير را در سخنان رهبرانقلاب جست‌وجو كرد كه ايشان فرمودند:‌«هر دو وزير محترم مورد اعتماد من هستند منتها مراقب زيردست‌هاي­شان باشند؛ كاملاً مراقب كساني كه كليد كارهاي اين‌جوري دست آنهاست، باشند؛ بدانند چه كار دارد انجام مي‌گيرد.» بنا به فرموده رهبري بايد سرنخ را در زيردستان وزير و بدنه وزارت جست‌وجو كرد. بررسي‌هاي انجام گرفته حاكي از آن است كه چند جريان در بدنه وزارتخانه‌ها به دنبال چنين اقداماتي هستند:

اول: جريان همفكران علي افشاري، عضو سابق انجمن اسلامي طيف علامه و ضدانقلاب خارج‌نشين فعلي است

كه متشكل از چند گروه افراد است: يك دسته افرادي هستند كه از خارج وارد ايران شده و شروع به فعاليت كرده‌اند. دسته‌اي ديگر زندانيان سياسي آزاد شده‌اند كه به جرم‌هايي چون اقدام عليه امنيت ملي زنداني بوده‌اند و برخي فعالان سابق عضو تحكيم وحدت طيف علامه هستند كه در سال‌هاي گذشته بي‌تحرك بوده‌اند.

جريان دومي كه با كمك برخي سياسيون و همفكران دولت در حال شكل‌گيري است، انجمن‌هاي اسلامي پيرو خط امام(ره) است. اين جريان نيز پايگاه و منظومه فكري مشخصي ندارد اما نقطه مشترك­شان متعارض نمايي با جو حاكم بر تشكل‌هاي دانشجويي فعلي است، آنها به واسطه آنكه بتوانند در دانشگاه فعاليت كنند، پسوند «خط امام(ره)» بر خود گذاشته‌اند.

تلاش ديگر در جريان اعزام كميته ارزياب به دانشگاه‌هاي كشور و جذب افراد براي تأسيس تشكل‌هاي خودساخته توسط دولت بوده است. سابقه تأسيس تشكل‌هاي دولت‌ساخته به دولت آقاي هاشمي‌رفسنجاني و «انجمن‌هاي اسلامي دانشجويي» برمي‌گردد كه سردسته آن را حشمت‌الله طبرزدي برعهده داشت. به گفته دانشجويان و تشكل‌هاي مختلف كشور، دولت جديد در حاشيه اعزام كميته ارزياب به دنبال افراد مستعد جهت تأسيس تشكل‌هاي خودساخته و ناهمسو با گفتمان انقلاب اسلامي بوده و جلسات خصوصي نيز در دانشگاه‌ها برگزار شده است.

نتيجه آنكه در دوسال اخير وقتي به مسير طي شده وزارت علوم براي تأسيس تشكل‌هاي دانشجويي دولتي نگاهي مي‌اندازيم انتهايي جز سياست‌زدگي فضاي دانشگاه‌ها و عبور از خطوط قرمز نظام نمي‌بينيم؛ وضعيتي كه نتيجه‌اي جز فتنه 18 تير نداشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار