کد خبر: 1289825
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
جزئیاتی از محتوای پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح
در پاسخ نامه تأکید شده است که ایران هیچ‌گاه از مذاکره پرهیز نداشته و این فقط بدعهدی‌ها بوده که باعث بروز مشکل در این مسیر شده که باید جبران و اعتماد‌ها بازسازی شود. نوع رفتار امریکایی‌هاست که ادامه مسیر مذاکره را مشخص می‌کند. در این پاسخ موضوع مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، اما عنوان شده مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است
رحیم زیادعلی
جوان آنلاین: از ارسال نامه رئیس‌جمهور امریکا به رهبر معظم انقلاب در ۲۲ اسفند سال گذشته تا پاسخ نامه ایران به وی در تاریخ ۷ فروردین که به گفته وزیر امورخارجه کشورمان دولت عمان به طرف امریکایی ارجاع کرد، گمانه‌زنی‌های گسترده‌ای در محافل داخل و خارج درباره محتوای هر دو نامه شکل گرفته است که فارغ از صحت و سقم آن گمانه‌ها، طرف امریکایی کوشیده است با پروپاگاندای رسانه‌ای و چاشنی تهدید، جمهوری اسلامی ایران را وادار به مذاکره‌ای که خود می‌خواهد، بکند. جمهوری اسلامی ایران هم بدون توجه به جنجال‌ها و بلوف‌های رسانه‌ای ترامپ، در فضایی آرام و بدون هرگونه شتابزدگی در تصمیم، ابعاد مختلف آن نامه را مورد بررسی قرار داده و پاسخی «درخور» داده که به تعبیر رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران «حکیمانه» و قاطع است. 
یک‌شنبه هفته گذشته دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در جلسه هیئت دولت، با بیان اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه رئیس‌جمهور امریکا، از طریق کشور عمان به دست آنها رسیده است، گفته بود «در پاسخ نامه تأکید شده است که ایران هیچ‌گاه از مذاکره پرهیز نداشته و این فقط بدعهدی‌ها بوده که باعث بروز مشکل در این مسیر شده که باید جبران و اعتماد‌ها بازسازی شود. نوع رفتار امریکایی‌هاست که ادامه مسیر مذاکره را مشخص می‌کند. در این پاسخ موضوع مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، اما عنوان شده مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است.» 
سید عباس عراقچی، وزیر امورخارجه نیز ۷ فروردین در گفت‌و‌گو با ایرنا با تأیید ارسال پاسخ ایران به رئیس‌جمهور امریکا از طریق کشور عمان، درباره محتوای نامه ایران گفت: «این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است. سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد، اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.» عراقچی شامگاه شنبه ۱۶ فروردین هم در دیدار نوروزی با سفرا و رئیسان نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم تهران با اشاره به رویکرد مسئولانه و مدبرانه جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات بین‌المللی، گفت: «پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور امریکا متناسب با محتوا و لحن نامه وی داده شده و در عین حال فرصت استفاده از دیپلماسی نیز حفظ شده است.» وزیر خارجه تأکید کرد «مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور بر خلاف منشور ملل متحد می‌کند و مواضع متناقضی توسط مقام‌های مختلف آن بیان می‌شود، بی‌معنا خواهد بود. اما ما همچنان به دیپلماسی پایبند هستیم و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم». 
روزگذشته، اما سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، ضمن تکرار سخنان رئیس‌جمهور و وزیر امورخارجه، به ذکر جزئیات بیشتری از محتوای نامه ایران به رئیس‌جمهور امریکا پرداخت. او با بیان اینکه راهبرد ما دفاع از منافع ملی و حرکت به سمت افق‌های ترسیم شده است، گفت: «جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست، اما قلدری و زورگویی را نمی‌پذیرد و در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد.» 
 
 نقاط ضعف و قوت دشمن را محک زدیم
سرلشکر باقری که در جمع فرماندهان، مدیران و کارکنان ستاد کل نیرو‌های مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا سخن می‌گفت، با اشاره به اجرای عملیات‌های وعده صادق ۱ و ۲، گفت: ما در تقابل نظامی با رژیم صهیونیستی و اجرای عملیات‌های وعده صادق، واقعیت توانمندی‌ها و نقاط قوت و ضعف دشمن و خودمان را به خوبی محک زدیم و توانستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن با دقت برخی اشکالات را برطرف کنیم و اینک قاطعانه و با اطلاع دقیق می‌گویم که وضعیت پدافند هوایی، سطح تولید و توانمندی موشکی، توانمندی پهپادی و کروز ما با عملیات وعده صادق ۲ و عملیات پنج آبان دشمن قابل مقایسه نیست. وی با محکوم کردن سکوت مرگبار و رفتار دوگانه نهاد‌های بین‌المللی به اصطلاح حقوق بشری در قبال جنایات و توحش رژیم صهیونیستی در کشتار بیرحمانه انسان‌های بیگناه، کودکان و زنان و سالمندان غزه اظهار داشت: خباثت و نسل‌کشی انسان‌های بیگناه و ویران کردن خانه و کاشانه مردم در غزه و لبنان توسط رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان‌الاقصی، با حمایت قاطع رژیم امریکا، کشور‌های اروپایی و در سایه رفتار دوگانه و سکوت ننگین نهاد‌های بین‌المللی به اصطلاح حقوق بشری صورت گرفت. 
 
 رئیس‌جمهور امریکا قلدرمآب و خودشیفته
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح رئیس دولت جدید امریکا را فردی خودشیفته و قلدرمآب نامید و عنوان کرد: «امروز جهانیان شاهد هستند که او علاوه بر دشمنان، با دوستان و متحدانش هم درگیر شده است. اخیراً هم نامه‌ای برای رهبر معظم انقلاب نوشت و پاسخ درخور خودش را هم با لحاظ تدابیر و اوامر ایشان دریافت کرد. تدابیر ایشان بر این مبنا بود که ما آغازگر جنگ نیستیم؛ هرگونه تهدید را با تمام قوا پاسخ خواهیم داد؛ به دنبال آرامش در منطقه هستیم؛ در مسئله هسته‌ای به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و نیاز‌های ملت خودمان را در هسته‌ای دنبال می‌کنیم؛ مذاکره مستقیم نخواهیم کرد، اما مذاکره غیرمستقیم ایرادی ندارد؛ شما بدقول‌ترین و بدعهدترین طرف در مذاکرات گذشته بودید و لذا هیچ اعتمادی به شما وجود ندارد.»
باقری اضافه کرد: «این پاسخ معقول و بسیار حکیمانه به این جهت است که هم مردم کشور ما و هم مردم جهان بدانند که راهبرد جمهوری اسلامی ایران، دفاع از منافع خودش و پیشرفت و حرکت به سمت افق‌های ترسیم شده است. جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست، اما قلدری و زورگویی را نمی‌پذیرد و در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد.»
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح افزود: ما اراده رهبری و اراده نیرو‌های مسلح را در وعده‌های صادق به دشمن نشان دادیم و این اراده را همچنان حفظ کردیم و ارتقا دادیم و به گونه‌ای طرح‌ریزی کرده‌ایم که در صورت لزوم، از هنگام صدور فرمان معظم‌له، در کم‌ترین زمان ممکن سیل توانمندی‌های ما بر سر دشمن فرود خواهد آمد. پاسخ ما به هرگونه تعرض به حریم و منافع جمهوری اسلامی ایران کوبنده و جبران‌ناپذیر خواهد بود. 
 
 وحدت در عین کثرت
برآیند همه اظهار نظر‌های مسئولان کشوری و لشکری درباره پاسخ ایران به نامه ترامپ نشان می‌دهد که در نحوه مواجهه با این نامه، نه تنها کم‌ترین اختلاف نظری در سطوح مختلف حاکمیتی وجود ندارد که هم افزایی و هماهنگی قابل لمسی در این زمینه وجود دارد. موضوعی که متأسفانه در ادوار مختلف با رفتار‌ها و مواضع متناقضی از سوی مسئولان اجرایی همراه بود و همین اختلاف در جهت‌گیری‌ها که بعضاً به عرصه عمومی و رسانه‌ای کشور هم راه پیدا می‌کرد، مورد سوء استفاده دشمنان در خارج و فرصت طلبان در داخل شده بود. 
 
 
نمای نزدیک
 گروسی: برای کاهش تنش‌ها به تهران می‌روم
 رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت‌وگویی که با یک شبکه تلویزیونی آرژانتینی داشت، توضیح داد که هدف اصلی سفر او به تهران در هفته‌های آینده کاهش احتمال بروز رویارویی میان ایران و امریکا است. او هشدار داد که این رویارویی می‌تواند عواقب فاجعه‌بار و خطرناکی داشته باشد که باید از آن جلوگیری شود. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر این نکته تأکید کرد که سفر او به تهران به‌منظور کاهش تنش‌ها و جلوگیری از تشدید بحران انجام خواهد شد. 
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو روز پیش هم ضمن تکرار ادعا‌های سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان تصریح کرد که ایران به‌رغم برخورداری از ذخایر اورانیوم غنی‌شده، سلاح هسته‌ای ندارد. وی با نیم‌نگاهی به مکاتبات اخیر واشنگتن و تهران، خواستار تسریع در روند حل‌وفصل مسائل پادمانی شد. گروسی که در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه «لا ناسیون‌ماس» آرژانتین شرکت کرده بود، در پاسخ به سؤالی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: «ایران امروز، سلاح هسته‌ای ندارد. اما بسیاری از قطعات پازل را در اختیار دارد.» وی گفت که بلافاصله پس از ورود به بوئنوس آیرس با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران گفت‌وگوی تلفنی داشته است. وی گفت: «ما توافق کردیم که من در هفته‌های آینده به تهران سفر کنم، با هدف آنکه ایران هرچه سریع‌تر برخی مسائل را که هنوز شفاف‌سازی نشده‌اند، روشن سازد.» مدیرکل آژانس هدف از این سفر را کاهش تنش‌ها دانست و گفت: «باید تمام تلاش خود را بکنیم تا از یک رویارویی که بی‌تردید فاجعه‌بار خواهد بود، جلوگیری شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار