کد خبر: 1289574
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۵
فکری به حال اعزام‌های برون‌مرزی و تأمین هزینه‌ها کنید
یک روز قبل از آغاز سال نو بود که قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور از سوی رئیس مجلس به رئیس‌جمهور ابلاغ شد. در این بین سهم وزارت ورزش از بودجه کل کشور معادل ۲۲ هزار و ۴۲۷ میلیارد تومان است که ۹ هزار و ۴۳۸ میلیارد آن برای هزینه‌های جاری و ۱۲ هزار و ۹۸۹ میلیارد آن برای هزینه‌های عمرانی درنظر گرفته شده است.
شیوا نوروزی
جوان آنلاین: سال سختی پیش‌روی ورزش ایران است؛ آمادگی تیم‌های ملی و ورزشکاران مدال‌آور برای درخشش در بازی‌های آسیایی ناگویا و همچنین شروع پروسه کسب سهمیه المپیک لس‌آنجلس در برخی رشته‌ها از یک‌سو و تورم و نوسانات شدید ارزی از سوی دیگر نهاد‌های ورزش، فدراسیون‌ها و تیم‌های‌ملی را تحت فشار قرار داده و ورزشکاران را نسبت به آینده و لغو اعزام‌های خارجی نگران کرده است. 
یک روز قبل از آغاز سال نو بود که قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور از سوی رئیس مجلس به رئیس‌جمهور ابلاغ شد. در این بین سهم وزارت ورزش از بودجه کل کشور معادل ۲۲ هزار و ۴۲۷ میلیارد تومان است که ۹ هزار و ۴۳۸ میلیارد آن برای هزینه‌های جاری و ۱۲ هزار و ۹۸۹ میلیارد آن برای هزینه‌های عمرانی درنظر گرفته شده است. بودجه ۸۴۰ میلیاردی به کمیته‌ملی المپیک و بودجه ۳۵۶ میلیاردی به کمیته‌ملی پارالمپیک تخصیص یافته است. همچنین برای حضور هرچه موفق‌تر در بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا هم بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی درنظر گرفته شده است. 
در وهله نخست ارقام بودجه اعلامی بسیار نجومی به نظر می‌رسند، درحالی‌که هزینه‌های ورزش قهرمانی بسیار زیاد است و افزایش نرخ دلار همه چیز را دستخوش تغییر و تحول کرده است. بی‌پولی و مشکلات اقتصادی چالش همیشگی ورزش ما بوده و هست و تا یادمان می‌آید فدراسیون‌ها، مدیران و حتی ورزشکاران از بی‌پولی گلایه می‌کنند. منتها نرخ دلار طی یک سال گذشته به شکلی بی‌سابقه بالا رفته و با توجه به تجارب گذشته بدون شک این مسئله تأثیر مستقیمی روی ورزش ایران خواهد گذاشت. 
تا قبل از این هم اعزام‌های خارجی و حضور در تورنمنت‌ها و اردو‌های برون‌مرزی به مسائل مختلفی از جمله تأمین بودجه و اعتبارات وابسته بود. طی سال‌های اخیر اعزام‌های زیادی در رشته‌های مختلف به خاطر نداشتن بودجه کافی لغو شده، آن هم درحالی‌که همه برنامه‌ریزی‌ها برای حضور ورزشکاران در مسابقات یا اردو‌های مدنظر انجام شده بود، اما زور بی‌پولی و افزایش هزینه‌های بلیت و اسکان بر اعزام‌های برنامه‌ریزی شده چربیده است. سال گذشته صحبت‌ها و گلایه‌های زیادی از مدیران فدراسیون‌ها و ورزشکاران بابت نداشتن بودجه کافی برای حضور در اردو‌ها و مسابقات خارجی در رسانه‌ها منتشر شد و در اغلب موارد نیز حتی این گلایه‌ها نیز فایده‌ای نداشت. با اینکه بودجه مصوب مجلس نسبت به سال پیش افزایش داشته، ولی همه از شدت افزایش نرخ ارز و تأثیر آن بر افزایش قیمت‌ها خبر داریم. بدون شک هزینه خرید بلیت‌های خارجی و اسکان ورزشکاران در بیرون از مرز‌ها به شکلی سرسام‌آور افزایش داشته و علاوه بر این باید حواس‌مان به چالش‌های اخذ ویزا نیز باشد.
البته این موضوع زمانی مطرح می‌شود که فدراسیون‌ها باتوجه به بودجه و درآمد خود امکان اعزام تیم‌ها و ورزشکاران‌شان را داشته باشند و آن را در دستور کار قرار دهند، وگرنه شرایط به‌گونه‌ای است که بسیاری از فدراسیون‌ها و حتی کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک مجبور به صرفه‌جویی شده و تنها تن به اعزام‌های بسیار مهم می‌دهند. در این صورت نیز مدیران تصمیم‌گیرنده ترجیح می‌دهند خود را ملزم به رعایت قانون «اعزام کیفی» کنند به این بهانه که خرج و هزینه بسیار بالاست و باید بهترین نفرات را برای کسب بهترین نتایج اعزام کنیم. درحالی‌که این سیاست در بسیاری از مواقع فرصت درخشش را از ورزشکاران جوان و مستعد می‌گیرد و به نوعی به تفکر نتیجه‌گرایی در ورزش دامن می‌زند. در مواردی هم رؤسای فدراسیون‌ها باتوجه به روابط و فعالیت‌های خود در خارج از حوزه ورزش، هزینه‌های اعزام تیم‌هایشان را تأمین می‌کنند. 
وزیر ورزش و جوانان کسب ۲۸ مدال طلا در بازی‌های آسیایی ناگویا را هدف ورزش کشور خوانده است. دنیامالی به‌عنوان نفر اول مدیریت این حوزه صراحتاً کسب مدال طلا را اولویت دانسته و تأکید کرده کسب پنج طلا از کسب ۵۰‌نقره بهتر است. دنیامالی با اینکه علاقه زیادی به کسب مدال طلا از سوی ورزشکاران وطنی دارد، اما در مقابل لغو اعزام‌های خارجی اقدام تأثیرگذاری انجام نداده و تنها در صحبت‌هایش دم از حمایت از رشته‌های مختلف‌زده است. با این وضع اقتصادی و نرخ ارز، اگر قرار باشد فقط شانس‌های طلا اعزام شوند، تکلیف بقیه چهره‌ها و ملی‌پوشان ایرانی چه خواهد شد؟ 
برای درک بهتر تأثیر کمبود بودجه، افزایش هزینه‌ها و لغو اعزام ورزشکاران و تیم‌ها به مسابقات خارجی، بهتر است حرف‌های ثریا آقایی، ملی‌پوش مطرح بدمینتون ایران را بخوانید که در گفت‌و‌گو با مهر مطرح کرده است: «برای رشته بدمینتون همانطور که می‌دانید حضور در مسابقات بسیار مهم است و بچه‌های ما تجربه حضور در مسابقه و بازی کردن با بازیکنان خارجی را ندارند. به‌خاطر بودجه محدودی که داریم بچه‌های رشته بدمینتون اعزام‌های خیلی کمی در طول سال دارند و همین موضوع هم تبدیل به نقطه ضعف ما شده است. این وضعیت اگر در سال جدید کمی تغییر کند قطعاً شاهد اتفاق‌های بهتری خواهیم بود. قیمت دلار ارتباط مستقیمی با زندگی مردم دارد. ما ورزشکاران هم برای اعزام و حتی تهیه لوازم ورزش قطعاً دچار چالش خواهیم شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار