جوان آنلاین: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ با انجام رژه دریایی یگانهای شناور سطحی شرکت کننده در رزمایش از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «جماران» پایان یافت.
به گزارش قرارگاه رسانهای رزمایش، امیر دریادار دوم مصطفی تاجالدینی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش، گفت: رزمایش مرکب امنیت دریایی ۲۰۲۵ ایران، چین و روسیه با برگزاری رژه یگانهای شرکت کننده از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «جماران» در منطقه شمال اقیانوس هند پایان یافت.
در این مراسم تمامی شناورهای شرکت کننده در رزمایش از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران رژه رفتند. در این رژه یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکنهای «جماران»، الوند، بایندر و ناوهای نیزه، گناوه، نایبند، بهرگان و شناورهایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو محافظ «شهید صیاد شیرازی»، ناو «شهید روحی» و ناو «شهید محمودی» و شناورهای تندرو و همچنین ناوشکن رزخی، ناوشکن تسدی ژاپوف و ناو لجستیکی پچینگا نیروی دریایی چین با ناو شکن بائو تو و ناو لجستیکی گا ئو یو هو حضور داشتند.
ایران را نمیتوان منزوی کرد
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دشمنان باید رویکرد خود را نسبت به منطقه تغییر دهند، تأکید کرد که کشورهای منطقه قادر به تضمین امنیت خود هستند. امیر دریادار شهرام ایرانی در گفتوگو با شبکه الجزیره افزود که هدف از رزمایش نیروی دریایی، تحقق امنیت و ثبات در منطقه است. وی گفت: هرگونه ناامنی و بیثباتی در منطقه بر اقتصاد جهان تاثیر میگذارد. دست ما به سوی کشورهای منطقه دراز است و آماده انتقال تجربههای خود به آنها هستیم. امیر دریادار ایرانی ادامه داد: منطقه دیگر مثل قبل نیست و کشورهای آن قادر به تضمین امنیت خود هستند. دشمنان باید رویکرد خود نسبت به منطقه را تغییر دهند و به ملتهای آن احترام بگذارند. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: پیام ما به دشمن این است که ما منزوی نخواهیم شد و انزوا را نمیپذیریم. رفتارهای ما به ویژه در شرایط کنونی منطقه، منطبق با قوانین بینالمللی است.
بیاییه نیروی دریایی سپاه
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه هم در بیانیهای به همین منظور اعلام کرد:در این رزمایش که با حضور شناورهای نیروی دریایی سپاه به صورت یگان شناوری و ناظر همراه بود بر این مهم تأکید گردید که همگان بدانند این رزمایش به عنوان نمادی از همکاریهای چندجانبه و تعهد مشترک به امنیت و صلح در منطقه حساس شمال اقیانوس هند قلمداد میگردد.
هدف اصلی این رزمایش، تقویت همکاریهای نظامی و دریایی میان کشورهای شرکتکننده، تبادل تجربیات و ارتقای توانمندیهای عملیاتی در مواجهه با تهدیدات مشترک است. که با اهدافی که دارد در راستای توسعه امنیت دریایی، نه تنها برای کشورهای منطقه، بلکه برای تمامی جهان از اهمیت ویژهای برخوردار است. همچنین قابل ذکر است در این رزمایش، تمرینهای تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناورهای دچار حریق، آزادسازی شناورهای ربودهشده، و تیراندازی به اهداف مشخص، با هدف افزایش هماهنگی و توانمندیهای عملیاتی نیروهای دریایی انجام شد. روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در پایان تأکید کرد: شرکت کنندگان در این رزمایش، این حرکت مشترک را گامی مؤثر در جهت تقویت روابط دوستانه و همکاریهای استراتژیک میان کشورهای حاضر دانسته که در حقیقت پیام صلح و دوستی را به جهانیان منتقل میکند.