کد خبر: 1283375
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
عقب‌نشینی ناقص از لبنان
ضرب‌الاجل عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان بر اساس توافق آتش‌بس با حزب‌الله، به پایان رسید. ارتش اشغالگر شبانه عقب‌نشینی خود را تکمیل کرد، اما همچنان اصرار دارد که در پنج نقطه‌ای که شناسایی کرده باقی بماند
مهرزاد اصغریان

جوان آنلاین: اشغالگران صهیونیست، دیروز در پایان ضرب‌الاجل، عقب‌نشینی از خاک لبنان را با باقی ماندن در پنج نقطه اجرایی کردند. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از ماندن در این پنج نقطه دفاع کرده ولی موضع او حتی میان منتقدان صهیونیست هم خریدار ندارد. موضع یک‌شنبه‌شب دبیرکل حزب‌الله که گفته «اگر صهیونیست‌ها در هر نقطه‌ای از خاک لبنان باقی بمانند در حکم اشغالگر هستند و همه می‌دانند ما با اشغالگران چه می‌کنیم»، راه را برای هدف قرار دادن سربازان رژیم صهیونیستی باز گذاشته است. 

بامداد سه‌شنبه، ضرب‌الاجل عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان بر اساس توافق آتش‌بس با حزب‌الله، به پایان رسید. ارتش اشغالگر شبانه عقب‌نشینی خود را تکمیل کرد، اما همچنان اصرار دارد که در پنج نقطه‌ای که شناسایی کرده باقی بماند. تلویزیون الجدید لبنان البته عصر دیروز گفت که این نقاط به عدد هفت رسیده است. اسرائیل‌کاتس، وزیر جنگ صهیونیست‌ها باقی‌ماندن در پنج نقطه را تأیید کرد و گفت: «ما چندین پایگاه در خطوط مقدم در طول بخش اسرائیلی مرز با لبنان ایجاد کرده‌ایم و نیرو‌های ارتش، تقویت شده‌اند. حزب‌الله باید به صورت کامل به پشت رود لیتانی عقب‌نشینی کند و ارتش لبنان باید این امر را تحمیل کند.» وی تهدید کرد: «با هرگونه تخلف از سوی حزب‌الله، مستقیماً برخورد خواهیم کرد و اجازه بازگشت به ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) را نخواهیم داد.» شبکه خبری الجزیره حرکت یک تانک و خودرو‌های اسرائیلی را به سمت محلی رصد کرد که یکی از پنج نقطه‌ای است که اشغالگران از عقب‌نشینی از آن خودداری می‌کنند. قبل از پایان مهلت مقرر، یک مقام امنیتی لبنان به خبرگزاری فرانسه تأکید کرد که نیرو‌های اسرائیلی از دوشنبه‌شب عقب‌نشینی خود را از روستا‌های مرزی آغاز کردند، زیرا ارتش لبنان برای استقرار در آنجا پیشروی کرد. ارتش لبنان هم در بیانیه تأکید کرد که نیروهایش را در ۱۱ شهرک در جنوب لبنان پس از تکمیل عقب‌نشینی صهیونیست‌ها، مستقر کرده است. یک مقام امنیتی لبنان که خواست نامش فاش نشود، گفت: «نیرو‌های اسرائیلی با پیشروی ارتش لبنان، عقب‌نشینی از روستا‌های مرزی از جمله میس الجبل و بلیده را آغاز کردند.» گزارش خبرنگار الجزیره حاکی از این است که یگان‌هایی از ارتش لبنان وارد شهرک‌های محبیب، میس الجبل، بلیده، حولا، مجیدیه و مرکبا در بخش‌های مرکزی و شرقی جنوب لبنان شدند، ضمن اینکه نیرو‌های اشغالگر، یک مقر نظامی در جبل بلاط در بخش غربی جنوب لبنان ایجاد کردند. همچنین، منابع محلی در جنوب لبنان از ورود اهالی شهرک الوزانی به این منطقه با پای پیاده خبر دادند. چندین شهرداری، از جمله شهرداری میس الجبل نیز از ساکنان خواستند قبل از بازگشت به شهر‌های خود منتظر مانده و منتظر استقرار ارتش لبنان در محله‌های‌شان و تلاش مقامات ذی‌صلاح برای باز کردن جاده‌ها برای ایجاد یک ورود «ایمن» باشند. 

 نقض قطعنامه ۱۷۰۱
براساس جدیدترین نقشه از تحولات جنوب لبنان که المنار منتشر کرده، ارتش رژیم صهیونیستی از همه مناطق جنوب لبنان به جز مزارع شبعا و پنج نقطه در شهرک‌های جنوبی عقب‌نشینی کرده است. این پنج منطقه شامل ارتفاعات الحمامص در جنوب شهرک الخیام (جبهه شرقی جنوب لبنان)، منطقه صفر مرزی شهرک حولا و مرکبا در نزدیکی مقر یونیفل (جبهه مرکزی جنوب لبنان)، منطقه صفر مرزی جل‌الدیر در شهرک عیترون (جبهه مرکزی جنوب لبنان)، منطقه کوهستانی بلاط حدفاصل دو شهرک رامیه و الزلوطیه (جبهه غربی جنوب لبنان) و ارتفاعات لبونه حدفاصل دو شهرک علما الشعب و الناقوره (جبهه غربی جنوب لبنان) می‌شود که ارتش رژیم صهیونیستی برخلاف مفاد توافق آتش‌بس در لبنان، همچنان در نظر دارد پایگاه‌های خود را در این مناطق حفظ کند. چنین اقداماتی نگرانی لبنانی‌ها از عدم عقب‌نشینی کامل از جنوب کشورشان را به دنبال داشته است. ژوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان به صراحت در این مورد، موضع‌گیری کرده است. سازمان ملل هم هرگونه تأخیر در خروج اشغالگران از لبنان را به منزله نقض قطعنامه ۱۷۰۱ دانسته است. موضع روز یک‌شنبه شیخ نعیم قاسم درباره لزوم خروج کامل صهیونیست‌ها از خاک لبنان در ۱۸ فوریه، حاکی از این است که هیچ بهانه‌ای برای عدم اجرای کامل آتش‌بس وجود ندارد. دبیرکل حزب‌الله روز دوشنبه تأکید کرد: «اگر صهیونیست‌ها در هر نقطه‌ای از خاک لبنان باقی بمانند در حکم اشغالگر هستند و همه می‌دانند ما با اشغالگران چه می‌کنیم.» به این ترتیب، شکی نیست که دولت لبنان نیز نباید زیر بار پذیرش اشغالگری این پنج نقطه برود. با این حال، سخنگوی دولت رژیم صهیونیستی همچنان مدعی است که تل‌آویو به توافق آتش‌بس در لبنان پایبند است و تأکید دارد که توافق باید به طور کامل اجرا شود، اما توپ را به زمین حزب‌الله انداخته است: «دولت لبنان باید به مسئولیت‌های خود برای جلوگیری از حضور نیرو‌های حزب‌الله در آن سوی رودخانه لیتانی عمل کند.» آمار سازمان ملل حاکی از این است که حدود ۱۰۰هزار لبنانی از مجموع بیش از یک میلیون نفری که خانه‌های خود را ترک کرده‌اند، هنوز آواره هستند. 

 باتلاقی برای سربازان صهیونیست
تجربه و مواضع قاطع حزب‌الله علیه صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که اشغالگران در داخل لبنان در معرض هدف قرار گرفتن قرار دارند. این موضع در اظهارات تحلیلگران صهیونیست مشهود است. یوسی یهوشع در «یدیعوت‌آحارونوت» نوشت: «ناراحت‌کننده‌ترین نقص در توافق با لبنان، نبود منطقه حائل است؛ جایی که هیچ غیرنظامی اجازه ورود به آن را ندارد.» یهوشع اذعان کرد: «اسرائیل فکر کرد بهتر است جنگ را متوقف کرده و ادامه ندهد، چراکه دید قدرت مقاومت حزب‌الله بالاتر است.» وی افزود: «در این مورد نیز تردید وجود دارد که آیا آن پنج نقطه‌ای که ارتش «اسرائیل» در آنها مستقر خواهد شد، تعداد زیادی از ساکنان را وادار خواهد کرد از ابتدای ماه مارس به شهرک‌ها بازگردند یا خیر.» آوی اشکنازی نیز در روزنامه «معاریو» نوشت: «راه‌اندازی دوباره پایگاه‌های نظامی که ارتش ۲۵ سال قبل در منطقه مرزی لبنان آنها را ترک کرده بود، اشتباه است و مادران و پدران زیادی بابت آن خواهند گریست.» این تحلیلگر معاریو افزود: ارتش «اسرائیل» به مدت ۱۸ سال دو منطقه امنیتی در لبنان ایجاد کرد، اما خیلی زود مشخص شد «کمربند امنیتی» که قرار بود از شهرک‌های شمال حمایت کند، به دامی برای سرباز‌هایی تبدیل شدند که در این پایگاه‌های نظامی خدمت می‌کردند.» او ت N کید کرد: «امنیت ساکنان شمال با ایجاد پایگاه‌هایی نظامی در «باتلاق» لبنان تأمین نشده بلکه با آمادگی در زمان آزمون در روزی همانند هفتم اکتبرحاصل می‌شود.»

 تقدیر از ارتش ملی لبنان
حسن فضل‌الله نماینده فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان در گفت‌وگویی با شبکه خبری المنار، از دیروز به عنوان روزی برای شهدا و خانواده‌های آنها، روز مقاومت، وطن و لبنان یاد کرد و گفت: «مردم جنوب همواره از دولت پیشی می‌گیرند و با اشتیاق و دلتنگی به روستا‌های خود می‌آیند و این تعجب‌آور نیست. دولت به غیر از تلاش برای بیرون راندن دشمن از مناطقی که اشغال کرده، مسئولیت ملی بزرگی نیز دارد و لازم است یک کارگاه ملی برگزار شود.» فضل‌الله بر بهترین شکل همکاری با ارتش لبنان تأکید کرد و گفت: «این همان ارتش ملی است که می‌خواهیم.» این نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان در پایان نیز گفت: «از این مرز‌ها بار دیگر به والاترین و مقدس‌ترین شهید خود درود می‌فرستیم و به او می‌گوییم اگر چه جسمت غایب است، اما روحت در کنار ما است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار