جوان آنلاین: پس از طوفانالأقصی و حمله حماس به اسرائیل منطقه شاهد تحولات گوناگونی در محور مقاومت بوده است از سقوط دولت بشار تا آتشبس در غزه و لبنان.
به گزارش فارس، از جانب دیگر هم میتوان به حمایتهای بیجانبه یمن از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز اشاره کرد.
پس از اجرای توافق آتشبس در غزه و لبنان، شهادت سیدحسن نصرالله و ورود شورشیان حاکم به سوریه تحلیلهای مختلفی در رابطه با آینده منطقه مطرح شد.
برخی معتقد بودند که جبهه مقاومت ضعیف شده و در مقابل بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بر این باور بودند که جبهه مقاومت پس از آتشبس قویتر شده و با بازگشت فلسطینینان به غزه، هزاران نفر از آنها به حمایت از جنبش حماس پیوستهاند.
تحولات منطقه پس از آتشبس
اما با توجه به تحلیلهای مختلف همچنان این سؤال وجود دارد که اکنون تحولات منطقه به چه سمتی پیش خواهد رفت.
سعدالله زارعی کارشناس مسائل غرب آسیا میگوید: ما در دو جبهه غزه و لبنان که مقاومت وجود داشت به آتشبس رسیدیم اما در یک جبهه آتشبسی برقرار نیست و دشمن به طور یکجانبه بمباران میکند و آنجا سوریه است.
اشاره زارعی به اتفاقاتی است که پس از سقوط دولت بشار اسد و روی کار آمدن ابومحمد الجولانی، فرمانده شورشیان حاکم بر سوریه بهوجود آمد که پس از آن موجب شد که راه برای حملات اسرائیل به خاک این کشور باز شود بهگونهای که در مدت کوتاهی اماکن نظامی، تحقیقاتی و زیرساختهای سوریه توسط اسرائیل بمباران شد.
ناکامی اسرائیل در دستیابی به اهداف در غزه
اما در غزه اسرائیل سه هدف اعلامی داشت اول اینکه برای همیشه تهدید اسرائیل از سمت حماس به اتمام برسد دوم اینکه باید حماس از بین برود و سوم اینکه حماس خلع سلاح شود اما آیا رژیم صهیونیستی توانست به این اهداف برسد؟
بسیاری از رسانههای غربی و وابسته به رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند که محور مقاومت و تفکرات آن در حال نابودی است.
اما گرشون هاکوهن، فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی در این باره میگوید که حماس تنها یک سازمان نظامی نیست، بلکه سازمانی مردمی، ملی و مذهبی است که از طریق قلبها نفوذ میکند.
همچنین دنیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل نیز میگوید که جنبش حماس یک اندیشه و یک حزب است که در دل مردم نهادینه شده و هرکس معتقد است که رژیم صهیونیستی میتواند آن را «نابود» کند، اشتباه میکند.
دو تفکر در تقابل با دشمن وجود دارد
با این حال سعدالله زارعی درباره آینده منطقه و تحولات پیش آمده در آن گفت: آینده منطقه را این دو فکر میسازد اینکه یا باید مقاومت کرده و دشمن را وادار به عقبنشینی کنیم و شکست آن را جشن بگیریم یا اینکه باید در مقابل دشمن به یک ادبیات اعتراضی و شکایت به سازمان ملل دست بزنیم که نتیجه آن نیز این است که دشمن بدون توجه به قواعد، قوانین و مصالح اخلاقی و حقوقی به کار خود ادامه میدهد.
وی درباره اینکه تمایل مردم منطقه به چه سمتی است، گفت: به نظرم مردم روش اول را میپسندند و این چهره آینده منطقه ما را ترسیم میکند و مسلماً روندهای مقاومتی در منطقه در برابر روندهای سازشکاری تقویت میشود.
کارشناس مسائل غرب آسیا سیدرضا صدرالحسینی نیز در مورد آینده منطقه معتقد است که مصاف و جدال دو گفتمان مقاومت و صهیونیسم همچنان در منطقه ادامه خواهد یافت.
در نهایت بسیاری از کارشناسان نیز بر این باورند که دشمن در برابر مقاومت ناگزیر به پذیرش آتشبس میشود و در آنجایی که مقاومت نیست دشمن به حملات یک جانبه خود ادامه میدهد.