کد خبر: 1273205
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۹
سردار حسین رحیمی
یک سال قبل فرمانده فراجا از شورای عالی امنیت ملی برای حل معضل خودرو‌های شوتی درخواست کمک و اعلام کرد فعالیت این خودرو‌ها سالانه جان ۳۰۰ نفر از شهروندان را در جریان سوانح رانندگی می‌گیرد و شمار بیشتری را هم مجروح می‌کند. رانندگان شوتی‌ها به شیوه‌ای رانندگی می‌کنند که هم ایمنی خودشان را به خطر می‌اندازند و هم برای سایر کاربران راه ایجاد خطر می‌کنند و در مواردی نیز به مأموران پلیس آسیب می‌رسانند که با گذشت یک سال از مطالبه مطرح شده، معضل شوتی‌ها همچنان به قوت خود باقی است. 
در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ هزار خودروی شوتی نظم جاده‌های کشور را برهم زده‌اند. آنها گاه به صورت انفرادی و گاهی هم به صورت کاروانی از نقاط مرزی، کالای قاچاق را بارگیری و به سمت پایتخت و شهر‌های مرکزی حرکت می‌کنند. محموله‌های قاچاق گاهی قاچاق انسان یا سوخت است، گاهی هم مشروب‌های الکلی، سلاح یا کالا‌های غیرمجازی را شامل می‌شود که رسیدن آن به دست مصرف‌کنندگان امنیت کشور را با چالش مواجه کرده است. رانندگان در طول مسیر پایشان را از روی پدال گاز برنمی‌دارند و بدون توجه به موانعی که ممکن است سر راهشان قرار داشته باشد ادامه مسیر می‌دهند. عمده حرکت‌های آنها در تاریکی شب و با چراغ خاموش انجام می‌شود. موتور‌های خودروهایشان تقویت شده و به سیستم دودزا مجهز شده و رانندگان برای ایجاد مانع بین خودشان و خودروی گشت‌های پلیس میخ‌های سه‌پر حمل می‌کنند. در عمده موارد تصادف هم مانع از ادامه مسیر آنها نمی‌شود و بعد از ایجاد سوانح منجر به جرح و فوت هم از محل متواری می‌شوند. پلاک خودروهایشان مخدوش یا سرقتی است و ارکان خودرو‌ها به‌گونه‌ای دستکاری شده که شناسایی آن از سوی پلیس دشوار باشد. 
بخشی از مأموریت‌های پلیس امنیت اقتصادی مقابله با فعالیت خودرو‌های شوتی است، برای همین خودرو‌های بسیاری در جریان طرح‌های سراسری که از سوی پلیس امنیت اقتصادی در جریان است، توقیف و روانه پارکینگ‌ها می‌شوند. این شیوه برخورد مانعی برای ادامه فعالیت شوتی‌ها به شمار نمی‌رود و آنها بعد از طی شدن رویه قانونی دوباره به چرخه تخلف بازمی‌گردند. با این حال مقابله پلیس با این دسته از قاچاقیان منجر به شهادت ۲۱ نفر از مدافعان امنیت شده است. راننده‌های شوتی در قبال کالا‌هایی که به مقصد می‌رسانند، پول خوبی به جیب می‌زنند، اما درآمد واقعی آن به جیب بازیگران اصلی ماجرا واریز می‌شود که نشانی از آنها در این چرخه مجرمانه دیده نمی‌شود. بنابراین فقدان سیاست‌گذاری جامع در مناطق مرزی و بندری سبب شده بستری برای فعالیت‌های قاچاقچیان فراهم شود و به این شیوه بخشی از امنیت اقتصادی و اجتماعی کشور با پدیده شوتی‌ها به خطر بیفتد. 
بخشی از موفقیت‌های پلیس همواره با همراهی مردم حاصل می‌شود، از همین‌رو پلیس امنیت اقتصادی با دایر کردن شماره تلفن ۰۹۶۳۰۰ تلاش کرده پل ارتباطی با شهروندان برقرار کند تا به این وسیله شهروندان گزارش‌های خود را درباره قاچاق در اختیار مدافعان امنیت قرار دهند.
برچسب ها: فراجا ، امنیت ، قاچاق
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار