کد خبر: 1257107
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۸۷ در خصوص قیام قم نکته‌ای گفته اند که برای امروز و اهمیت یادداشت حاضر، قابل توجه است: «مردم قم، جوانان قم، احساس کردند؛ درک کردند؛ اهمیت حادثه را فهمیدند. این مهم‌ترین بخش از این حادثه‌ای است که در تاریخ انقلاب ما اتفاق افتاد.»
محسن سلگی 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص قیام نوزدهم دی ماه ۱۳۵۶ که واکنشی در برابر توهین به امام راحل بود، می فرمایند: «اگر ما حادثه‌ی نوزدهم دی را مبدأ تاریخ تحولات جدید دنیا بدانیم، شگفت‌آور نیست و سخنی به گزاف گفته نشده است.» ۱۳۹۰/۱۰/۱۹

باید پرسید چرا رهبر حکیم انقلاب اسلامی نه پانزده خرداد۴۲ و نه ۲۲ بهمن ۵۷، که نوزدهم دی ماه ۵۶ را مبدأ تحولات آن هم تحولات دنیا می دانند.
ایشان سه سال پس از بیان صدرالاشاره، به نحو ضمنی پاسخ پرسش مذکور را پیش روی ما نهاده اند:
«نوزدهم دى مبدأ یک حرکت عمومى در میان ملّت ایران شد. این آتش، زیر خاکستر بود، روزبه‌روز هم گسترش پیدا میکرد، امّا بُروز آن و شعله‌ور شدن آن، از نوزدهم دى شد، به‌دست قمى‌ها شد؛ بعد منتهى شد به حرکتهاى گوناگون؛ و ملّت ایران یکپارچه وارد میدان شدند، لبّیک گفتند به امام عزیز و شجاع و الهى و معنوى‌شان و گلاویز شدند با رژیم فاسد.»
 ۱۳۹۳/۱۰/۱۷

چنانکه می بینم این بار هم رهبر انقلاب بر خصوصیت مبدأبودن نوزدهم دی تأکید می کنند اما این بار آن را مبدأ حرکت عمومی می خوانند.
همچنین به یکپارچگی و نظم مبارزه اشارت می کنند؛ چیزی که تا قبل از تاریخ مذکور در میان مردم ایران وجود نداشته است.

با چنین الگویی می توان سراغ طوفان الاقصی و شهادت سید حسن نصرالله رفت. تا پیش از طوفان الاقصی مسأله فلسطین جنبه عمومی نداشت اما در این حماسه، فلسطین عمومی و جهانی شد. یکپارچگی و نظم و استمرار مبارزه در جبهه مقاومت و جهان اسلام با طوفان الاقصی بود که دمیدن و وزیدن گرفت و در شهادت سید حسن نصرالله و سپس وعده صادق ۲ به اوج رفیع تری رسید.
هم از حیث ملی(ایران)، هم حیث تمدنی (اسلام) و هم حیث انسانی(جهان) امروز در اوج مشروعیت کلامی و رفتاری مقاومت و حضیض نامشروع بودن رژیم صهیونی هستیم.

بازگشت انتفاضه به معنای کلاسیک آن که از نمونه های اخیر آن می توان به کشته شدن هشت نفر در تل آویو، اقدامات علیه سفارت رژیم در سوئد و دانمارک و قتل دو نفر دیگر از صهیونیست ها در حادثه دیروز اشاره کرد، دلالت و شاهدی برای فراگیرشدن و تنوع و استمرار مبارزه با رژیم صهیونی است. 
روی این ملاحظات، می توان طوفان الاقصی، شهادت سیدحسن نصرالله و عملیات وعده صادق۲ را سه ضلع مثلت شکوه تاریخی مسلمانان در دنیای نو دانست.

آگاهی جهانی، مهمترین عنصر در وضعیت امروزی مقاومت 

قابل اشاره است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۸۷ در خصوص قیام قم نکته ای گفته اند که برای امروز و اهمیت یادداشت حاضر، قابل توجه است:
«مردم قم، جوانان قم، احساس کردند؛ درک کردند؛ اهمیت حادثه را فهمیدند. این مهم‌ترین بخش از این حادثه‌ای است که در تاریخ انقلاب ما اتفاق افتاد.» ۱۳۸۷/۱۰/۱۹
چنانکه می بینم رهبر انقلاب، آگاهی موجود در قیام را حتی از رخداد آن مهم تر می دانند و وصف «مهم ترین» را برای آن به کار برده اند.
در وضعیت امروز مقاومت و آرمان قدس نیز آگاهی امت و جهان نسبت به پلیدی و توطئه های استکبار، مهمترین عنصر ماجرا است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار