وی افزود: البته در این مجموعه، تعداد معدودی سند متعلق به دوره صفویه و اواخر دوره قاجار نیز وجود دارد، و میتوان گفت که قدمت تاریخی این اسناد به محدوده سالهای ۱۱۲۰ تا ۱۲۶۵ قمری میرسد.
مسئول امور نمایهسازی و مستندسازی اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: اسناد بسیار مفید و با ارزشی از مناطق مختلف ایران همچون اصفهان، یزد، بیرجند و...، در این مجموعه به چشم میخورد که بیشتر آنها، مربوط به کتابخانه وزیری یزد است.
نظرکرده، ادامه داد: اسناد کتابخانه وزیری شامل ۷۸ شماره اموالی است که بخش عمده آنها مصالحهنامه، مبایعهنامه، اجارهنامه، تمسکنامه، وقفنامه، استشهادنامه و حکم و فرمان است.
وی افزود: ۲۶ شماره اموالی از این مجموعه اسناد نیز متعلق به مجموعه اسناد خریداریشده از فرشید احمدیفر، مجموعهدار اسناد اهل شیراز است که شامل اسناد با موضوعات مصالحهنامه و مبایعهنامه، میشود.
مسئول امور نمایهسازی و مستندسازی اسناد آستان قدس رضوی گفت: همچنین بخشی از اسناد این مجموعه متعلق به خانوادههای بدیهی، عَلَم، شاه وردی خان و مهدی باقی است که اسنادی نظیر مبایعهنامه، مصالحهنامه، وقفنامه، تقسیمنامه، قباله ازدواج، اجارهنامه، وصیتنامه و...، در بین آنها قابلبررسی است.
وی افزود: اسنادی متعلق به افراد یا خانوادههای علی طهماسبی، امین طاووسی، ذبیحالله دره شیری، طرفه نژاد و گلنار ترابی طباطبایی، نیز در این مجموعه اسناد غیر آستان قدس به چشم میخورد که نمایهسازی آنها، به اتمام رسیده است.