کد خبر: 1246941
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
زهرا جلولی، دبیر اجرایی قرارگاه سبک زندگی اربعینی به «جوان» می‌گوید: پیاده‌روی اربعین رخدادی عادی نیست و در آن اتفاقات دیگری هم می‌افتد. روایت اربعین از زبان کسانی که به این پیاده‌روی می‌روند، نشان می‌دهد شاخصه‌ها و محور‌های ارتباطی، اخلاقی، اجتماعی، رفتاری و فرهنگی یک سبک زندگی متعالی درحال شکل‌گیری است و خروجی اربعین در حد و گستره یک زندگی است. این بروز و ظهور حکایت از زیست شکل گرفته در واژه «اربعین» است. 
جوان آنلاین: به اعتقاد دبیر اجرایی قرارگاه سبک زندگی اربعینی، تأثیرگذارترین شیوه برای تبیین در اقشار مختلف روایتگری از واقعیت است، در نتیجه بهترین شیوه این انتقال روایت واقعیت از زبان خانواده‌های شرکت کننده در آن است که در نهایت می‌تواند تمدن جهانی تشکیل دهد. 
 
زهرا جلولی، دبیر اجرایی قرارگاه سبک زندگی اربعینی به «جوان» می‌گوید: پیاده‌روی اربعین رخدادی عادی نیست و در آن اتفاقات دیگری هم می‌افتد. روایت اربعین از زبان کسانی که به این پیاده‌روی می‌روند، نشان می‌دهد شاخصه‌ها و محور‌های ارتباطی، اخلاقی، اجتماعی، رفتاری و فرهنگی یک سبک زندگی متعالی درحال شکل‌گیری است و خروجی اربعین در حد و گستره یک زندگی است. این بروز و ظهور حکایت از زیست شکل گرفته در واژه «اربعین» است. 
به اعتقاد جلولی از آنجا که شاخصه‌های اجتماعی اخلاقی و سبک زندگی اربعینی شکل گرفته، در نتیجه توانسته است آن را به زیست تبدیل کند که هر ساله هم بیشتر می‌شود و در واقع فراتر از واژه پیاده‌روی و ورزش گونه است. 
وی می‌افزاید: با حضور در اربعین آنچه به زندگی خود می‌بریم، خیلی بیشتر از پیاده‌روی و حرکت جمعی ساده است، در سال‌های اخیر هم نمود آن پررنگ‌تر شده است و مردم با اربعین نوع دیگری رفتار می‌کنند و نوعی سبک زندگی در حال شکل‌گیری است. 
جلولی در پاسخ به اینکه پیاده‌روی اربعین چطور می‌تواند اخلاق را پالایش کند، تصریح می‌کند: انسان‌ها وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند از هم تأثیر می‌پذیرند و از رفتار‌های پسندیده یکدیگر الگو می‌گیرند. حضور در پیاده‌روی اربعین و رفتار‌های پسندیده، خود به خود انسان را ترغیب می‌کند که آن رفتار را انجام دهد. در مجموع انسان به رفتار‌هایی که خوشایند او بوده، علاقه دارد و به نوعی چیزی را که با الگو‌های رفتاری او سازگاری دارد، تقلید می‌کند. این فراتر از آموزش‌های روزمره است. این تقلید نشئت گرفته از مشاهده رفتار دیگران است که سعی می‌کند به مرور اخلاقیات خوب را در خود تقویت کند. زمانی که در میدانی به وفور رفتاری انجام و تأثیرگذاری جمعی آن مشاهده می‌شود، همه جذب آن می‌شوند و تأثیرات مذهبی، معنوی و معرفتی می‌گذارد، به خصوص این تأثیرگذاری بر جوان‌تر‌ها بیشتر است. 
دبیر قرارگاه اجرایی سبک زندگی اربعینی درباره اینکه شاخصه‌های پیاده‌روی اربعین چطور در کودکان و نوجوانان ماندگار شود، می‌گوید: بخشی از این ماندگاری با دیدن فضا در کودکان و نوجوانان ماندگار می‌شود، اما اینکه چطور و از چه راهی این فضا را به کودک‌مان نشان بدهیم و آن را برایش تبیین کنیم، مهم‌تر است. نکته مهم روایت اربعین برای کودکان و نوجوانان است که این روایت می‌تواند به صورت عملی باشد. اگر کودک و نوجوانی در پیاده‌روی اربعین حضور یابد، خودش جذابیت‌های لازم را پیدا می‌کند. در این مسیر محدودیت‌هایی که به طور مرسوم برای کودکان و نوجوانان وجود دارد، نیست. 
وی ضمن نقد برخی موارد در پیاده‌روی اربعین ادامه می‌دهد: متأسفانه فضای اربعین به صورت فضایی مردانه شکل می‌گیرد، یعنی فضایی برای استراحت ویژه و تفریح و بازی کودکان و نوجوانان در نظر گرفته نمی‌شود، البته منظور هر بازی و تفریحی نیست. درست است که موکب‌هایی برای این سن در چند سال اخیر در نظر گرفته‌اند، اما بازهم کم است. کودک و نوجوان ما وقتی از اربعین بازمی‌گردد، باید این تأثیرپذیری را همراه خود داشته باشد. معمولاً در صداوسیما برنامه‌های مربوط به اربعین مختص سنین بالاست و برای این سن برنامه‌ای تولید نمی‌شود، در حالی که کودکان باید تأثیر تطبیقی بگیرند. 
جلولی در پاسخ به اینکه چه کار کنیم پیاده‌روی اربعین در سبک و سیاق زندگی پایدار شود و درونی بماند؟ می‌گوید: تأثیرگذارترین شیوه، روایت یک واقعیت است. ما که قرار نیست اربعین را تبیین کنیم چراکه اربعین تبیین شده، واقعیت دارد و موجود است و جریانی تمدنی نام می‌گیرد. در مقابل، تمدن مادی شکل گرفته و هر سال هم با ملیت‌ها و تمدن‌های مختلف در آن حضور پیدا می‌کنند، اما مسئله مهم این است که باید تلاش کنیم آنچه در پیاده‌روی اربعین به دست می‌آوریم با تکرار و تمرین برای خود درونی کنیم. با بیان روایت برای دیگران، آن‌ها را نیز با این واقعه عظیم پیوند دهیم. اینطور تکرار، در ما به رفتار تبدیل و در جامعه نهادینه می‌شود و آن حال و رفتار خوب در طول سال همراه ما می‌ماند. 
دبیر قرارگاه اجرایی سبک زندگی اربعین توصیه‌ای به شرکت‌کنندگان اربعین می‌کند و می‌گوید: تلاش کنیم با خانواده در اربعین شرکت کنیم چراکه تأثیر آن بیشتر و فراگیرتر است و درون خانواده و جامعه را همزمان تحت تأثیر قرار می‌دهد. آن‌ها که در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند، این روایت را به دوستان، آشنایان و اطرافیان منتقل می‌کنند. همه راوی سبک زندگی و جریان اربعین باشیم. قرارگاه سبک زندگی اربعینی در سنین مختلف روی روایتگری اربعینی تمرکز کرده است. توصیه ما این است، سبک زندگی اربعین را ترویج دهیم و در طول اربعین به ساخت روایت‌ها و انتشار این محتوا‌ها مشغول شویم. اربعین باید عالم‌گیر شود و هرکسی به هرنحوی که می‌تواند دیده‌های خود را در پیاده‌روی اربعین به رشته تحریر درآورد. داستان و جریانی که از آن شکل می‌گیرد بسیار مؤثر خواهد بود، حتی می‌تواند در قالب فیلم کوتاه باشد و بین اقشار مختلف مردم توزیع شود و این‌ها تماماً نیاز جامعه امروز است.
برچسب ها: اربعین ، سبک زندگی ، مذهب
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار