جوان آنلاین: یکی از مولفههای تاثیرگذار بر قیمت سکه، افزایش نرخ ارز است. با این وجود طی سه سال گذشته علی رغم کنترل نوسانات نرخ ارز نسبت به سالهای قبل از ۱۴۰۰، حباب سکه نه تنها کاهش نیافت بلکه بیشتر نیز شد.
در شرایطی که پیش از این حباب سکه به طور متوسط حدود ۴ درصد بود طی سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ این رقم به ترتیب به ۱۲، ۲۰ و ۱۸ درصد افزایش یافته است.
بخشی از این صعود نیز البته به نوسانات افزایشی طلای جهانی باز میگردد. شکلگیری چشمانداز مثبتی از قیمت طلا در بازار جهانی عامل موثری برای افزایش تقاضا و به تبع آن حباب در قیمت بوده است. با این حال به نظر میرسد مهمترین دلیل رشد حباب سکه و همچنین ماندگاری حباب آن، انتظارات تورمی باشد.
حباب قیمتی سکه در نتیجه انتظار فعالان بازار از آینده قیمت طلا شکل میگیرد. با توجه به حضور بازارساز در بازار ارز به منظور کنترل نوسانات افزایشی دلار، به نظر میرسد بسیاری از فعالان بازار نوسانات افزایشی را محتملتر از کاهشی میدانند؛ چرا که بر این باورند که بازارساز همیشه دستش برای ثبات بازار ارز نمیتواند پر باشد. به همین دلیل کارشناسان معتقدند که با توجه به این مساله است که انتظارات تورمی تداوم و حباب قیمت سکه ماندگار شده است.
از سویی دیگر خرید سکه نسبت به دلار نیز محدودیت های کمتری دارد و تقاضا برای خرید آن بیشتر است.
با این حال کارشناسان و فعالان بازار در بلند مدت نسبت به تخلیه ناگهانی قیمت سکه در صورت گشایشهای جدید هشدار میدهند. در خصوص وضعیت کوتاه مدت نیز محمد کشتی آرای، کارشناس بازار طلا با بیان اینکه اکنون هر قطعه سکه بهار آزادی هفت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حباب قیمتی دارد به تسنیم گفت: با توجه به ثبات دلار و آرامش سیاسی و اقتصادی در جهان، شاهد ثبات در بازار طلا خواهیم بود.
وی ابراز داشت: به نظر میرسد هفته آینده، قیمتها ثبات داشته باشد و افزایش تقاضا در روزهای آینده نداشته باشیم، این در حالی است که انتظار میرفت قبل از ماه محرم و با توجه به اعیاد پیش رو افزایش تقاضا داشته باشیم.
کشتی آرای خاطرنشان کرد: انتظار میرود در هفته آینده، نوسانات جزئی و معمول بازار را داشته باشیم، مانند همین نوسانات معمول که در دو هفته اخیر شاهد بودیم.