کد خبر: 1200953
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۰
مسئول مجمع جهادگران خراسان رضوی مطرح کرد
کار‌های جهادی و خدمات‌رسانی به هموطنان کم‌برخوردار را از گروه‌های جهادی مدرسه علمیه امام موسی‌بن‌جعفر (ع) شروع کردم و سپس گروه جهادی شهید ابراهیم هادی را با کمک دوستان مجاهد طلبه و نیز دوستان دانشجو تشکیل دادیم که به فضل خدا توانستیم خدمات شایانی در حاشیه شهر مشهد ارائه دهیم و هنوز هم این خدمات‌رسانی‌ها ادامه دارد
محمدرضا هادیلو
جوان آنلاین: فلسفه به وجود آمدن مجمع جهادگران در استان‌های ایران این بود که گروه‌های جهادی بتوانند برای خودشان برنامه‌ریزی ویژه‌ای کنند و تصمیم بگیرند؛ تصمیماتی در جهت تشکیل شبکه، هم‌افزایی و همچنین ایجاد بستری جهت رشد و انتقال گفتمان جهادی که مدنظر مقام معظم رهبری است. مجمع جهادی استان خراسان‌رضوی از جمله مجامعی است که در راستای رسیدن به اهداف آن بسیار تلاش شده و به موفقیت‌های زیادی هم رسیده است. حالا گروه‌های جهادی حاضر در خراسان‌رضوی با برنامه‌ریزی مشخصی در حال خدمات‌رسانی به مناطق محروم و کم‌برخوردار هستند تا محرومیت را از چهره این استان بزدایند. 
 
محمدهاشم زروندی، طلبه و دارای تحصیلات در سطح۳ حوزه علمیه خراسان و کارشناس ارشد روان‌شناسی است. 
وی در سال ۱۴۰۰ مسئول مجمع جهادگران استان خراسان‌رضوی شد. حالا این جهادگر در مورد سابقه فعالیت‌های جهادی خود می‌گوید: کار‌های جهادی و خدمات‌رسانی به هموطنان کم‌برخوردار را از گروه‌های جهادی مدرسه علمیه امام موسی‌بن‌جعفر (ع) شروع کردم و سپس گروه جهادی شهید ابراهیم هادی را با کمک دوستان مجاهد طلبه و نیز دوستان دانشجو تشکیل دادیم که به فضل خدا توانستیم خدمات شایانی در حاشیه شهر مشهد ارائه دهیم و هنوز هم این خدمات‌رسانی‌ها ادامه دارد.
وی ادامه می‌دهد: کار ویژه‌ای که در این چند سال اخیر شروع کردیم، ایجاد قرارگاه منطقه‌ای در یکی از محروم‌ترین مناطق استان خراسان‌رضوی، شهرستان تلفیقی تایباد است که از طریق آن گروه‌های جهادی را به این منطقه اعزام می‌کنیم و به این صورت بستری را جهت خدمت‌رسانی به مردم محروم و نیازمند آنجا آماده کردیم. به گفته زروندی، حدود هزار نفر از دانشجویان طلاب و هر کسی که در هر شغل و حرفه‌ای متخصص است، آنجا حضور پیدا و فعالیت می‌کند. 
رئیس مجمع جهادگران خراسان‌رضوی راجع به علت تشکیل مجمع جهادگران می‌گوید: مجمع جهادگران برای آن به وجود آمد که گروه‌های جهادی برای خودشان بتوانند تصمیم بگیرند شبکه بشوند و هم‌افزایی کنند و همچنین بستری برای رشد و انتقال گفتمان جهادی مدنظر حضرت آقا، در نظام تمدنی و اسلامی پیشرفته محقق شود.
وی ادامه می‌دهد: مجمع جهادگران متشکل از گروه‌های جهادی است و با انتخاب گروه‌های جهادی محقق می‌شود و در واقع خود جهادی‌ها برای خودشان سیاست‌های کلی تدوین می‌کنند و مدل‌های پیشرفته گفتمان‌سازی اصیل انقلاب اسلامی را ارائه می‌دهند و به ارتباط‌گیری و هم‌افزایی می‌پردازند.
زروندی تصریح می‌کند: مجمع جهادگران سه کار ویژه و مهم دارد. کار ویژه اول رصد و شناسایی گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف است. کار دوم شبکه‌کردن گروه‌های جهادی در قالب ۱۵کارگروه تخصصی است که ذیل آن کارگروه‌های تخصصی، گروه‌های جهادی فعالیت می‌کند و کار سوم تسهیلگری و آسان‌کردن روند خدمت‌رسانی از نهاد‌های حاکمیتی و خدمت‌رسان به حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی است. در این بین دغدغه مهم در مجمع جهادگران تعیین اولویت‌ها و پوشش دادن گفتمان انقلابی جهادی اصیل است که حضرت آقا این مسئله را مطرح کردند و ابلاغ فرمودند.
 
 پیگیری مطالبات
رئیس مجمع جهادگران خراسان‌رضوی می‌گوید: به تعبیر حضرت آقا اگر بخواهیم رشد در کشور ما ایجاد شود، این کار نه کار دولت است و نه کار حاکمیت و نه کار خود رهبری، بلکه کار حلقه‌های میانی است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها گروه‌های جهادی هستند، یعنی گروه‌های جهادی هستند که می‌توانند رشد فکری، عملکردی، مطالبه‌گری و حرکت دادن مردم برای تغییر و ایجاد فرهنگ غنی اسلامی- ایرانی را محقق کنند و کار ویژه حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی آوردن مردم پای کار انقلاب و تصمیم‌گیری برای خودشان است.
وی درباره ارتباط مجمع با جهادگران با بیان اینکه مجمع جهادگران صدای گروه‌های جهادی و فریاد آن‌ها در مطالبه جدی در پای کار آوردن ظرفیت‌هاست، ادامه می‌دهد: مجمع جهادگران به جهت وجود بستر عظیمی از گروه‌های جهادی خصوصاً در استان خراسان‌رضوی که بیش از ۴هزار گروه جهادی ثبت‌شده در سامانه اطلس جهادی دارد، کار‌های ویژه‌ای تعریف کرده است و برای اینکه بتواند مطالبات بحق گروه‌های جهادی را به مسئولان استانی برساند، تلاش می‌کند صدای گروه‌های جهادی برای خدمت‌رسانی و تحقق الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت باشد.
این جهادگر می‌گوید: نکته‌ای که مدنظر است بیانیه‌هایی است که مجمع صادر می‌کند که بسیار مهم است، خصوصاً در دفاع و تصویب بحث شهدای جهادگر. همچنین از دیگر اقداماتی که مجمع جهادگران خراسان‌رضوی به آن پرداخته است، برقراری ارتباط با استاندار، فرماندار، فرماندهان سپاه نواحی شهرستان‌ها و مسئولان حاکمیتی است که در مواقع لزوم می‌تواند سیر هماهنگی‌های مورد نیاز یا مطالبه‌گری‌ها را هموارتر کند. 
در ضمن شبکه ارتباطی میان گروه‌های جهادی و شورا‌ها از طریق مجمع جهادگران ایجاد شد، به علاوه همین حلقه‌های میانی توانستند با مجموعه‌های فرمانداری، سازمان تبلیغات، ارشاد، بسیج سازندگی و کمیته امداد ارتباط برقرار کنند و از این راه بستر گفتمان، مطالبه‌گری و انتقال تجربیات و خدمت‌کردن به مردم را فراهم کنند.
 
 ترویج فرهنگ خدمت‌رسانی
یکی از مهم‌ترین سرفصل‌ها و اصول بنیادین گروه‌های جهادی در استان خراسان و در تمام کشور بیانیه ۹بندی حضرت آقاست، ضمن اینکه از مهم‌ترین نکات این بیانیه تعیین اولویت کار جهادی و ترسیم دقیق مبنایی کار جهادی است که در کنار آن حتماً یک کار تربیتی است. 
نکته بعد هنرمندانه جلوه‌دادن کار جهادی است و مورد بعدی نیز پای کار آوردن مردم است که حضرت آقا فراوان به این مسئله اشاره داشته‌اند. 
رئیس مجمع جهادی استان خراسان‌رضوی تأکید می‌کند: موردی که حضرت آقا در اینجا و جا‌های مختلف هم بر آن تأکید فراوانی داشتند، رشد کمی و کیفی گروه‌های جهادی است که فرمودند بروید و بیشتر بشوید. بر همین اساس به لطف خدا ظرفیت کار جهادی و خدمت‌رسانی در استان خراسان خصوصاً به جهت وجود آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) بسیار پررنگ شده و این خود عاملی است که مجموعه‌ها و حلقه‌های میانی فراوانی شکل بگیرد و توسعه پیدا کند.
این جهادگر ادامه می‌دهد: فرهنگ خدمت‌رسانی و جهادی در بین کانون‌های فرهنگی و همینطور در بین مساجد پایگاه‌های بسیج رشد چشمگیری داشته است و غالباً اکثر حلقه‌های میانی با فعالیت‌های مجاهدانه و متخصصانه جهادی بستر تربیت، رشد و پای کار آوردن مردم را محقق می‌کند.
به گفته زروندی، مجمع جهادگران کار ویژه‌ای برای انتقال و انعکاس فعالیت‌های گروه‌های جهادی انجام داد، به این ترتیب که در پیام‌رسان‌های مختلف آن‌ها را انتشار داده و خدمت عموم مردم و دیگر گروه‌های جهادی عرضه داشته است، خصوصاً خبرگزاری‌ها و گروه‌های رسانه‌ای موفق در زمینه تولیدات در این راه، مجمع را کمک کرده‌اند که به فضل خدا چندین بار برنامه‌های موفق از فعالیت‌های گروه‌های جهادی استان خراسان از شبکه‌های ملی، شبکه خراسان و شبکه افق پخش شده که فعالیت‌ها و خدمات گروه‌های جهادی استان را انعکاس داده است، این موضوع زمینه‌ای شده برای پوشش هنرمندانه فعالیت‌های جهادی و انعکاس آن فعالیت‌ها به مردم و سایر گروه‌های جهادی. 
وی در خصوص تربیت مدیر تراز انقلابی معتقد است این امر از اولویت‌های مجمع جهادگران بوده و است، بنابراین در استان خراسان یک گروه جهادی برای آن تشکیل دادیم به نام گروه جهادی مهام که مرکز هدایت استعداد‌های مدیریتی است، مهام به معنای امور مهم است، با توجه به اینکه حضرت آقا فرمودند بروید سراغ امور سخت و مهم و نشدنی تا بشود. 
این جهادگر ادامه می‌دهد: ما یکی از کارویژه‌های مهم در انقلاب را تربیت مدیر انقلابی و مدیریت جهادی می‌دانیم که یکی از گروه‌های جهادی که این کار تخصصی را بر عهده دارد، حدود دو سال است شروع به فعالیت کرده و دوره‌های تجربه‌نگاری‌های آموزش‌عملی و تئوری را با استفاده از استادان متخصص و علی‌الدوام برگزار می‌کند که این مسئله تربیت مدیر و ارتقای سطح فهم و درایت مدیریتی سرشبکه‌ها و سرگروه‌های جهادی ما را به همراه دارد و امید است نسل آینده ما نسل مدیران جهادی مخلص و خدوم باشد.
رئیس مجمع جهادگران استان خراسان‌رضوی تأکید می‌کند: یکی از امتیازات مجموعه جهادگران در استان خراسان این است که کارگروه‌های جهادی تخصصی فعال و حتی بیشتر از کارگروه‌هایی که در مجموعه ستاد معرفی شده تشکیل داده شده است. یکی از کارگروه‌هایی که ویژه است و فقط در استان خراسان تأسیس شده کارگروه ویژه نوجوانان است و یکی دیگر از کارگروه‌ها نیز کارگروه تربیتی است. کارگروه‌هایی هم وجود دارد که مانند سایر استان‌ها فعالیت می‌کند، مثل کارگروه عمران، بهداشت و درمان، کارگروه آسیب‌های اجتماعی، کارگروه سبک زندگی، کارگروه تبلیغی و فرهنگی، کارگروه بین‌المللی، کارگروه قرآن و کارگروه اهل سنت که به فضل خدا این ظرفیت ویژه در استان خراسان به جهت اینکه استان تلفیقی هم است، ایجاد شده که الحمدلله کارگروه فعالی است، به این ترتیب که به واسطه آن با شبکه گروه‌های خدمت‌رسان جهادی اهل سنت ارتباط گرفتیم تا هم برای اهل سنت و هم برای اهل تشیع فعالیت‌های خدمت‌رسانی در مناطق محروم صورت گیرد.
وی تصریح می‌کند: از جمله کارگروه‌هایی که شاید کمتر به آن دقت می‌شود، کارگروه قرآنی است که شکل گرفته و با بقیه گروه‌های جهادی و گروه‌های تبلیغی که در حوزه قرآن فعالیت می‌کنند، شبکه خوبی را به وجود آورده است.
زروندی در خصوص کارگروه رسانه می‌گوید: در کارگروه رسانه الحمدلله دوره‌های خوبی برگزار کرده‌ایم و ارتباط خوبی با گروه‌هایی که در حوزه رسانه فعالیت می‌کنند، برقرار شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها